Mladší žáci jsou MISTŘI ČR!

Aneta Lešanská – St, 07/05/2014 – 14:06

V sobotu 3.5.2014 se uskutečnil finálový den mladších žáků, na kterém naši mlži nejprve v semifinále zdolali soupeře z Nového Lískovce 8:1, následně po vyrovnaném finálovém souboji porazili Šenov 4:3, a stali se tak mistry ČR ve své kategorii. Třešničkou na dortu bylo vyhlášení prostějovského hráče Jakuba Podhorného nejlepším hráčem finálového dne.

Prostějov - Nový Lískovec 8:1 (4:1)
Na soupeře jsme vlétli ve velkém stylu, kdy obrana pracovala na sto procent a bylo jen otázkou času, kdy se našim hráčům podaří vstřelit koš. Nebýt nervozity při zakončení, košů na naší straně mohlo být mnohem víc. Výborná otevřená obrana však soupeře natolik zaskočila, že skóroval jen jednou a to z trestného střílení. Zhruba 8 minut před koncem již nebylo pochyb o našem postupu do finále a atmosféru zápasu na finálovém dnu si tak mohli vyzkoušet i ostatní hráči z lavičky.

V dalším semifinálovém zápase zdolal Šenov České Budějovice 4:2 a stal se tak našim finálovým soupeřem.

Prostějov - Šenov 4:3 (1:1)
Před posledním duelem dne - finále - by se dala nervozita krájet. Tíha okamžiku bohužel nepadla jen na prostějovské trenéry ale i na hráče, což se projevilo v celém finálovém duelu. Soupeř na tom byl naštěstí podobně a naše výborná obrana nás opět podržela. Zejména prostějovská hráčka Barbora Krčová výborně ubránila později vyhlášenou nejlepší hráčku turnaje, což byl jeden z důležitých faktorů našeho vítězství. Skóre otevřel soupeř proměněnou penaltou, následovalo nařízení penalty v náš prospěch - nedali jsme. Míč se přesouval z obrany do útoky, až se nám podařilo srovnat - 1:1. Poločas tedy skončil nerozhodně. V další půli se nám podařilo skórovat jako prvnímu. Dokonce jsme se dostali do vedení 3:1 a věřili jsme, že se nám konečně podařilo dostat se do očekávaného tempa. Soupeř se však nehodlal vzdát a ihned po timeoutu skóroval - 3:2. Asi 6 minut před koncem po krásném úniku a zakončení Kubíka jsme opět vedli o 2 koše - 4:2. Soupeř však hned odpověděl přesnou střelou - 4:3. Zbývalo pět minut do konce a nervozita vzrůstala. Naštěstí se nám dařilo soupeře dobře bránit, naopak v útoku se nedařilo vůbec nic a když proti nám rozhodčí odpískal zdržování 6 sekund před koncem, soupeř měl poslední šanci na skórování. Ihned přehrává míč do útoku, jeden z hráčů se rozbíhá pod koš, střilí po dvojtaktu a rozhodčí píská....bráněná!!! Vojta svého hráče stihnul zabránit, zápas končí, prostějovští hráči se sbíhají a slaví! JE TO TAM!!!MISTŘI!!!

Pár slov trenérů:
"Sláva vítězům, čest poraženým. Je nutné dodat, že Šenov se na nás výborně připravil a hrál opravdu dobře. Na nás to však naštěstí nestačilo a v sezoně 2013/2014 jsme zůstali neporaženi. Děti si po několikaleté práci konečně vychutnaly, jaké to je vyhrát zlato ve finále. Moc jim to přejeme. A pro nás trenéry je to splnění snu. Vzhledem k průběhu celé sezony by pro nás prohra byla veliké zklamání. Doufáme, že se nám tento úspěch podaří co nejdříve zopakovat. Každopádně letošní sezonu již teď můžeme považovat za nejúspěšnější v historii prostějovského klubu. A to nás ještě čeká finále starších žáků, kteří jsou také favorité na příčky nejvyšší."

Obrovská gratulace

Moc velká gratulace hráčům, trenérům i celému klubu. Je vidět poctivá dlouhodobá práce trenérů a hráčů ... a výsledek soustředění se klubu na mládež. Ještě jednou velká gratulace a smekám :)

Miňa

Jan Mynařík – St, 07/05/2014 – 15:20
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i