Máme zlato - vítězství žáků na turnaji v Kolíně!

David Konečný – So, 02/05/2009 – 14:15

V pátek 1.5.2009 se náš tým mladších žáků zúčastnil turnaje v Kolíně. Děti na tomto turnaji zanechaly nesmazatelnou stopu a suveréně zvítězily. Musím také dodat, že to bylo historicky první vítězství prostějovského korfbalového týmu nad týmem z Kolína na jeho půdě, a to hned dvakrát. Fotky!

Sraz na nádraží v Prostějově byl v 6:20 a sešlo se nás tam celkem 12, tedy moje maličkost a 11 našich korfbalových nadějí - Veronika Rajsiglová, Pavlína Křížková, Renata Havlová, Denisa Šnajdrová, Gabriela Francová, Barbora Karafiátová, Petr Galíček, Petr Šnajdr, Filip Nepomucký, Michal Marek a Vladimír Krajíček. A to ještě spousta dětí nemohla s námi cestovat, protože měla jiné povinnosti. Cesta do Kolína byla pro děti velmi náročná, protože ji prakticky skoro celou strávily v uličce vagónu. A tak po této zkušenosti jsem hned po příjezdu do Kolína zařídil pro zpáteční cestu místenky. Cesta zpět byla tedy v pohodlí dvou kupé s místy jen pro nás. Do Prostějova jsme se vrátili s medailemi na krku v 19:30.

Turnaje v Kolíně se zúčastnily čtyři týmy mladších žáků - mimo nás ještě domácí Kolín a dvě družstva z Kutné Hory. Hrálo se systémem každý s každým a poté týmy ze 3. a 4. pozice hrály zápas o 3.místo a první dva týmy si zahrály finále. Navíc během turnaje proběhla i dovednostní soutěž ve střelbě penalt.

NAŠE ZÁPASY V ZÁKLADNÍ SKUPINĚ:
Prostějov - Kutná Hora "B" 17:1 (9:1)
Během první minuty zápasu jsme vstřelili 2 koše. Pak sice kutnohorští také skórovali a snížili na 1:2, ovšem drama se nekonalo, protože šlo pouze o náhodný čestný úspěch soupeře. Naše děti v dalším průběhu zápasu naprosto dominovaly a nasázely soupeři rekordní počet sedmnácti košů, a to ještě spousta šancí zůstala nevyužita. V tomto zápase se do kolonky střelců zapsalo hned 8 prostějovských korfbalistů, z nichž ale naprosto suveréně vyčnívá 6 košů Peti Galíčka.

Prostějov - Kutná Hora "A" 13:1 (5:1)
I proti druhému týmu z Kutné Hory si děti zastřílely. Také tento zápas byl zcela v naší režii a zajistili jsme si tak postup do finále. Největší podíl na našem opět vysokém vítězství měla hlavně děvčata - Pavlínka Křížková dala 4 koše a Verča Rajsiglová 3 koše.


Po kliknutí se dostanete na celou galerii!

Prostějov - Kolín 5:1 (4:1)
V posledním zápase ve skupině vlastně o nic nešlo. Oba týmy už měly jistotu finále, takže se hrálo "jen" o čest. I proti nejsilnějšímu soupeři v turnaji naše děti obstály a celkem v pohodě zvítězily. Nejlepším střelcem zápasu byl Míša Marek se dvěma koši.

Mezi naším druhým a třetím zápasem v základní skupině proběhla soutěž ve střelbě penalt. Nejdále z našich dětí se dostala Verča Rajsiglová, která nakonec vypadla ze hry jako předposlední a tedy skončila na druhém místě. Její výkon byl obdivuhodný, protože z 10 pokusů minula až dvě poslední penalty.

FINÁLE:
Prostějov - Kolín 7:2 (4:2)
Z pohledu diváka určitě nejlepší zápas turnaje a také naše nejdramatičtější utkání dne. Šli jsme dvakrát do vedení, ale soupeř dokázal dvakrát srovnat a tak v polovině prvního poločasu byl stav 2:2. Kolín dobře bránil naše děvčata, která tak nemohla "nabíjet" našim ostrostřelcům. Proto jsme už během prvního poločasu změnili taktiku, kdy do pozice asistentů se přesunuli kluci a začali jsme hrát pro děvčata. A i díky tomu jsme do konce poločasu vstřelili dva koše a šli do vedení 4:2. Ve druhém poločase jsme v naší taktice pokračovali a hlavně jsme už také nedovolili soupeři skórovat. Bylo vidět, že se děti uklidnily a naprosto v pohodě navýšily vedení až na 7:2, což byl konečný výsledek, který znamenal vítězství v celém turnaji!


Po kliknutí se dostanete na celou galerii!

