Mladší žáci stříbrní pro sezónu 2009/2010

David Konečný – Ne, 02/05/2010 – 14:58

V sobotu 1.5.2010 se v Kolíně uskutečnil finálový turnaj kategorie mladších žáků pro sezónu 2009/2010. A naše děti dosáhly na druhé místo, což je nejlepší umístění našeho družstva od dob z poloviny 90-tých let minulého století, kdy naši žáci a dorostenci získali zlaté medaile. Mistrem republiky se stal favorit z Náchodu, se kterých ovšem naše děti zahrály naprosto vyrovnané finále! Fotky!


Po kliknutí se dostanete na celou galerii!

Celou sezónou prošli naši mladší žáci jako nůž máslem. Naprosto suverénně zvítězili ve své základní skupině bez ztráty bodu s famózním skóre 234:20! Díky tomuto vítězství jsme si vybojovali právo hrát semifinálovou skupinu na domácí půdě a ani v tomto klání naše děti neztratily body a zajistily si tak postup mezi nejlepší 4 týmy republiky pro finálový den do Kolína.

1. zápas - semifinále: PROSTĚJOV - KOLÍN 6:2 (4:0)
Naše sestava a koše: Galíček - 1, Šnajdr - 1, Volencová - 1, Štefáková a Marek M., Rieger, Havlová - 2, Křížková - 1
Vzhledem k průběhu celé sezóny a vzhledem k předchozím výsledkům proti Kolínu byl náš tým favoritem zápasu a prohra by byla obrovským zklamáním. Pro všechny naše hráče to byla vůbec první zkušenost s takto důležitým zápasem, a to se odrazilo na obrovské nervozitě dětí. Během 1. poločasu zápasu jsme neproměnili 2 penalty a asi 3 dvojtakty. A ač jsme byli v zápase jasně lepší, tak skóre narůstalo velmi pomalu. Naštěstí naše obrana pracovala téměř bez chyb, i když i zde nervozita svazovala dětem nohy. A tak i přes trápení se mohlo zdát, že výsledek poločasu 4:0 v náš prospěch bude dobrým základem pro 2. poločas. Ale ani tento stav nepomohl zbavit děti nervozity a druhý poločas pokračoval ve stejném scénáři, ne-li horším. Opět jsme neproměnili 1 penaltu a asi 3 dvojtakty, kdežto soupeř se dvakrát trefil z dálky a za stavu 4:2 pro nás běžel čas velmi pomalu. Naštěstí jsme další koše soupeři nedovoli a naopak sami jsme dva vstřelili. Konečným skóre 6:2 jsme si zajistili postup do finále!

Moje zhodnocení semifinále:
"Zápas byl velmi náročný hlavně s psychického hlediska. Věděli jsme, že jsme favority a že Kolín nemá co ztratit, kdežto pro nás by byla porážka obrovským zklamáním. Navíc představa, že vítězství by znamenalo po dlouhé době medaile pro náš oddíl a vlastně vůbec první medaile pro tuto novou generaci korfbalistů a pro mě jako trenéra, tak tato představa byla velmi lákavá a velmi toužená. V zápase i po zápase jsem byl zklamaný hlavně ze sebe, protože jsem pochopil, že jsem na semifinále nepřipravil děti zrovna nejlépe. Naštěstí jsme zápas vyhráli díky naší výkonností převaze a mohli jsme se tedy všichni uklidnit - povinnost byla splněna. Ovšem pro mě jako trenéra to byla velká zkušenost - také totiž získávám zkušenosti a byl jsem stejný nováček v této situaci jako naše děti. Pochopil jsem, že takto finále hrát nemůžeme a že musím děti připravit na další zápas úplně jinak - že se musím zaměřit na psychickou pohodu dětí, že je musím zbavit nervozity."


Po kliknutí se dostanete na celou galerii!

