Béčko v silné sestavě na vítězné vlně

Martin Uherka – So, 28/03/2009 – 20:38

Vzhledem k tomu, že někteří hráči Béčka nemohli jet v sobotu do Brna, vypomohli (a to velmi rádi) hráči širšího kádru Áčka. Čekal nás jen jeden soutěžní zápas, protože Bělští se nedali dohromady a již v pátek oznámili, že nepřijedou. Utkali jsme se tak s Brnem, které chtělo vyzkoušet několik mladých hráčů. Dovolím si napsat, že se opravdu měli od koho učit :). Aktualizováno - fotky!

VSK VUT Brno B - SK RG Prostějov B 6:18 (3:7)
Několik minut jsme se navzájem oťukávali. Domácí chtěli, aby jejim dorostenci a nováčci nasbírali zkušenosti, takže jsme nejprve zjišťovali, co máme čekat. Po opatrném a vyrovnaném začátku jsme za stavu 2:2 přidali na obrátkách a velký rozdíl ve zkušenostech jsme přeměnili v bodové vedení. Dokázali jsme využívat chyb protihráčů a trpělivě hledali skulinky k zakončení. Do pauzy jsme šli s pěkným čtyřkošovým náskokem.
Poločasová střídání na obrazu hry nic nezměnila, nicméně domácím se na ruce snad přilepila smůla, protože spolu s prvním poločasem neskórovali dlouhé desítky minut. My jsme poměrně bezpečně zakončovali dlouhé útoky pohlednými akcemi. Nebýt toho, že někteří rozmařile pohrdali i vyloženými šancemi, překonali bychom dvacítku ve skóre, a to by byla veliká krása.
I tak jsme však nebyli příliš dobrými hosty, neboť domácí utrpěli debakl. Snad mladí Brňáci využijí této zkušenosti ke svému zlepšení, neboť rozdíl v kvalitách družstev byl jednoznačný. Rád bych podotknul, že utkání se neslo ve velmi sportovním duchu. Rozhodčí neměla příliš komplikovaný úkol a se vzniklými situacemi se vypořádala dobře.

Sestavy a koše:
Rozkošná 1 (Kadlecová), Sequensová (Vychodilová), Tichý 2, Vařeka 4 - Koldová 4, Šťastná 1, Uherka M. 4, Uherka Z. (Láhner 2)



Po kliknutí na fotku se otevře celá galerie.

Aby toho nebylo dost, domluvili jsme si druhý, přátelský zápas. Když už je hala objednaná a zaplacená, škoda toho nevyužít.
Tentokrát už domácí mnohem lépe kombinovali a stříleli do černého, zatímco nám se nedařilo skórovat ani z nejmenší vzdálenosti (byla i one-woman-show s ohňostrojem marnosti, když během 20 sekund netrefila nejmenovaná jedinou ze čtyř střel metr od koše - škoda, Jani :)). Jeden z členů výpravy ohodnotil námi předváděnou hru velmi výmluvným grafickým piktogramem. V poločase utkání na 2x20 minut vedli domácí 6:2. Po vystřídání všech pěti hráčů na naší lavičce jsme alespoň zkorigovali na 5:8 z našeho pohledu. Opět se domácím vytratila přesná muška (a my jsme ji pořád nenašli) a takřka celý poločas strávily čtveřice v jedné zóně. V příjemném utkání si domácí vylepšili náladu, ale na návrh, že by se do tabulky mohlo počítat až toto utkání, jsme nepřistoupili :)))).

Sestavy a koše:
Jareš 1, Sequensová, Tichý (Uherka) M.), Vychodilová 1 - Koldová 1, Láhner, Rozkošná, Uherka Z. - Copek, Kadlecová 1, Šťastná 1, Vařeka



Po kliknutí na fotku se otevře celá galerie.

A pokud někoho napadlo, že to byl konec, tak se velmi plete! Jako již tradičně jsme v Prostějově šli ke Kocourkovi na pár zákusků a pohárů. Plánované palačinky nakonec nebyly, protože při předchozí návštěvě Fontány si všichni ukrutně nacpali břicha...padlo pár vtipů, znalci si vyměnili telefonní čísla a rozjeli jsme se ke svým domovům...

Herní vzestup Béčka v letošní sezóně je okořeněn dvouciferným počtem bodů, a to ještě dva zápasy zbývají. Je vidět, že občasná účast hráčů širšího kádru Áčka velmi pozvedne sebevědomí jednotlivců a ti se pak blýsknou velmi pěknými herními kombinacemi. Už se těšíme na letní turnaje... ;)

Z dálného jihu zaznamenal Markko Uhrinnen

Blahopřeji k vítězství :)

Je nanejvýš potěšující a zodpovědné, že jste splnili dohodnutou strategii a pohár jste ověnčili vavříny :-)...
... to se vám to vyhrávalo, když jsem na hřišti nepřekážela ;-)....

Jana m.

P.S.: Vzhledem k tomu, že se mi zub blbosti zklidnil (po noci s "růžovým přítelem"), raději jsem s těžkým srdcem oželela Kocourka, neb zcela jistě bych neodolala a palačinky si dala :-) ...
JM

XiaoXin (bez ověření) – So, 28/03/2009 – 22:19

Díky všem...

Díky moc všem, kdo se zúčastnil sobotního výletu do Brna... První zápas byl hodně povedený a doufám že něco podobného předvedeme v Kolíne :-)

Luke (bez ověření) – Ne, 29/03/2009 – 10:33

Gratuluju a díky:-)

Výsledek jsem se dozvěděl od Kubu M. (Brno) na nádraží v Moravské Třebové, kde jsme byli jako trenéři mlžů. A protože mi to pozvedlo náladu, svítilo slunce a uviděl jsem v provozu letošní první funkční zahrádku (dodám, že byla fakt pěkná a znalci pochopí), tak nešlo odolat a pozval jsem na žal našeho soka na drink. K jeho velké cti, pozvání opětoval - proto díky:-):-):-)

David Konečný – Ne, 29/03/2009 – 11:44

cau vsichni, jsem rad ze

cau vsichni, jsem rad ze jsem si mohl po dlouhe dobe zase zs vama zahrat, bylo to super, skoda jen, ze ve druhem polocase jsem byl zrovna v te ctvrce ,ktera jenom branila, ale tak ja uz si zvykam :)
mejte se a hodne stesti do posledniho turnaje, nejpozdeji na zacatku srpna se uvidime ;-)

martin j. (bez ověření) – St, 01/04/2009 – 09:40

Taky jsme si s tebou rádi

Taky jsme si s tebou rádi zahráli, i když mě osdobně překvapilo že druhý (přátelský) zápas byl jen na dvacet minut - tak nějak jsem automaticky počítal se svojí klasickou půlhodinou, a najednou jsem šel ze hřiště, ani jsem nestačil říct nazdar ;-) Díky, taky se měj, brzo ahoj !

Zdeněk Uherka – St, 01/04/2009 – 20:20
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i