Žákovská výprava do Náchoda

David Konečný – Po, 08/10/2007 – 22:14

Šestého října čekal na naše nové, a měsíc trénující, žáky první turnaj ligy. A aby to nebylo uplně jednoduché, tak hned venku a to rovnou v Náchodě, kam to veřejnou dopravou chvilku trvá ... něco přes čtyři hodiny. Fotky!

Celé 1. kolo pro nás začalo už 5.10. v pátek v 15:00 na hlavním nádraží v Prostějově. Zde jsme se sešli v počtu 16ti žáků-hráčů, dvou trenérů – David Konečný a Gába Kadlecová a plus několika rodičů, kteří nám přijeli zamávat. Odjezd byl naplánovaný na 15:25 přes Brno, Českou Třebovou a Týniště nad Orlicí, kde jsme přesedli na místní lokálku a po hodině cesty vystoupili v Náchodě na nádraží. Pak už jsme se jen půl hodiny přesouvali k místní základní škole, kde jsme přenocovali. Ráno byl plánovaný budíček na 7:00, ale netrpěliví a nažhavení mladí korfbalisté už se procvičovali v 6:00. Ze školy následovala cesta do místní sportovní haly.

První zápas proti domácímu Náchodu.
Do tohoto zápasu byla určena tato sestava: Daniel Jodl, Martin Zverec, David Lošťák, Martin Sochor, Gabriela Juříková, Gabriela Francová, Lucie Kratochvílová a Pavla Křížková. Na střídání byl připraven Jakub Svoboda, který se zapojil do hry ve druhém poločase. Konečný výsledek byl 27:5 pro Náchod. V utkaní se samozřejmě odrazila větší zkušenost soupeře, ale 5 vstřelených košů na naší straně je velkým úspěchem vzhledem k tomu, že šlo o úplně první zápas nově vytvořeného týmu našich nejmladších reprezentantů (my zkušenější si určitě pamatujeme na ještě výraznější prohry v našich historicky prvních zápasech). Ještě je určitě nutné podotknout, že 4 koše v našem týmu zaznamenal Martin Zverec a jeden koš přidal Martin Sochor.

Druhý zápas proti ambicióznímu Šenovu.
Do tohoto zápasu trenéři postavili druhou část výpravy, a to byli: Tomáš Marek, Jakub Mucha, Dominik Šubrt, Josef Kaláb, Gabriela Francová, Markéta Sedláčková, Denisa Šnajdrová a benjamínek Tereza Štefková. Tato sestava byla vytvořená z ještě mladších nadějí, než sestava v prvním zápase. To se odrazilo i na výsledku, kdy proti až o pět let starším protihráčům uhráli výsledek 0:17. Ale s přibývajícím časem bylo vidět zlepšení u všech hráčů.

Třetí zápas proti silné Moravské Třebové.
Sestava pro první poločas byla následující: Martin Zverec, David Lošťák, Dominik Šubrt, Martin Sochor, Lucie Kratochvílová, Denisa Šnajdrová, Markéta Sedláčková a Gabriela Francová. Je nutné ovšem přidat, že již během prvního poločasu byli hráči pravidelně střídáni tak, aby si všichni rovnoměrně zahráli stejný čas a mohli získávat další zkušenosti. Utkaní skončilo 20:2 pro favorita – Moravskou Třebovou. Ale i proti tomuto silnému soupeři se nám podařilo dvakrát skórovat, takže je možné považovat utkání za zdařilé (střelci košů Martin Zverec a Josef Kaláb). Musím ještě pochválit všechny hráče za to, že se postupně zlepšovali v obranné činnosti (to ukazuje pouze 20 obdržených košů se silnějším soupeřem Třebovou oproti 28 košům s Náchodem). Dále bych v tomto zápase také vyzvedl o mnoho méně ztracených přihrávek než v prvním zápase. Zkrátka bylo vidět, že zkušenosti nasávali mladí korfbalisté velmi rychle.

Pak už jen následovala cesta domů. Ještě před nástupem do vlaku jsme se ale všichni poctivě zásobili v místním supermarketu – hlad je hlad. Cesta zpět byla veselá, rychlá a myslím si, že pro většinu z nás i trošku dobrodružná. Vlak s malým zpožděním dorazil 20:45 na hlavní nádraží v Prostějově, kde už opět čekali rodičové, kteří si své budoucí korfbalisty poctivě rozdělili a odvezli domů, na chaty atd.

Závěrem chci říct, že věřím, že nikoho z účastníků neodradili vysoké prohry, ale že si primárně všichni uvědomujeme dobré věci, které nám první zkušenosti ze zápasu přinesly. Je jasné, že soupeři byli zkušenější, starší, fyzicky i korfbalově vyspělejší. A právě proto je nutné se obrnit trpělivostí a dál poctivě přistupovat k tréninku tak, aby na dalších zápasech byly výsledky lepší a za rok i opačné.

Gratulace k prvním zkušenostem!

Doufám, že jste si to řádně užili, jak hru, tak tu dobrodružnou výpravu.

Miňa

Jan Mynařík – Po, 08/10/2007 – 22:21

Super článek :)

Vycho, bacha, máš tady vážnou konkurenci!!
Samozřejmě připojuji gratulaci za předvedené výkony a v pondělí se přijdu podívat na pokroky našich žáků.

mauh (bez ověření) – Út, 09/10/2007 – 12:41

Souhlas

Ano, souhlasím se Šukem, co se týká kvality článku. Super!
Velice mě bavily i fotky, dívala jsem se na tu spoustu malých lidí a pak mě napadlo, že vzhledem k tomu kolik jich je a jak to u nás v klubu chodí, tak jsou mezi nima tak 3-4 budoucí reprezentanti (tedy spíš reprezentantky-to má u nás větší tradici:) a nebo jsou to členové budoucího vítězného týmu žákovské a později dorostenecké extraligy:)
No nic, to jen, aby na to trenéři nezapomněli a podchytili to hned od začátku:)!

klubkovlny (bez ověření) – Út, 09/10/2007 – 18:41

Díky za pochvalu:-)

Jednak clanku, protoze si o sobe vubec nemyslim, ze umim psat. Ale take diky za pochvalu zaku. Myslim, ze nejsi daleko od pravdy Ivi - pokud to vydrzime, tak z techto mladych borcu a sikulek opravdu neco muze byt:-)

David Konečný – St, 10/10/2007 – 17:46

rozvoj

dnes jsme byli s vychou na melantrišce. možná, když to vezmeme za správný konec, by zde mohl znovuvzniknout žákovský oddíl. pokud jim budeme schopni ze začátku pomoci třeba s materiálem, můžeme za pár let pořádat městská derby :)

mauh (bez ověření) – St, 10/10/2007 – 20:50
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i