2. zápas - finále: PROSTĚJOV - NÁCHOD 6:8 (2:6)
Naše sestava a střelci: Galíček - 1, Šnajdr, Volencová - 2, Štefáková a Marek M., Rieger (Krajíček), Havlová - 2, Křížková - 1
My jsme tentokrát nebyli favorité a mohli jsme jen překvapit. Zápas byl od začátku velmi vyrovnaný a o první dva koše se poděly oba týmy. Ovšem od stavu 1:1 byla střelecká muška jen na straně zkušeného soupeře, a to až do stavu 1:6. Hra byla sice stále vyrovnaná, jen jsme potřebovali zastavit košostroj Náchodu, a to se povedlo těsně před poločasem, kdy jsme snížili na 2:6. Do druhého poločasu vletěly naše děti jako uragán. Obrana pracovala bezchybně a Náchod ztrácel půdu pod nohama. Střelecké štestí se obrátilo na naši stranu a nám se podařilo 5 minut před koncem srovnat na 6:6. Pak ovšem zaúřadovala nejlepší hráčka Náchodu a zajistila soupeři 3. titul mistra v řadě po konečném výsledku 8:6.

Moje zhodnocení finále:
"Stejně jako naše děti, tak i Náchod prošel suverénně celou soutěží. Nejslabším výsledkem týmu z Náchodu bylo vítězství v semifinále nad Děčínem 10:1 - ostatní výsledky se blížili až 15-ti bodovým rozdílům. Navíc Náchod už podruhé za sebou obhajoval titul mistra republiky, a tak zkušenosti byly na straně soupeře. Mým cílem bylo děti před zápasem uklidnit a dodat jim sebevědomí, že na soupeře mají. I po nepříznivém poločasovém výsledku 2:6 jsem věděl, že děti hrají nejlepší zápas sezóny a že ještě můžou soupeře pozlobit, ne-li zvítězit. Naštěstí i děti to tak cítily a dokázaly si, že už umí nejen základy korfbalu, ale že jsou schopni i zabojovat a porvat se s nepříznivým výsledkem. To co děti zahrály ve druhém poločase, to byla naprostá paráda. Všichni zahráli své maximum a udělali mi tímto přístupem obrovskou radost."


Po kliknutí se dostanete na celou galerii!

Konečné pořadí pro sezónu 2009/2010:
1. Náchod "A"
2. Prostějov "A"
3. Děčín
4. Kolín
5. Kutná Hora
6. Moravská Třebová
7. Prostějov "B"
8. Náchod "B"
9. Brno
10. Bělá pod Bezdězem

Nejlepším hráčem turnaje byl v nezávislém hodnocení trenérů všech zúčastněných týmů finálového turnaje zvolen náš hráč Michal Marek. Michal je klasickým příkladem bojovného hráče, který se sice nezapisuje tak často do střeleckých tabulek, ale svým přístupem a hrou velmi podporuje hru celého týmu. A protože se snažím o to, aby naše děti pochopily, že pro vítězství nejsou důležité jen koše, ale i tzv. "černá práce", tak jsem velmi rád, že si Michalova stylu hry všimnuli i nezávislí hodnotitelé a ocenili ho jako nejlepšího hráče turnaje. Ale pro mě jako trenéra byli nejlepší všichni naši hráči, kteří na turnaji v Kolíně byli.

Tento tým dětí se začal rýsovat v průběhu minulé sezóny. Už minulý rok získal 3. místo na tzv. maxikorfbale, tedy Českém poháru, který se hraje na venkovním hřišti. Před sezónou jsem věděl, že máme na to hrát finále a v něm třeba i vyhrát. Právě finále a vítězství v něm jsem si s dětmi vytýčil jako cíl sezóny. I když se to nakonec nepovedlo, tak i tak jsem velmi spokojen. Vím, že děti daly do finále maximum. Navíc vím, že i děti to vnímají stejně jako já - tedy smutek po prohraném finále, ale nakonec radost z mědailí a ze stylu, jakým odehrály finále. Můžu říct, že pokud se nám podaří tuto partu udržet a bude dále poctivě trénovat, tak může mít před sebou velkou budoucnost, a to nejsem osoba, která má ráda nabubřelé a velké věty.


Po kliknutí se dostanete na celou galerii!

Tyto děti trénují a hrají korfbal asi 2-3 roky a podíl na druhém místě v této sezóně nemají jen ony sami a já jako jejich oficiální trenér, ale i další osoby, které se o ně v rámci našeho oddílu také nějakým způsobem starají. Nebudu Vás jmenovat, abych na někoho nezapomněl nebo někoho neupřednostnil, ale určitě všichni víte, koho tím myslím - jde mi hlavně o pomoc na trénincích, soustředěních, pomoc s organizací domácích turnajů, rozhodování domácích zápasů, atd. Přesto musím extra poděkovat Martinu Uherkovi (alias Šukovi), který mi pomohl při vedení dětí během finálového turnaje a velmi mi tím ulevil.

