3.kolo ligy mladších žáků - Béčko jedno vítězství, Áčko mělo volno

David Konečný – So, 12/12/2009 – 19:41

V sobotu 12.12.2009 se odehrálo 3.kolo ligy mladších žáků naší skupiny v Moravské Třebové. Tentokrát měl náš mládežnický A-tým volno (přesto se i po tomto kole udržel na prvním místě tabulky, i když má odehráno o 4 zápasy méně než druhá Moravská Třebová). Do Třebové cestoval tedy jen B-tým. Mimo naše béčko hráli toto kolo ještě děti pořádajícího oddílu, pak děti z Brna a Kolína. Prostějov získal v tomto kole 3 body za jedno vítězství s Brnem, v dalších zápasech se již bodovat nepodařilo. Fotky!

Na nádraží se sešlo 10 dětí do hry, a to Dan Štefák, Láďa Krajíček, Filip Nepomucký, Pavel Ján (nováček týmu) a Petr Šnajdr, z děvčat to byly Barča Karafiátová, Denisa Šnajdrová, Gabča Francová, Kristýnka Vlachová (nováček týmu), Monča Čonková. Jedenáctou hráčkou byly Terezka Šnoblová, která přisedla do našeho vlaku v Konici. Mimo těchto hráčů na nadraží dorazily i dvě fanynky Pavla Křížková a Renča Havlová, no a v neposlední řadě i rozhodčí Janča Koldová.

Cesta proběhla bez problémů, jen Gabče Francové už od rána nebylo volno. Při půlhodinovém čekání v Chornici na následující vlak do Moravské Třebové se rozhodlo po konzultaci s rodiči Gabči Francové, že ta se vrátí nejbližším spojem do Prostějova. A tak jsme během cesty přišli o jednu hráčku základní sestavy B-týmu. Rozhodně v B-týmu chyběli hlavně i Láďa Hrobár a Eliška Koláříková.

Prostějov - Moravská Třebová 3:5 (2:3)
Utkání bylo od začátku velmi vyrovnané a naše děti byly blízko remíze, když za stavu 4:3 pro soupeře minutu před koncem zápasu smolně neproměnila Monča Čonková dvojtakt a soupeř vzápětí z protiútoku nachytal naši obranu nepřipravenou. Do tohoto zápasu nastoupil ke svému prvnímu korfbalovému utkání Pavel Ján a dále nováčkem v našem B-týmu mladších žáků v tomto zápase byla i Kristýnka Vlachová, která si ovšem svoji korfbalovou premiéru užila již před týdnem za minižáky.

Prostějov - Kolín 3:8 (1:4)
Utkání se hrálo ve fantastické atmosféře za hlasitého fandětí dětí z Brna a Moravské Třebové. Moje pokyny během zápasu byly naprosto zbytečné, neb zanikly do ztracena ve vařící hale. Od začátku zápasu byl Kolín pro náš tým velmi nepříjemný svoji předobranou, a tak se naše děti dostávaly jen velmi obtížně do střeleckých příležitostí. Přesto například Filip Nepomucký, hnán fanoušky, hrál jak v transu - střílel odkud to šlo a nutno dodat, že jedna střela se ujala. Kolín postupně získal náskok a zaslouženě zvítězil.

Prostějov - Brno 13:2 (8:2)
Zápas se nám velmi povedl a byl pro nás střelecky efektivní a nakonec se zrodilo letošní rekordní vítězství našeho B-týmu proti Brnu. V utkání se moc pěkně střelecky prosadilo duo Šnajdrovců, kdy Petr dal 4 koše a jeho sestra Denisa dala 3 koše. Ale byl jsem svědky i dvou košů Moniky Čonkové a opět jednoho koše od Filipa Nepomuckého.

Dnešní naši střelci celkově:
Šnajdr - 6, Šnajdrová - 4, Čonková - 3, Krajíček - 2, Nepomucký - 2, Štefák - 2

Průběžná tabulka po 3.kole (nebyly odehrány 2 zápasy ve 2.kole mezi Kolínem s naším A i B týmem):
1. Prostějov "A" - 6 - 6 0 0 - 88:11 - 18
2. Moravská Třebová - 10 - 5 2 3 - 70:64 - 17
3. Kolín - 8 - 4 1 3 - 53:43 - 13
4. Prostějov "B" - 9 - 3 1 5 - 51:68 - 10
5. Brno - 7 - 0 0 7 - 13:89 - 0

Moje zhodnocení:
Cílem B-týmu je získávat zkušenosti, zahrát si a případně sem tam "krást" body soupeřům z Moravské Třebové a Kolína. A právě vzhledem k tomuto cíli odehrály děti velmi dobré zápasy co se týká získávání zkušeností - bodovat už se zase tak moc nepodařilo. Ovšem hlavně proti Brnu se děti střelecky prosadily. S Moravskou Třebovou zahrály opět vyrovnaně a myslím, že v příštím zápase můžeme opět bodovat. Zato s Kolínem to bude asi těžší a těžší. Kolín se herně zlepšil a podle slov jejich trenéra Radka Honzíčka byly dnes konečně kompletní. I tak si myslím, že naše Áčko by i s kompletním kádrem Kolína mít problémy nemělo. Pro Béčko je zase jen dobře, že po Moravské Třebové se ve skupině objevil další soupeř, který může děti dobře prověřit. Jsem také rád, že do dnešních zápasů nastopili další nováčci a především Kristýnka Vlachová se může v budoucnu projevit jako velmi platná hráčka - vždyť je stále věkem v kategorii minižáků.

Janče moc díky za

Janče moc díky za pískání - bylo vidět, že po 7 zápasech toho má až nad hlavu, ale konečně jsem zase byl svědkem toho, aby žákovské zápasy odpískal rozumný rozhodčí, který dá do hry dětí řád:-)

David Konečný – So, 12/12/2009 – 19:43

Jééé konečně nějáký

Jééé konečně nějáký koše sem dala.=D

MOnča (bez ověření) – Ne, 13/12/2009 – 14:55

A hrála jsi dobře -

A hrála jsi dobře - bojovně - takže sis ty koše zasloužila - gratuluju!:-)

David Konečný – Ne, 13/12/2009 – 18:13

Děkuju :) ale to byla

Děkuju :) ale to byla náhoda...

Monča (bez ověření) – Čt, 04/02/2010 – 22:25

Fotky z Moravské

Fotky!

Miňa

Jan Mynařík – St, 23/12/2009 – 00:40
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i