Korfbalové derby řídil holandský rozhodčí Marcel Winters!

Jan Mynařík – Ne, 11/11/2012 – 19:58

Sobotní utkání České korfbalové extraligy a Korfbalové ligy rezerv proti Brnu byly zajímavé nejenom tím, že se jedná o moravské derby. Obě utkání řídil holandský rozhodčí Marcel Winters a při vší úctě k českým rozhodčím bylo vidět, že úroveň pískání je až na čestné výjimky někde jinde.

SK RG Prostějov - KK Brno 15:30 (8:15)
Sestava a koše: Tichý 6, Lešanská 3, Marek T. 2, Lužný 1, Šťastná 1, Uherka 1, Ambrosová (31. Zelinková 1), Nasadilová

Tentokrát opět pod vedením kouče Hennieho Baase se doma představili korfbalisté SK RG Prostějov. Extraligový zápas před zhruba čtyřicítkou diváků se začal nenápadně standardní počáteční přetahovanou o skóre s mírnou převahou hostí - 5:7 v 16. minutě. Pak se ale projevila lepší koncentrovanost a hlavně mnohem lepší střelecká efektivita Jihomoravanou, kteří se utrhli šestibodovou šňůrou na 5:13 v 26. minutě. Tomu pouze přihlíželi domácí hráči, kteří v útoku měli znatelné problémy v souhře a navíc šance neproměňovali. Poločas 8:15.

V druhé půli pokračovala zejména útočná agonie domácích prošpikovaná a i několika chybami v obraně. Když se do toho přidala stále hodně nadstandardní střelecká úspěšnost soupeře, byly výsledkem opět dvě velké nepřerušené série košů Brna, z 8:21 v 36. minutě a následně z 10:23 na 10:28 v 50. minutě. Poté se Prostějovanům podařilo trochu zaúřadovat i v útoku a stáhnout na konečný výsledek 15:30, který byl vzhledem k průběhu druhého poločasu i vlastně milosrdný.

SK RG Prostějov - KK Brno 15:23 (7:11)
Sestava a koše: Uherka 5, Šnévajs 3, Matyášová 2, Lešanská 1, Mynařík 1 (45. Lužný 1), Snášel 1 (31. Tichý), Nasadilová

Do utkání Korfbalové ligy rezerv nastoupili zejména v mužské části hráči lavičky, zejména ti věkem pokročilí, a od začátku bylo vidět, že je hrát baví. Jedinou skvrnkou samotného nástupu do zápasu bylo zranění Konečného v průběhu rozcvičky, což trenérovi trochu zamíchalo se sestavou. V 17. minutě svítilo na ukazateli skóre 5:3 pro Prostějov. Pak ale jakoby Brno přepnulo na jiný rychlostní stupeň a otočilo na 5:11 v 27. minutě. Prostějovští pak ještě do poločasu zkorigovali na 7:11.

V druhé půli byla hra vyrovnaná a domácí se dokonce dostali až na vyrovnání 12:12 v 38. minutě. Pak ale otěže zápasu pevně převzalo Brno a zápas dokráčel až ke konečnému výsledku 15:23.

Slovo asistenta trenéra Jana Mynaříka: "Je to naším velkým problémem této sezony, hrajeme nekoncentrovaně v obraně, děláme hloupé chyby a navíc máme bídnou úspěšnost zakončení. Extraligový tým započal svoje omlazení v této sezoně a v dalších bude pokračovat, takže hlavním cílem vyhlášeným před sezonou stále zůstává zejména zapracování mladých hráčů."

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i