Na závěr chci velmi poděkovat fanouškovské podpoře, která se s námi do Kolína vydala - fakt paráda. Naše děti měly v semifinále proti Kolínu větší podporu než domácí, no a ve finále byli naši fanoušci ve výrazné přesile. I děti mi potvrdili, že to byla pro ně motivace se před vámi ukázat v nejlepším světle - díky!

Skvěle strávená sobota,

Skvěle strávená sobota, co víc napsat :)
Ale samozřejmě něco najdu - dovolím si jako služebně starší trenér smeknout pomyslný klobouk před prací, kterou Dava s dětma udělal - málokdo by čekal takový výsledek, když ještě nedávno běhalo na tréninku třicet dětí v naprosto nezřetelném chumlu bez hlavy a paty.

Jsem rád, že jsem mohl být u toho, a věřím, že to není všechno...

A jedna věc na závěr: až skončí plácání se po ramenou, tak se opět vrhneme do trénování! Soupeř totiž nikdy nespí :)

mauh (bez ověření) – Ne, 02/05/2010 – 19:52

gratulace

Gratuluji všem vícemistrům ČR!!!

Z11 (bez ověření) – Po, 03/05/2010 – 08:16

Velká gratulace

Velká gratulace k největšímu úspěchu Prostějova v letošním roce:-)

Šnevi (bez ověření) – Po, 03/05/2010 – 08:25

Bylo super vás sledovat,

Bylo super vás sledovat, jak makáte na 120% a jak byl soupeř v druhém poločase finále nervózní. Bomba!!! Díky za mě i celý klub!

Jen tak dál ...

Miňa

Jan Mynařík – Po, 03/05/2010 – 14:45

Gratulace vícemistrům ČR a všem trenérům...

Gratuluji všem mladším žákům a trenerům za 2. místo. Mrzelo mne, že jsem zam nemohl být a být u toho... Snad příště a již vlakem (nechci být "máčka")
A dík patří všem z oddílu korfbalu za skvělou sezónu...

Vydržte...!!!!

Marek Petr

Marek P. (bez ověření) – Po, 03/05/2010 – 14:46

Děkujeme nejvěrnějším

Děkujeme nejvěrnějším fanouškům za podporu našich (i vašich) dětí v celé sezóně a těšíme se na další rok :)

mauh (bez ověření) – Po, 03/05/2010 – 22:25

Paráda :-)

Stále nenacházím slov, tak aspoň pár obrázků ;-) ...

http://xiaoxin.rajce.net/KORFBAL_maladsi_zaci_FINALNI_den_KOLIN_2010_05_...

Jana m.

XiaoXin (bez ověření) – Út, 04/05/2010 – 22:58

AKTUALIZOVÁNO: Fotky!

.... tady!

Miňa

Jan Mynařík – Út, 04/05/2010 – 23:25

Velka gratulace

Zdravime vsechny velke a hlavne male korfbalisty. Po nejake dobe opet koukame na stranky a cteme paradni zpravy! Takze mladezi :-D gratulujem hlavne Davovi, ktery tomu nejspis obetoval svuj nervovy system, ale taky detem, ktere musi byt uzasne, kdyz to dotahly tak daleko :-)

Ondra+Misuge (bez ověření) – Po, 10/05/2010 – 08:08

Jo jo, byly to nervy, ale

Jo jo, byly to nervy, ale pak taky úžasnej pocit :-)

David Konečný – Po, 10/05/2010 – 19:47

Gartulace ze zahraničí!

K tomu se dá dodat snad jen jedno: Odvedli jste velký kus práce-všichni!! Patří vám velká gratulace!! Zasloužili jste si to moc, protože jste opravdu tvrdí bojovníci. Budeme se jako fanoušci, trenéři a nazávislí pozorovatelé těšit na další sezónu! ;) pampalaaa

Gabča (bez ověření) – Pá, 14/05/2010 – 14:49
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i