Hodně radosti z Brna

Martin Uherka – Ne, 21/03/2010 – 17:06

Na prahu jara jsme zavítali do Brna k předposlednímu kolu ČDKL, abychom se utkali s domácím celkem a Děčínem. Zápasy jako na houpačce, spoustu košů a závěrečné potěšení u Meka najdete v článku! Fotky!

V předchozím měření sil v děčínské hale jsme trochu doplatili na menší rozměry plochy a menší důraz. Tentokrát jsme si to chtěli vynahradit a ukázat, co jsme se letos naučili.


Po kliknutí se dostanete na celou galerii!

KK Brno - SK RG Prostějov 21:24 (10:11)

Úvod střetnutí nijak nenaznačoval divoký průběh utkání. Domácí se po chvíli hry ujali vedení a do stavu 4:1 naši dorostenci vypadali jako ovečky na porážce. Pak jsme ale dali dva kontaktní koše a až do konce poločasu jsme se s Brnem přetahovali o hubené jedno- až dvoubodové vedení. V závěru jsme byli o něco přesnější my a mohli jsme si oddechnout s výhodou 11:10.
Tuto výhodu jsme během chvilky ztratili, když domácí otočili na 12:11 v jejich prospěch. Tím ale nabudili to nejlepší, co v našich hráčích je. Nejdříve sice padlo po koši na obou stranách, ale pak všichni jen nevěřícně přihlíželi šňůře sedmi košů, kterou jsme se odtrhli na 19:13. Nicméně, v této věkové kategorii ani tak velký rozdíl neznamená klid, což naše ratolesti okamžitě předvedly. Brno kontrovalo šňůrou pěti zásahů a rázem jsme byli zpět v dramatu - 19:18. Ještě chvíli jsme si hráli s ohněm a až za stavu 21:20 jsme se rozhodli zápas vyhrát a třikrát po sobě zamířili do...žlutého :). Velmi pohledné utkání jsme tak dovedi zcela zaslouženě k tříbodovému zisku.

Sestavy a koše:
Komárek, Planičková 3, Tichý 4, Zelinková 6 - Ambrosová (25' Rajsiglová), Borsiczká 2, Lužný 1, Marek 8

SK RG Prostějov - TKC Děčín 13:14 (8:11)
Druhé utkání jsme nedokázali zvrátit v náš prospěch - částečně kvůli únavě a částečně kvůli útlumu po předchozím skvělém překvapení jsme nedokázali navázat na takticky dobře zvládnutý výkon. Děčín hrál velmi razantně a v půli půle jsme prohrávali 3:7. Velmi však oceňuji bojovnost, se kterou naši snížili na 6:7 a drželi šance na zisk bodů. Děčín nám však před poločasem utekl na 8:11 a to bylo asi klíčové.
Ani v druhé půli jsme nedokázali najít herní pohodu a když se nám povedla dobrá souhra, nedokázali jsme skórovat. Poločas plný nepřesných nahrávek z obou stran a neproměněných šancí napínal hlavně nervy trenérů na obou stranách. I přes náš mocný finiš si Tukani připsali výhru 14:13.

Sestavy a koše:
Komárek, Planičková 1, Tichý 3, Zelinková 3 - Ambrosová 2, Borsiczká, Lužný 1, Marek 3

V třetím nedělním utkání Děčín přehrál Brno 23:10 (15:3) a dovršil tak vykradení domácí palubovky.

Slovo trenéra: Jsem velmi rád, že se konečně zúročila tvrdá tréninková práce, která se už trochu začala dorostencům zajídat. Dnes ale viděli, že všechno mělo svůj smysl a že dokážou pozorně bránit i střílet hodně košů, což je základním předpokadem k úspěchu. Škoda jen druhého utkání, dnes jsme rozhodně mohli mít šest bodů. Rád bych ale všem poděkoval a vyzdvihl výborný kolektivní výkon. Obě čtveřice pracovaly výborně a zkušení hráči nás drželi svou střeleckou úspěšností. Do posledního kola, které hrajeme 11.4. v Prostějově, ještě vylepšíme naši hru, abychom se před domácím publikem co nejlépe rozloučili s letošní sezónou. Zde bych chtěl nasadit všecny hráče širšího kádru, což dnes z taktických důvodů nebylo možné.


