Starší žáci hráli v Děčíně

David Konečný – Po, 06/12/2010 – 18:16

V sobotu 4.12.2010 cestovali naši starší žáci do Děčína. V Děčíně jsme hráli jen jako A-tým, protože jsme jeli na sever Čech jen v počtu 5 kluků a 5 děvčat. Takže B-tým má své zápasy kontumované ve prospěch soupeře. Našimi protivníky byli domácí tým ale hlavně obhájce titulu z Náchodu. S domácím týmem jsme si lehce poradili, proti Náchodu jsme prohráli sice o koš, ale byl to parádní zápas.

Jednalo se o nejtěžší cestu během sezóny hned kvůli více faktorům - daleká cesta (ve vlaku jsme strávili ten den 11 hodin), velmi brzké vstávání (odjezd z Prostějova byl 4:40 ráno), rekordně nízké teploty (během dne nešla teplota nad -10 stupňů), spousta nemocných dětí (Peťa Galíček, Láďa Hrobár, Eliška Volencová, atd.). Možná tyto těžké okolnosti se projevili na nižším počtu účastníků, než jsme obyčejně zvyklí - vždyť ještě během poslední noci před odjezdem jsem obdržel dvě omluvenky o neúčasti. Proto bych rád vyzdvihl 10 statečných, kteří se v Děčíně prali za čest našeho klubu - Toma Marka, Míšu Marka, Peťu Šnajdra, Davida Riegra, Sašu Vyroubala, Renču Havlovou, Niki Ambrosovou, Verču Rajsiglovou, Gabču Francovou a Denču Šnajdrovou + Dana Štefáka, který sice pro problémy s kolenem nehrál, ale podpořil nás jako doprovod.

Prostějov "A" - Děčín 17:5 (9:3)
Sestava a koše: Marek Tomáš (6), Vyroubal Alexander (3), Francová Gabriela, Rajsiglová Veronika - Šnajdr Petr, Marek Michal (2), Havlová Renata (3), Ambrosová Nikola (2).

Hned od začátku jsme nenechali nikoho na pochybách, že tento zápas chceme vyhrát. Velmi jsem si přál, aby jsme si hned na začátku zápasu vytvořili klidný náskok a dětem se to podařilo. Soupeř poprvé skóroval až za stavu 6:0 pro nás. Řekl bych, že tento zápas byl pro naše děti hlavně vynikajícím warm upem pro následující zápas s Náchodem.

Prostějov "A" - Náchod 7:8 (4:3)
Sestava a koše: Marek Tomáš (1), Vyroubal Alexander (2), Francová Gabriela (Šnajdrová Denisa (1)), Rajsiglová Veronika - Šnajdr Petr (Rieger David), Marek Michal, Havlová Renata (3), Ambrosová Nikola (1).

Náchod hrál prakticky ve stejném složení, ve kterém loni vyhrál titul mistra v kategorii starších žáků. Nám do optimální sestavy chyběli 2 hráči, ale na to se není potřeba vymlouvat, protože i hráči, kteří obvykle za A-tým nenastupují, by měli své kolegy umět zastoupit. Kvalitě zápasu neprospěly malé rozměry hřiště, na kterém se hrálo, přesto mělo utkání od začátku úplně jiné tempo než utkání s Děčínem. Vše bylo rychlejší, bojovnější a korfbalovější. I když jsme to byli my, kteří téměř celý zápas o koš vedli, tak k naší škodě a smůle jsme nedokázali až do konce toto vedení udržet. V závěru zápasu se 2x rychle po sobě trefili hráči Náchodu a uštědřili našemu týmu první porážku v sezóně. Nezbývá než věřit, že v důležitých zápasech konečně Náchod porazíme.

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i