Dětský "maxikorfbal" aneb Český pohár žáků 2008

Martin Uherka – Ne, 15/06/2008 – 21:16

O právě skončeném víkendu se již tradičně vydala spousta odvážných a smělých děvčat a chlapců k malebné Sázavě zlepšovat své korfbalové dovednosti a (hlavně) hledat míru trpělivosti svých trenérek a trenérů. I našich osm statečných tam bylo...

Výprava pod vedením Gáby odjela v pátek dopoledne ve složení Verča Rajsiglová, Lucka Soldánová, Pavlínka Nesvadbíková, Marťa Sochor, Tom Marek, Pepa Kaláb a Marťa Zverec. Cestu s nimi absolvovali i Honza Tichý a Fana Trval, naši adepti na rozhodčí. O něco později vyrazila z Prostějova speciální vládní limuzína Renault 5 s Terezkou Štefkovou, Jančou a Šukem, aby doplnili celou prostějovskou výpravu na šťastnou Třináctku.

Naši žáci byli rozlosováni do skupiny C, kde statečně bojovali, leč proti větším a zkušenějším nedosáhli úspěchu. Ovšem vždy jsme zaznamenali aspoň čestný úspěch. Byli jsme tak zařazeni do skupiny o 7.-9. místo s celky Brno 1 a Brno 2.
Naštěstí jsme velmi rychle prohlédli fintu, která nás měla zmást - nejsme přece žádní žabaři, že. Brno 2 totiž bylo plné zkušených harcovníků, zatímco Brno 1 tvořili samí začátečníci se sotva pár měsíci tréninků. Ale kam s tím na nás! :) I proto jsme zápas s Brnem 2 pojali jako taktickou přípravu na klíčové utkání a soupeře jsme nechali vyhrát, aby nebyli smutní. O to víc jsme potom napnuli síli v posledním sobotním zápase s Brnem 1. Utkání plné fyzicky náročného korfbalu, kdy do hry zapálení účastníci nenechali žádný míč jen tak soupeři, se rozhodovalo v závěrečných dramatických minutách. V nervydrásajících okamžicích jsme měli více přesnosti a vyhráli jsme 5:4!!!

Nicméně, nechvalme dne před večerem, nedělejme účet bez hostinského a hodnoťme až po posledním zápase.
V nedělních odvetách, opět proti brněnským celkům, už byla na našich zřetelně vidět únava - jen si zkuste hrát čtyři zápasy proti starším, větším a zkušenějším protivníkům. Stalo se tak, že s Brnem 2 jsme dle předpokladů opět prohráli, i když jsme jim dali víc košů než v prvním utkání. Avšak i Brno 1 bylo nad naše síly. Skóre bylo celkem dlouho vyrovnané, když do poločasu jsem šli za vedení 2:1. Brněnští nováčci však do hry vrhli všechnu svou energii a nadšení a jejich snaha byla - po právu - korunována výhrou 5:2.

Co na závěr? Na tvářích našich dětí bylo vidět odhodlání, že za rok se sejdeme znovu na stejném místě, ale tentokrát, tentokrát už budeme body brát my!
Musím za předvedenou hru pochválit všech osm - Terezku, Verču, Pavlínku, Lucku, Toma, Pepu i oba Martiny. Všichni hráli minimálně podle svých možností, snažili se a já jim takto pomyslně tleskám! A stejně tak děkujeme Kristýnce z Náchoda, která v sobotu vyztužovala naše řady, a holkám z Prievidzi, Věrce a Alence, které nám zase pomohly v neděli. Naši hru obohatily a donutily kluky víc přemýšlet a dostávat ze sebe do té doby nečekané korfbalové dovednosti. Díky, holky!

A rozhodně nesmím zapomenout na trojici F+J+H, naše teď už nové rozhodčí. Ano, všichni tři úspěšně absolvovali kurs a rozšířili tak počet prostějovských rozhodčích na celkem 6. Budiž jim píšťalka lehká, jejich oči přesné a nohy neúnavné.

S pozdravem sportu zdar a korfbalu zvlášť se s vámi loučí válečný reportér, řidič limuzíny, občasný dozorce a příležitostný trenér Šuk.

PS: Veškeré události jsou pospsány dle mých vlastních útržkových vzpomínek. Je-li něco nepřesně, nebo dokonce úplně špatně, přičítejme to mé stařecké skleróze a opravte či doplňte mě v komentářích. Dikydïky :)))

To skoro vypada, ze si to

To skoro vypada, ze si to vsichni uzili ;-) A to je dobre!

Miňa

Jan Mynařík – Po, 16/06/2008 – 00:15

Moc diky tem, co jeli:-)

Jsem moc rad, ze jsme se tuto sezonu naprosto bez kompromisu zucastnili vsech letosnich zakovskych akci,a to s naprostymi novacky na hraci plose. Decka moc dik za vasi ucast na maxaci, verim, ze se vam tam libilo a pristi rok nastoupime v hojnejsim poctu i s moji ucasti. Taky diky valecnemu doprovodu, ktery se o decina postaral-mam z toho radost:-) A nebojte, pristi rok jim ukazeme zac je toho loket:-)

Dava (bez ověření) – Po, 16/06/2008 – 17:54
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i