Starší žáci stále na vítězné vlně

Martin Uherka – Ne, 17/11/2013 – 23:23

Ve třetím kole ligy starších žáků jsme cestovali do Náchoda, abychom si střihli odvetu z kola druhého s Náchodem a Brnem-Novým Lískovcem. Naše sestava, posílená o talentované mladší žáky, očekávala těžká utkání a věřila v úspěch.

SK RG Prostějov - KK Brno Nový Lískovec 16:2 (7:1)

Brno přijelo se třemi chlapci, takže naše taktika byla jendoduchá - nedovolit trojici postavit asistenta a maximálně ztěžovat střelbu. To nám celou dobu vycházelo velmi dobře,a protože i naše čtyřka se proti kompletní části družstva soupěře prosazovala dobře, nebylo brzy o výsledku pochyb. Až za stavu 7:0 se unavenému soupeři podařilo skórovat, ale v obou poločasech jsme Brnu dovolili pouze jednu trefu do černého.
Za výborný výkon si jmenovitě zaslouží pochvalu Pepa Valenta, který se výtěčně vyrovnal s rolí nestřílejícího hráče a získal v obraně i útoku spoustu odražených míčů.

Sestava a koše:
Havlová 5, Lorencová 2, Podhorný, Štefák 2
Francová 3, Jenešová, Šnajdr 4, Valenta
střídající Křížková, Ošťádal

SK RG Prostějov - PKC Náchod 20:5 (7:4)

Těžší partie nás oproti předchozímu střetnutí čekala s Náchodem, alespoň co se týče prvního poločasu. Sice jsme v obraně domácím dovolili jen ojedinělé pokusy, ale ty využili téměř beze zbytku k úspěšným střelám. Naše útoky byly pestré, do zakončení se dostávali všichni, ale nemohli jsme najít správnou mušku.
Do druhého poločasu jsme zpřesnili obranu, která už nedala Náchodu jednoduchou možnost zakončení po chybě. V útoku jsme zjednodušili kombinaci na účelné minimum a na skóre se to rychle projevilo. Vysoký rozdíl podpořili koši i naši mladí spoluhráči, čímž podtrhli svoje zlepšující se výkony mezi staršími žáky.

Sestava a koše:
Havlová 3, Lorencová 4, Podhorný 1, Štefák 2
Francová 2, Jenešová 2, Šnajdr 3, Valenta
střídající: Křížková 2, Ošťádal 1

Pochvalu si dnes zaslouží všichni bez výjimky. Mezi jednotlivci se smazávají výkonnostní rozdíly a je jednodušší prostřídat hráče, kterému se právě nedaří. Tomu velmi pomáhá i nová varianta vratného střídání. Samozřejmě někteří více skórují, ale nezbytná černá práce ostatních jen není tolik na porvní pohled vidět ve statistikách. A i když je pořád hodně věcí, které se dají zdokonalovat, stále častěji se ve hře objevují dlouhodobě trénované prvky, které přijdou vhod v obtížných utkáních. Ta rozhodně ještě přijdou.

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i