Vzor u seniorů – remíza a těsná prohra!

Gabriela Kadlecová – St, 18/03/2009 – 09:09

V neděli 15.3. se na domácí půdě odehrálo předposlední kolo Ligy starších žáků, kde se utkaly tyto celky-Brno, Havířov-Šenov, Prievidza a Prostějov. Čtěte celý článek! ... aktualizováno - fotky!

Začátek celého dne byl poněkud rozpačitý, poněvadž jsme zjistili, že místo 2 rozhodčích máme jen jednoho-(náš Honzík Tichý si totiž zranil při sobotním utkání nohu a nemohl ani chodit)-již zmiňovaným rozhodčím byl tedy náš úžasný Martin Uherka, který odpískal celých 9 zápasů. …Tímto moc děkujeme!

Prostějov – Brno 8:9 (5:7)
První zápas proti Brnu sliboval zajímavé drama, protože tyto 2 týmy se snaží vždy se vší bojovností sebrat soupeři všechny body a zápasy jsou napínavé až do samotného konce. Tentokrát tomu nebylo jinak. Prostějovským hráčům nechybělo odhodlání se poprat o vítězství, ale po celou dobu nás bohužel trápilo velké množství zkažených přihrávek, díky kterým měl soupeř další a další možnost na útok. Toho také využil a v poločase vedl o 2 koše. V druhé půli jsme ale zabrali ještě více v obraně a snažili jsme se vstřelit více košů než brněnští hráči. Skóre bylo těsné do poslední chvíle, ale Brno si tentokrát urvalo vítězství pro sebe. Konečný stav tedy 8:9.


Po kliknutí na fotku se otevře celá galerie

Prostějov – Havířov 6:6 (2:4)
Z tohoto utkání jsme chtěli získat plný počet bodů, když už se nám to nepodařilo s Brnem a podle toho jsme začali také hrát-obrana se snažila koncentrovat na každý míč a útok měl za úkol neztrácet tolik přihrávek. Hráči z Havířova měli od zkušeného trenéra M.Vaculíka jasný pokyn, a to zabránit našim hráčům postavit asistenta, což nám zpočátku dělalo problém, ale i přesto jsme se dokázali prosadit díky přesným střelám našich chlapců. V poločase měl ale výhodu Havířov, který vedl o dva koše.Zápas se přeléval z jedné strany na druhou, skoré vyrovnané, když ke konci zápasu dokázal skórovat havířovský hráč a my už jsme měli jen minutu na to, abychom s tím něco ještě udělali. A hádejte co?...Po pár pěkných přihrávkách vystřelil Daniel Jódl-jeho přesná střela našla cíl a remíza 6:6 byla na světě.


Po kliknutí na fotku se otevře celá galerie

Prostějov - Prievidza A 5:22 (3:11)
Zápas proti nejsilnějšímu týmu z celé skupiny nám nedával velké šance na vítězství, ale naši žáci se snažili a bojovali až do posledního hvizdu. Problém byl v tom, že jakékoliv zaváhání z naší strany bylo ihned nekompromisně potrestáno staršími, zkušenými hráči ze Slovenska. V poločase bylo skóre již 3:11 pro Prievidzu, která svými propracovanými útoky navyšovala skóre na konečných 5:22. My jsme si ale odnesli spoustu zkušeností, kterých snad využijeme hned následující víkend v Havířově.


Po kliknutí na fotku se otevře celá galerie

Prostějov – Prievidza B 4:8 (1:2)
Poslední utkání lépe začal soupeř, když byl schopný proměnit jako první svoji šanci. První poločas byl chudý na koše i přes velké množství střel a zakončování z výhodných pozic. Pro nás to byla naděje ještě na nějaké ty bodíky. V druhé části se nám ale podařilo dostat dva zbytečné koše díky pohotovosti slovenských hráčů při přeběhu z obrany do útoku. Posléze se na nás projevila už i únava po tomto náročném dni a zápas tak dotáhla do vítězného konce Prievidza.


Po kliknutí na fotku se otevře celá galerie

PS: Díky všem hráčům za odvedenou práci - líbili jste se mi!..Díky Marťovi za pískání, Honzíkovi za psychickou podporu a Davovi za zápis.

Byl to druhý nejdelší den

Byl to druhý nejdelší den pískání, co jsem měl :). Naštěstí v malé hale to nebyla taková hrůza. Hrát na reálce, tak jsem mrtvej :)). I tak doufám, že příští rok dostaneme termíny zápasů včas, aby děti hrály na normálních rozměrech.

mauh (bez ověření) – St, 18/03/2009 – 15:42

Za dva roky...

...můžete bojovat o nejvyšší místa v lize starších žáků!:-) Co si pamatuji z loňska, tak nejlepší výsledky jste uhráli s Havířovem, a to o 5 košů prohra, ostatní soupeři byli o dost nahoře. Letos jsou to vyrovnané zápasy, a to můžete ještě minimálně dva roky hrát ve stejné sestavě...jen vydržet!

David Konečný – Pá, 20/03/2009 – 08:56
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i