KONEČNÉ POŘADÍ:
1. Prostějov
2. Kolín
3. Kutná Hora "A"
4. Kutná Hora "B"

Před vyhlášením celkových výsledků, kdy děti obdržely snad největší odměnu za vítězství - "zlaté" medaile, byli oceněni i nejlepší střelci turnaje. Mezi chlapci zvítězil náš Peťa Galíček s 8 koši a mezi děvčaty vyhrála také naše naděje Verča Rajsiglová s 9 zásahy, která se tak stala i absolutně nejlepším střelcem turnaje. Ostatní se ale také činili: Míša Marek 7 košů, Pavlínka Křížková 6, Renča Havlová 4, Gabča Francová 2, Peťa Šnajdr 2, Láďa Krajíček 2 a Denča Šnajdrová 1. Celkové naše skóre po čtyřech zápasech je impozantních 42:5!


Po kliknutí se dostanete na celou galerii!

A co tomu říkám já, trenér David Konečný: Bomba! Děti mi udělaly ohromnou radost a bez jakýchkoliv rozpaků říkám, že mi běhal mráz po zádech, když jsem je viděl radovat se po vítězném finále. Všichni jsme si společně zakřičeli vítězný pokřik a šlo se na předávání medailí - pro nás "zlatých". Velmi moc dětem prospívá to, že oproti loňsku, kdy měly děti trénink jen 1x týdně, mají letos možnost trénovat až 3x týdně. Na dětech je ohromně vidět, jak se dál a dál učí nové věci a jak jsou schopni tyto dovednosti realizovat v zápasech. Vím přesně, jak tato parta před rokem a půl začínala a jak na prvních trénincích byl pro ně zázrak vůbec na koš dohodit natož ho trefit. Tento tým dětí má velkou perspektivu do budoucna, protože až na Verču Rajsiglovou, tak všichni z této "bandy" budou ještě přístí rok patřit do kategorie mladších žáků a naše ambice po tomto turnaji budou v sezóně vysoké!


Radost nad výsledkem na prvním tréninku po turnaji!
Po kliknutí se dostanete na celou galerii!

Ale ani tímto turnajem ještě letošní sezóna nekončí. Děti se koncem května zúčastní tradičního venkovního turnaje - Dětský maxikorfbal, který pořádá také klub z Kolína. Koncem června dále proběhne pro naše děti týdenní soustředění v Ptenském Dvorku (viz článek Korfbalové soustředění naší mládeže...). A sezónu zakončíme začátkem července víkendovým posezením na "Běláku" se všemi hráči, rodiči, kamarády, ale snad i přáteli z holandského Enschede. Budeme hrát hry, konat soutěže, ale hlavně opékat a hodovat (viz článek Zákončení sezóny).

Bomba! Udělali jste mně, a

Bomba! Udělali jste mně, a určitě i všem ostatním v klubu, velkou radost! Díky!

Miňa

Jan Mynařík – So, 02/05/2009 – 18:18

Tak to každopádně...

... jasně, že máme radost.

A díky patří i Davovi, který se dětem tak věnuje.

Jana Uherková – Ne, 03/05/2009 – 10:30

Dík za díky:-)

Ale díky patří i Gábě a dalším, co se o děti příležitostně na tréninku postarají nebo pomůžou při náborech či s čímkoliv, co s žáky souvisí - takže taky těm díky! Bez dětí jako oddíl nepřežijem:-)

David Konečný – Ne, 03/05/2009 – 11:25

AKTUALIZOVÁNO: Fotky!

Přidány fotky!

Miňa

Jan Mynařík – So, 02/05/2009 – 18:30

Champione, champione, olé

Champione, champione, olé olé olé!!
Naprostá paráda!!
Já doufám, že se, děcka, dáte dohromady na nejlepší letní zápasy ve Chřenovicích a všem ukážete, jak jste dobří :)

A moc se těším na červnové soustředění...

mauh (bez ověření) – Ne, 03/05/2009 – 11:26

gratuluji

Všem gratuluji k super výsledkům, je to fakt příslib do budoucna!!!

Z11 (bez ověření) – Ne, 03/05/2009 – 11:41

Super!

Moc pěkné! :) Gratuluju k drahým kovům! :)

Jana #29/69

P.S.:
Začíná mi být jasné, jak mají výsledky v Kolíně vypadat ;-) ...

XiaoXin (bez ověření) – Ne, 03/05/2009 – 16:17

Téměř na konci článku

Téměř na konci článku přibyla fotka radujících hráčů na prvním tréninku po turnaji.

Miňa

Jan Mynařík – Po, 04/05/2009 – 19:58

Moc mě potěšila tahle

Moc mě potěšila tahle zpráva o našich nejmladších. ...Žáci naši-co k tomu dodat-sami jste si to vybojovali (ať už na tréninku nebo v samotných zápasech). Bylo fajn sledovat během celého roku, že nic nevzdáváte a umíte se poprat s každou situací!...Budete dobrá parta (myslím, že už nyní jste)-čeká vás ještě spousta pěkných zážitků a my budeme s ostatními rádi u toho.

Gába (bez ověření) – Pá, 08/05/2009 – 10:51
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i