Super 2. poločas žáků proti Šenovu

David Konečný – Ne, 10/02/2008 – 20:39

Vynikající vstup měli naši žáci do druhého poločasu utkání se Šenovem. Během 15 minut nedovolili soupeři skórovat a přitom vstřelili 4 koše! Jejich hra byla velmi živá a nebojácná a na dětech bylo vidět, jak jim rapidně vzrostlo nejen sebevědomí, ale hlavně radost ze hry. Tímto okamžikem si mohli potvrdit, že hrát se dá s každým soupeřem a že pokud se daří střelba, tak i dobrý výsledek na sebe nenechá dlouho čekat. Fotky!

V našem městě se uskutečnilo 6. kolo ligy starších žáků skupiny B. Zápasy se hrály v tělocvičně ZŠ Sídliště Svobody v rozmezí 10:00 až 16:00. Opět se tohoto miniturnaje zúčastnili tradiční soupeři ze Šenova, Moravské Třebové a Náchoda. Náš oddíl reprezentovali tito hráči a hráčky: Pepa Kaláb, Martin Sochor, Martin Zverec, Tomáš Marek, David Lošťák, Láďa Hrobár, Patrik Herrmann, Dan Jódl, Nikolka Ambrosová, Izabel Kozmíková, Lucka Kratochvílová, Pavlínka Křížková, Gabča Francová, Terezka Štefková a Verča Rajsiglová.

Prostějov - Náchod 1:20 (1:12)

Tento zápas nebyl ničím výjimečným a nevybočoval z řady letošních utkání. Děti nehrály zle, ale proti rychlejšímu soupeři hrály příliš opatrně. Náchod trestal nekompromisně naše chyby v rozehrávce a také dával laciné koše z dvojtaktů, které jsme opět na úvod utkání špatně bránili. Na opačné straně hřiště jsme se většinou nedostali k víc jak jedné střele za útok. Jediným naším úspěšným střelcem byl Martin Zverec.

Prostějov - Šenov 4:14 (0:8)

První poločas zápasu neukazoval a nenaznačoval žádnou změnu oproti prvnímu zápasu. Znakem tohoto poločasu bylo opět hlavně trápení v útoku, kdy děti neměly dost sebevědomí k razantnějšímu zakončení a vytvoření většího tlaku na soupeře. Obrana byla lepší oproti předchozímu zápasu s Náchodem. Ovšem nečekaný obrat nabralo prvních 15 minut druhého poločasu. Děti byly jak pokropené živou vodou a určitě jim pomohly dva rychlé koše za sebou. Najednou byly rychlejší než soupeř, u míče byly dříve, vycházela jim střelba. Důsledkem toho bylo snížení na přijatelný stav 4:8. Naše koše dali po dvou Martin Zverec a Tomáš Marek. Až po dvou time-outech soupeře se Šenov dostal opět do hry, ale celkový dojem ze zápasu byl vynikající a myslím, že šlo o náš nejzdařilejší střet v této sezóně. Navíc proti soupeři, kterému jsme až doteď jen velmi těžko dávali aspoň koš za zápas. Dětem patří velký dík.

Prostějov - Moravská Třebová 0:8 (0:5)

Poslední zápas už byl jen povinnou dohrávkou, protože Moravská Třebová, i když jen s šesti hráči, byla přece jen výrazným favoritem utkání. Na obou stranách už byla patrná únava z předchozích zápasů a možná také proto chyběla utkání „šťáva“. V poklidně odehraném zápase nás může jen mrzet, že jsme nevyužili žádnou z šancí, které jsme v zápase měli. Proto byl výsledek na našem kontě s nulou. Obrana byla velmi dobrá, o čemž svědčí jen osm obdržených košů.

Myslím, že se jednalo o povedený turnaj, i když ne přímo v naší domácí hale. Děti přišlo povzbudit i několik rodičů a rodinných příslušníků, kteří se mohli sami přesvědčit, jakého výkonnostního vzestupu dosáhly jejich ratolesti oproti poslednímu domácímu kolu v Kostelci na Hané. A abych nezapomněl, tak na závěr patří velký dík dvojici Martin Uherka a Tomáš Láhner, jejichž kvalitní výkony v roli rozhodčích určitě přispěly k větší úrovni zápasů.

Na tech patnact minut se

Na tech patnact minut se koukalo vazne dobre. Jen tak dal decka!

Miňa

Jan Mynařík – Ne, 10/02/2008 – 21:05

tak tak

Je vidět, že kluci, kteří chodí na tréninky dorostenců, umí své nabyté zkušenosti prodat v zápasech (střílí koše, nemají problém s nahrávkami). A když tam začnou chodit i holky, může se v červnu na maxíku zadařit na pěkné umístění :)

Martin Uherka – Ne, 10/02/2008 – 22:10
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i