Těsná extraligová domácí prohra s Českými Budějovicemi

David Konečný – Po, 11/01/2016 – 11:49

V neděli 10.1.2016 k nám přijel k 5.kolu extraligy silný tým z Českým Budějovic. Jihočeši dosud v soutěži ani jednou neprohráli a i nyní byli favoritem zápasu. Chtělo by se tedy říct, že prohra 21:22 (12:8) je "dobrým" výsledkem pro náš mladý tým, ovšem vzhledem k průběhu zápasu jde určitě nejen o ztracené dva body do tabulky, ale i o ztrátu první příčky v tabulce.

Extraliga:
SK RG Prostějov "A" - České Budějovice "A" 21:22 (12:8)

Sestava a koše Prostějov:
Vyroubal 5, Marek 1, Ambrosová 1, Zelinková 4 - Galíček 1 (Tichý), Šnajdr 3, Havlová 4, Lorencová 2.

Zápas byl prvních 10 minut ve znamení malého počtu úspěšných zásahů na obou stranách a ještě v 15.minutě byl výsledek slabých 5:5. Přesto bylo ze hry cítit, že na Budějovice dnes máme a můžeme s nimi hrát velmi dobrý zápas. Náš tým celkem často střílel a úspěšně doskakoval, z čehož vznikaly další šance. Navíc jsme byli i poměrně úspěšní na trestných hodech a při penaltách jsme byli stoprocentní. Obrana fungovala také dobře a soupeř ve většině případů neměl víc, jak jednu střelu na útok. Všechny tyto aspekty vedly k tomu, že do poločasu jsme získali slušný náskok 12:8 a předváděná hra slibovala dobrý výsledek. Do druhé půli nastoupil náš tým stejně sebevědomně a postupně si vypracoval v polovině druhého poločasu náskok až 7 košů. Jenže korfbal není hra, kde je o výsledku rozhodnuto předem. Soupeř se začal velmi pečlivě soustředit v útoku na zakončení svých dvou sřeleckých opor a současných reprezentantů Bláhy a Krejčího. Jen tito dva borci zatížili dohromady naše konto 17 koši. Naopak my jsme přestali v útoku střílet, a možná i malá nervozita z toho, že náš náskok se ztenčuje, nám začala svazovat nohy a náš pohyb již nebyl tak dobrý jako v 1.polčase. To vše vedlo k tomu, že 2 minuty před koncem vstřelil rozhodující a poslední koš zápasu budějovický veterán Kracík.

Liga rezerv:
SK RG Prostějov - České Budějovice 15:24 (7:13)

Sestava a koše Prostějov:
Tichý 3, Lužný 3, Havlová 2 (Ambrosová 2), Jenešová - Štefák 2, Marek 1 (Vyroubal, Šnajdr 1), Zelinková (Lorencová, Francová.

Do zápasu rezerv náš tým nastoupil se všemi hráči, kteří se nezapojili do extraligového klání, kdežto soupeř z Budějovic nastoupil prakticky se stejnou sestavou jako do extraligy. Bylo tedy možné předpokládat, že budou Budějovice lepší. Ale i když výsledek vypadá velmi jednoznačně, tak předvedená hra byla z naší strany velmi dobrá. Budějovice opět spoléhaly na své dva střelce, kteří jim zajistili výhru, ovšem naše hra byla více kolektivní a komplexní.

Slovo trenéra:
Je velmi těžké tento zápas hodnotit, protože se zde střetávají velmi pozitivní dojmy se smutkem z konečného výsledku. Tři čtvrtě zápasu jsme byli lepším týmem, který přesně plnil svoji taktiku a věděl, co má hrát. Bohužel výsledek určila poslední čtvrtina, kdy rozhodly zkušenosti soupeře, který nezmatkoval, přesně pokračoval ve svém plánu a ve své hře, kdežto my jsme začali řešit vše okolo, místo abychom se soustředili na svoji hru. Opět se ke konci zápasu objevily zkažené přihrávky, opět se objevily diskuze s rozhodčím, opět se objevila negativní gesta v situacích, kdy se nám něco nepodaří. Vše toto dává soupeři sílu a nám ji ubírá. Výsledek je velká škoda, ale opět je to příslib do budouna pro tento mladý tým. Co se týká zápasu rezerv, tak je vemi dobré, že náš tým má velmi široké a kvalitní zázemí i na lavičce. Je pozitivní vidět, že i když nastoupí 6 nových hráčů, tak náš styl hry se nemění a stále má svoji kvalitu.

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i