Předposlední kolo

Martin Uherka – Ne, 13/03/2011 – 15:14

Vážení čtenáři, dovolujeme si vám představit drama ze sportovního prostředí s názvem Předposlední kolo od talentované spisovatelky Marcely Hrubanové.

SK RG Prostějov - TJ Znojmo MS YMCA 16:20 (8:10)
Rozhodčí Sukalovský, asistent Pernica

SK RG Prostějov ve své hale přivítal soupeře vzdáleného šestnáct bodů v tabulce - TJ Znojmo MS YMCA. Hosté sice svoje vyšší postavení v tabulce potvrdili prvním vstřeleným košem, ale domácí hráči brzy vyrovnali a skóre se dlouho drželo na nerozhodném stavu 2:2. Oba týmy předváděly dlouhé útoky, prostějovskou smůlu při střelbě vynahrazovala obětavá obrana. Ta však nedokázala být úspěšná stoprocentně. V polovině prvního poločasu si Znojmo dokázalo vytvořit náskok čtyř košů. Pětadvacetivteřinový limit pro útok přestával stačit oběma týmům, domácí ale sami usnadňovali práci znojemským obráncům, když kazili vlastní přihrávky nebo jejich střely končily pouze na obroučce. Znojemské koše padaly hlavně z dálky, a tak si hosté po prvním poločase vytvořili náskok tří bodů – 8:11.

První bod druhého poločasu patřil opět hostujícím hráčům – střelou z dálky se jim podařilo odskočit na rozdíl čtyř bodů. Prostějov se snažil svoje útoky urychlit, ale přesnost ve střelbě tím nevylepšil. I díky pozorné obraně se domácí drželi na dostřel od hostů z jižní Moravy. Na obou stranách bylo vidět několik penalt a několik povedených střel z dálky, ve kterých vynikalo hlavně mužské osazenstvo hostujícího týmu. Prostějovu se nicméně skóre otočit nepodařilo, Lešanská pouze minutu před koncem upravila stav na konečných 16:20.
Koše a sestavy: Bednář 1, Lešanská 1, Sequensová 1, Snášel - Koldová 3 (52. min. Zelinková), Nasadilová 3, Šnévajs 1 (53. min Lužný), Uherka 6

SK RG Prostějov - TJ Znojmo MS YMCA 18:17 GG (8:8, 17:17)
Rozhodčí Pernica, asistent Sukalovský

První koš druhého zápasu si Prostějov vzít nenechal, z dálky se trefila kapitánka Nasadilová. Hosté ale okamžitě strhli vedení na svou stranu. Prostějovské útoky pokračovaly v trendu z prvního zápasu, mohly se ovšem spolehnout na lepší obranu a fungující doskok. Ani znojemským útokům se příliš nedařilo, po deseti minutách tak měly oba týmy na svém kontě po dvou koších. Znojemské koše padaly spíše z dálky, ale Prostějov se svého soupeře pevně držel a nenechal ho vytvořit si rozhodující náskok. Ke konci poločasu Znojmo začalo ukvapeně střílet z bráněných pozic a Prostějovu se podařilo vyrovnat na 8:8. V úplném závěru prvního poločasu mohl domácí Bednář svému týmu zajistit vedení, nařízenou penaltu ale neproměnil. První půle tak skončila nerozhodně 8:8.

Druhý poločas začal přetahovanou o každý bod. Znojmo však předvádělo větší jistotu v zakončení a vytvořilo si čtyřbodový náskok. Domácí hráči ale nejsou z těch, co by se snadno vzdávali. Neprostupnou obranou a snaživými útoky dokázali vyrovnat na 14:14. Možná kvůli ztracenému náskoku Znojmu přestával stačit limit pro útok a snadno ztrácelo míče. I tak si ale dokázalo vytvořit další náskok. K dramatickému konci přispěla jak žlutá karta pro domácí kapitánku, tak vyrovnávací koš Šnévajse dvě a půl minuty před koncem. O osudu celého utkání mohl rozhodnout prostějovský Snášel. Jeho střela se převalila přes obroučku, košem však nepropadla. Zápas tak při nerozhodném stavu 17:17 dospěl do prodloužení.

Hned z prvního útoku domácích dokázala skórovat Nasadilová jako správná kapitánka střelou z krátké vzdálenosti po úniku a přihrávce Zelinkové. Povzbuzená domácí obrana pak nenechala znojemským útočníkům ani kousek volného místa. V Prostějově tak mohla vypuknout radost z vítězství 18:17 nad silnějším soupeřem.

Koše a sestavy: Lešanská 2, Sequensová 2, Snášel 1, Uherka 3 - Bednář 1, Koldová (45. min. Zelinková), Nasadilová 2, Šnévajs 7

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i