Souboj béčka se špičkou první ligy

Jan Mynařík – Út, 26/02/2008 – 01:03

Neděle 24. února se jako jeden nedělitelný celek nesla ve znamení cesty do Děčína, turnaje první ligy a cesty zpět. V pro nás nejvzdálenějším místě českého korfbalu nás čekaly dva nejlepší týmy druhé nejvyšší soutěže - domácí Děčín a ještě v minulé sezoně extraligový Tábor. Oba dva tým se snaží dostat do extraligy a pravděpodobně jejich vzájemné souboje rozhodnou o tom, který z nich bude našim soupeřem v baráži. Fotky!

Většina účastníků vstávala kolem páté a po přesunu auty do Olomouce následovala cesta pendolinem do Prahy, když pro některé to byla první cesta tímto dopravním prostředkem nového tisíciletí :-) V Praze jsme přestoupili na Eurocity a do Děčína dorazili za rekordní čas 3 hodiny a 39 minut. Pak ještě cesta busem MHD na zastávku poblíž cílového sportoviště a už jsme si mohli prohlédnout halu, kde hraje doma BK Děčín.

TKC Děčín - SK RG Prostějov B 19:4 (7:3)

V prvním zápase na nás čekali domácí, kteří nastoupili ne v úplně nejsilnější sestavě. Celý první poločas jsme statečně vzdorovali, ale stejně jako v minulých zápasech jsme se potýkali s problémy v souhře a nedokázali si tak vytvářet vyložené šance. Naše problémy se ještě prohloubily po poločasovém čtyřnásobném střídání Děčína, který se snažil náležitě rozcvičit, ale ne příliš unavit, své opory na zápas s Táborem. My jsme v poločase také střídali, aby se do hry dostalo všech šest kluků, které jsme s sebou měli. Druhý poločas byl ve znamení našich útočných problémů, které způsobovala těsná obrana soupeře a naše nesouhra. Po poločase 3:7 jsme tak po půli přidali pouze jediný koš a to ještě z dalekonosné střely z rohu hřiště.
Sestava a střelci: Mynařík 2, Weida 2, Borsiczká, Malanová, Planičková, Rozkošná, Uherka (31. Tichý), Vařeka (31. Jareš)

SK RG Prostějov B - KC SPŠS Tábor 4:17 (1:11)

Utkání proti Táboru se vyznačovalo tím, že soupeř měl totální výškovou převahu (až na jednu výjimku). Jihočeši nám nezpůsobovali takové kombinační problémy jako Děčín v druhém poločase, ale nedokázali jsme se výrazněji prosadit. Postupně jsme opět vystřídali kluky a zápas dotáhli do konce.
Sestava a střelci: Weida 2, Rozkošná 1, Vařeka 1, Borsiczká, Malanová, Planičková, Tichý (43. Mynařík), Uherka (31. Jareš)

Pokud bych měl toto kolo shrnout, tak můžu dodat, že jsme si cesty řádně užili, stejně tak pizzu po zápasech v Děčíně a následný úprk na nádraží. Naší hře chybí souhra, někomu zkušenosti, někomu větší dravost nebo i technika. Pozitivní naopak je, že jsme se korfbalem bavili a že naši starší žáci (jak jsme je stihli nazvat) Brašule a Janča, které to bylo první oficiální kolo korfbalové soutěže, ukázali jak ohromně a rychle se zlepšují.

Děčínské fotky z Děčína :-)

Děčínské fotky z Děčína :-) http://picasaweb.google.cz/CigoshDC/DNProstJovTBor

Miňa

Jan Mynařík – Ne, 02/03/2008 – 21:21
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i