Starší žáci porazili Havířov i Budějovice

David Konečný – So, 22/01/2011 – 19:58

V sobotu 22.1.2011 jsme byli pořadatelé 5.kola ligy starších žáků. Našimi soupeři byly týmy z Havířova a Českých Budějovic. Ač nám chyběli dva kluci ze základní sestavy A-týmu (Tom Marek a Peťa Šnajdr) a jeden borec z B-týmu (Láďa Hrobár), tak se nám domácí zápasy podařily. Náš A-tým suverénně porazil oba soupeře a B-tým jasně porazil Budějovice a těsně prohrál s Havířovem. Přesto byly tyto zápasy únavné hlavně pro chlapeckou část týmu, protože našich 5 kluků odehrálo prakticky všechny 4 zápasy, což se projevovalo s postupujícím časem

Prostějov "A" - Havířov 17:0 (8:0)
Sestava a koše: Galíček - 1, Marek M., Štefák - 2, Vyroubal - 2, Ambrosová - 5, Havlová - 3, Křížková - 2, Rajsiglová - 1.

Už před začátkem tohoto miniturnaje jsme věděli, že silnější z dvojice soupeřů je Havířov, takže jsme byli rádi, že právě Havířov bude pro náš A-tým prvním soupeřem. Do zápasu jsme vstoupili velmi soustředěně hlavně v obraně, kdy jsme soupeři nedovolili žádné střely z blízka. V útoku jsme ale asi 5 minut nebyli schopni skórovat, protože se projevil tradiční nešvar našeho oddílu - proměňování dvojtaktů. Naštěstí se v dalším průběhu naše schopnost využívat šance otočila, a to hlavně díky Nikče Ambrosové a Renče Havlové, a skóre mohlo utěšeně narůstat do konečného vítězství 17:0! Zvláště ta nula na konci velmi potěší.

Prostějov "B" - České Budějovice 10:3 (7:0)
Sestava a koše: Galíček (Štefák - 1), Marek M. - 1, Rieger, Vyroubal - 2, Francová, Šnajdrová - 2 (Nesvadbíková), Štefáková - 1, Volencová - 3.

Zápas B-týmu proti Českým Budějovicícm byl velmi povedený hlavně ze strany děvčat. Velmi potěšující bylo pozorovat, že za základní sestavou děvčat z A-týmu je dalších 5 dívek, které můžou bez problému kohokoliv nahradit. B-tým hrál velmi atraktivní korfbal s velkým množstvím střel hlavně od děvčat a doskoků od chlapců. Postupně se pár střel ujalo, a tak B-tým bral zasloužené vítězství.

Prostějov "B" - Havířov 10:11 (3:7)
Sestava a koše: Galíček - 3, Rieger, Štefák (Marek M. - 2), Vyroubal - 2, Francová - 2 (Nesvadbíková), Šnajdrová - 1, Štefáková, Volencová.

Tento zápas už byl ovlivněn ubývajícími silami kluků a z počátku i nejistotou děvčat. To mělo za následek až šesti bodové vedení Havířova. Ve druhém poločase se karta otočila a my jsme začali mocně finišovat, ovšem na zvrat zápasu už bylo pozdě. Přesto si myslím, že šlo o divácky neatraktivnější zápas dne vzhledem ke své vyrovnanosti.

Prostějov "A" - České Budějovice 18:6 (9:2)
Sestava a koše: Galíček, Marek M. - 1, Štefák - 4, Vyroubal - 3, Ambrosová, Havlová - 3, Křížková - 2, Rajsiglová - 5.

Druhý zápas A-týmu byl posledním zápasem dne a podle toho to i tak vypadalo. Hlavně chlapci hrály už prakticky 4.zápas v řadě a únava na nich byla očividná. Děti už zdaleka nebyly tak koncetrované, a to mělo za následek 6 košů v náš neprospěch. Naštěstí se navzdory únavě objevily vždy pasáže, kdy jsme naši hru rozpohybovali a podařilo se nám soupeři výrazněji výsledkově odskočit.

Slovo závěrem:
Už na pátečním tréninku vypadla hra děti velmi dobře a to se ukázalo i v soutěžních zápasech. S oběma soupeři si naše naděje poradily celkem jasně, a to i bez tradiční opory, Toma Marka. Prakticky jsme dnes hrály v sestavě, která může v kategorii starších hráčů hrát ještě dvě sezóny, což je velkým příslibem do budoucnosti. Ovšem pozor, nejtěžší soupeři v odvetách teprve přijdou!

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i