V prvním zápase sezóny české korfbalové extraligy výhra v Brně !

David Konečný – Ne, 28/09/2014 – 17:47

V sobotu 27.9.2014 odstartovala nová sezóna české korfbalové extraligy v Brně. První zápasy svedly náš tým právě s ambiciózním týmem z moravské metropole. Premiéra byla pro náš klub velmi úspěšná a po velkém boji jsme zvítězili 15:13 (8:5). Druhý zápas byl už plně v režii Brna, které vyhrálo 25:11 (16:7).

1.zápas:
Brno - Prostějov 13:15 (5:8)

Sestava:
Havlová, Lešanská, Nasadilová, Šťastná, Marek M., Šnajdr, Šnévajs, Vyroubal - střídali Zelinková, Galíček.

Celému zápasu dominovala obrana obou týmů. Vždyť prvních 10 minut zápasu ukázalo jen dva koše, a to na každé straně jeden. Našemu týmu dělali problémy 2 čeští reprezentanti Brna - Eliška Jonáková svým pohybem a střelbou a Roman Věžník svojí dominancí na doskoku. Naopak my jsme předčili Brno produktivitou ve střelbě. Naprosto bez respektu a strachu jsme s Brnem drželi krok a od stavu 3:3 jsme dokonce začali získávat poločasový náskok 8:5. Druhá půle pokračovala z naší strany stále precizní obranou, nevyužíváním šancí Brna a naopak naší parádní úspěšností v zakončení, a to až do průběžného stavu 11:5 v náš prospěch. Asi 10 minut před koncem začalo Brno mohutně finišovat, našim hráčům ubývaly síly v obraně a Brno 2 minuty před koncem stáhlo na 14:12. Naši mladí hráči v těchto momentech díky menším zkušenostem i dvakrát zbytečně ztratili v útoku míč, ale rozhodující útok byl perfektně zakončen nejlepším střelcem dne Vyroubalem střelou ze střední vzdálenosti. Stav 15:12 už soupeře zlomil. Ten sice v poslední minutě ještě vstřelil koš, ale na výhře Prostějova to již nic změnit nemohlo.

Brno - Prostějov 25:11 (16:7)
Sestava:
Havlová, Křížková, Nasadilová, Zelinková, Galíček, Šnévajs, Tichý, Vyroubal - střídali Lešanská, Šťastná, Marek M., Šnajdr, Uherka.

Druhý zápas začal velmi nervózně z obou stran. Vše vedlo k řadě faulů, které byly po zásluze odměňovány penaltami na obou stranách. Naši mladíci poznávali, co je to tvrdý a verbálně vulgární korfbal ze strany některých hráčů soupeře. Brno si šlo jasně za svým a naopak náš tým po 10 minutách utkání přestal bránit tak jako v prvním zápase. Brnu se otevírala řada volných střel, které perfektně proměňovalo. Prakticky po polčase bylo o zápase rozhodnuto, přesto se na hřišti objevilo řada zbytečných střetů. Ale i toto je velká zkušenost pro naše mladé družstvo. Prohra 25:11 nemohla nic změnit na obrovské radosti z vítězství z prvního utkání.

Střelci Prostějova:
Vyroubal - 10, Havlová - 6, Nasadilová - 4, Šnajdr - 3, Lešanská, Šnévajs, Tichý - 1.

Slovo závěrem: V Brně a ani v celé lize nejsme favorité. Jako tým máme své tajné cíle a představy pro sezónu. Všichni hráči o nich vědí, ale mluvíme o nich jen mezi sebou v šatně. Věděl jsem, že do týmu zapojíme řadu našich talentovaných dorostenců. Ale také jsem věděl, že budeme potřebovat zkušené hráče, kteří podpoří naše mladé ve hře. Proto jsem velmi rád, že se před sezónou do letní přípravy zapojil Martin Šnévajs, který se jako kapitán týmu vrací ke korfbalu po roční odmlce. Jsem velmi rád, že u týmu pro tuto sezónu zůstaly současné nebo bývalé hráčky české reprezentace Lenka Nasadilová a Aneta Lešanská, u kterých budeme spoléhat na jejich přesnou střelbu. Další důležitou zkušenou hráčkou sestavy je Jitka Šťastná, která svým poctivým přístupem k tréninkům a zápasům ukazuje mladým, co je to bojovat za všech okolností. Své zkušenosti určitě předvede a ukáže po roční pauze i Honza Tichý s Martinem Lužným, který musel kvůli nemoci vynechat celou letní přípravu. Velkou peckou je ale nástup našich dorostenců do extraligy. Někteří z nich už sice loni do extraligy nakoukli, ale nebyly to takové porce minut, které je čekají letos. V Brně jsme navíc měli 3 mladé hráče, kteří v extralize zažili úplnou premiéru. Bylo výborné, jak naši dorostenci bez nervů a s velkým odhodláním odehráli oba zápasy a rozhodně nebyli v týmu jen do počtu, ale byli plnohodnotnými členy týmu, což dokazuje statistika vstřelených košů - 19 košů z našich 26 dali právě loňští mistři dorostenecké ligy. Vím, že pokud budeme trénovat tak, jak poslední 2 měsíce, tak se nám naše tajné sny pro sezónu splní.

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i