Po kliknutí se dostanete na celou galerii!

Velká gratulace!

Prima výhra na brněnské půdě! Pak jsem si všiml 8 košů Toma Marka v prvním mačí - pozoruhodné :-) Jo, a ještě jako trenérovi žáků se mi moc libí, že dva až tři hráči ze starších žáků jsou regulérními členy dorosteneckého výběru. No a pak ještě - bez Meka v Brně to nejde - někdy si říkám, že vlastně trénuju děcka jen kvůli cestám do Brna, které souvisí s návštěvou Meka:-)

PS: Nehrajete náhodou až 11.4., protože 10.4. má hrát doma Béčko a podle mých informací mají dorostenci rezervovanou halu na 11.4. ?

David Konečný – Ne, 21/03/2010 – 19:01

žádnýho 10.4. tam

žádnýho 10.4. tam nevidim... :)
dík, upravil jsem to, ale musel jsem si na to pospat

jo, dnes to bylo super...příští sezónu to může být hodně povedené, když zůstaneme pohromadě

a ještě poděkování miňovi, ve dvou se to lépe táhne i na lavičce a navíc máme fotky!!

Martin Uherka – Ne, 21/03/2010 – 20:10

Měl jsem příležitost to

Měl jsem příležitost to vidět na vlastní oči a můžu říct, že v prvním zápase byli naši dorostenci absolutně nekompromisní. V druhém hráli taky dobře, ale přeci jen sem tam nějaká chybička v obraně a střelecká smůla .... prostě škoda. Každý ví, na čem pracovat :-)

Super výkony!

Jo a mám stejný dotaz jako Dava :-)

Miňa

Jan Mynařík – Ne, 21/03/2010 – 20:08

Normálně jsem se spletl,

Normálně jsem se spletl, nedělejte z toho aféru :)
taky jste to mohli přepsat sami, takhle vypadám jak mongol...
vtipálci...VTIPÁLCI!

Martin Uherka – Ne, 21/03/2010 – 20:16

Gratulace

... do dorosteneckých (a přidružených ;) ) řad!

Podle výše uvedeného článku a pochvalného mručení ;) v následných komentářích to muselo být NĚCO! :)

Tak se těším, až vám osobně zaplácám v hledišti haly RG (tedy pokud dorazím ve správný den ;) )...

JaMal

XiaoXin (bez ověření) – Ne, 21/03/2010 – 21:08

Moc hezký, připojuju se ke

Moc hezký, připojuju se ke gratulaci!

Zdeněk Uherka – Ne, 21/03/2010 – 21:23

Super!

... Tak tedy koukám, že jsem se ve svém vlastním soukromém hodnocení nemýlila :-) Dali jsme do toho opravdu všechno (a jak tak ještě koukám, bylo to opravdu vidět :-), i když veřejně doufám, že můžeme být ještě lepší a i lepším týmům (lidově i reálně řečeno) natrhnout "pozadí" ještě více :-) Ve druhém zápase opravdu kralovala únava a kdyby nebylo jí a té "smůly", kterou myslím hodně vybral i Tom (kolikrát mu to odskočilo od zadní strany koše až do neuvěřitelné výše :-), bylo by to opravdu dokonalé.

Chci poděkovat všem svým spoluhráčům za perfektní zápasy, samozřejmě nevyjímaje Šuka a Miňu :-) Tak tedy DÍKY!

A taky doufám, že se nemýlím, když mám ten pocit, že poslední zápasy v této sezóně konečně hrajeme "u nás", a že nás přijdete v co největším počtu podpořit :-)

(Wow, tak tohle byl monolog! :-)

Zdravím, Emmí

Emmí (bez ověření) – Ne, 21/03/2010 – 23:03

AKTUALIZOVÁNO: Fotky!

Tady jsou!

Miňa

Jan Mynařík – Po, 22/03/2010 – 01:17

od trenéra

samá chvála ... popis do detailů, jako bych tam byla:-)

škoda, že vás doma neuvidím :-(

Jana Uherková – Út, 23/03/2010 – 11:32
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i