Starší žáci v 7.kole na 100%

David Konečný – So, 09/04/2011 – 18:54

V sobotu 9.4.2011 jsme byli hostitelé 7.kola ligy starších žáků a hlavním cílem bylo vítězství A-týmu proti Brnu i Moravské Třebové. To děti splnily na 100%. A protože Brno přijelo ve velmi oslabené sestavě a Moravská Třebová také nestačila ani na naše béčko, tak i B-tým si plně zasloužil 6 bodů za 2 vítězství.

Prostějov "B" - Brno 17:2 (11:1)
Sestava a koše: Rieger - 1, Šnajdr (Galíček), Vyroubal - 3, Hrobár, Francová - 4, Šnajdrová - 2, Štefáková - 4, Havlová - 2 (Křížková-1)

Brno přijelo ve velmi oslabené sestavě, ale tím nechci snižovat střeleckou produktivitu našich dětí, zvláště ženské části týmu, kdy se děvčata postarala o 13 košů ze 17. Velkým potěšením pro náš klub může být to, že máme v kategorii starších žáků 16 dětí, které můžou hrát rovnocenné zápasy se všemi soupeři v soutěži, ba co víc, s některými týmy si doslova pohrávají.

Prostějov "A" - Moravská Třebová 11:1 (5:0)
Sestava a koše: Galíček - 3, Marek M. - 2, Marek T. - 1, Šnajdr, Ambrosová - 2, Havlová, Křížková, Rajsiglová - 3

I v tomto zápase nemohl nikdo být na pochybách, kdo zvítězí. Prakticky šlo jen o to, o kolik košů naše áčko vyhraje. O větším přídělu pro Moravskou Třebovou rozhodlo mírné herní trápení druhé čtverky. Zato hra první čtverky byla živá a pestrá. Naštěstí se ve druhém poločase hra druhé čtveřice zlepšila a koše přibývaly rovnoměrněji a rychleji.

Prostějov "A" - Brno 27:1 (13:1)
Sestava a koše: Galíček - 4, Marek M. - 5, Marek T. - 2, Šnajdr - 2, Ambrosová - 7, Havlová - 4, Křížková - 1, Rajsiglová - 2

K tomuto zápasu se dá snad jen napsat to, že je škoda, že si děcka nedaly hned na začátku cíl dát 30 košů a že za touto metou začali mířit až 5 minut před koncem. Hrálo se prakticky na jeden koš, což je v korfbale dost neobvyklé ... nenechte se mýlit jedním košem pro Brno - vždyť i naše fotbalová reprezentace dala Španělům gól a všichni dobře víme, jak k tomu došlo ... Během hry se objevily pasáže, kdy děti díky nekoncentrovanosti zahodily i 4 tutové šance za sebou. Ale jinak je velmi potěšující, že si všech 8 hráčů dalo koš a děti se skvěle bavily - včetně publika.

Prostějov "B" - Moravská Třebová 7:4 (3:1)
Sestava a koše: Rieger - 1, Šnajdr - 1 (Marek M. - 1, Galíček), Vyroubal - 1, Hrobár - 1, Francová - 1, Šnajdrová, Štefáková - 1, Rajsiglová

Děti jen potvrdily, že i naše "záloha" je schopná hrát vítězné zápasy proti soupeřům, kteří nás ještě před dvěma roky poráželi. Výborná hra v obraně (až na posledních 5 minut) a trpělivost v útoku - to vše vedlo k pomalé tvorbě náskoku až 7:1. Až posledních 5 minut dokázala Moravská Třebová upravit výsledek, ale to nemohlo zkalit radost z dnešního čtvrtého vítězství.

Tímto kolem si naši starší žáci vybojovali minimálně 3.místo po základní části, dokonce i naše Béčko má možnost skončit na 4.místě po základní části. Tedy hned 16 našich dětí patří mezi nejlepší 4 týmy v republice. V posledním kole základní části se rozhodne o tom, z jaké pozice půjdou děti do nadstavby. Soupeři nám budou týmy z Děčína a z Náchoda, který obhajuje titul. Bude se hrát v Náchodě a je nutné dodat, že Náchod zůstává jediným týmem v kategorii starších žáků, který jsme ještě nikdy neporazili. Bude to boj!

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i