MISTŘI!

Martin Uherka – Ne, 06/04/2014 – 09:27

Parádní rozuzlení měl dramatický zápas o titul Mistra ČR v kategorii do 19 let. Skvěle zaplněná hala hnala naše hráče k vysněnému cíli a ti se odvděčili ziskem zlatých medailí.

Předehrou očekávanému finále bylo utkání o 3. místo mezi PKC Náchod a KC ZŠ Šenov. První jmenovaný celek nedal svému soupeři žádnou šanci a po poločase 10:1 získal bronzovou příčku za vítězství 19:6.

SK RG Prostějov - TJ Znojmo MS YMCA 16:15 GG (8:9)

Odveta za loňskou prohru 5:13 byla velmi dramatická, téměř celé utkání jsme tahali za kratší konec provazu. Vstup do utkání byl z obou stran lehce nervózní, většina útoků skončila ztrátou míče bez vypracované šance. Postupem času však byli znojemští úspěšnější nejen ve vytváření střeleckých pozic, ale zejména v jejich proměňování. Naše tradiční slabina v zakončení se projevila v nejnevhodnější chvíli a soupeř se dostal až do čtyřkošového vedení. Zatímco loni jsme za podobného stavu nedokázali náskok stáhnout, letos jsme i díky taktickým střídáním stáhli až na poločasových 8:9.

Snížení hrozivého rozdílu nás psychicky posílilo a druhý poločas byl neuvěřitelně dramatický. Jen jednou jsme vedli - 12:11, jinak jsme v celém průběhu dotahovali těsné vedení soupeře. Za stavu 15:15 zbývalo do konce jen několik nervydrásajících minut, každá střela mohla rozhodnout a publikum při každé střele Znojma trnulo a bouřilo při výborném zákroku či akci domácích. Nic se už nezměnilo a čekalo nás prodloužení s nemilosrdným systémem Golden goal.

Podařilo se nám ubránit zahajující útok Znojma a tím bylo jasně dané - kdo dá koš, získá titul. Náš pečlivě připravený útok zakončovala Gabča Francová střelou ze střední vzdálenosti a pak už následovala exploze euforie, slavení největšího úspěchu klubu posledních let a úspěšné vyvrcholení tréninkového snažení této generace hráčů.

A zde máte celý mistrovský kádr:
Nikola Ambrosová, Gabriela Francová, Petr Galíček, Renata Havlová, Adéla Jenešová, Pavla Křížková, Kateřina Lorencová, Michal Marek, Tomáš Marek, David Rieger, Petr Šnajdr, Daniel Štefák, Alexandr Vyroubal, Valerie Vyroubalová.

Věříme, že další úspěchy ještě přijdou.

Finálový den podpořil svým příspěvkem Olomoucký kraj.

Veliká gratulace nejen

Veliká gratulace nejen hráčům, ale i trenérům.
LB

Anonym (bez ověření) – Ne, 06/04/2014 – 18:17

VYNIKAJÍCÍ ZÁPAS

VYNIKAJÍCÍ ZÁPAS ,ZAKONČENÝ KRÁSNÝM KOŠEM

Anonym (bez ověření) – Po, 07/04/2014 – 07:34

Nádhernej zápas, se

Nádhernej zápas, se vším, co má finále mít... super konec pro PV

Gratulace !!!

A to střídání vyšlo... palec nahoru...

Petr M (bez ověření) – Po, 07/04/2014 – 15:59
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i