Znojmo vs. Prostějov ... reklama na korfbal!

Jan Mynařík – Ne, 11/10/2009 – 14:02

Snad nejtěžší možný začátek sezony České korfbalové extraligy potkal naše áčko. V prvním kole jsme zavítali na půdu Kolína, kde se nám podařilo získat historický bod, a hned v druhém dějství extraligy jsme opět vyjížděli ven, tentokrát přímo na palubovku mistra ze Znojma. V sobotu 10 října tak nově zrekonstruované prostory znojemské haly a přítomní diváci shlédli dvě utkání domácího českého šampiona a ambiciózního týmu z Hané. Fotky!

TJ Znojmo MS YMCA - SK RG Prostějov 18:14 (7:5)

Prvnímu mači zcela dominovaly obrany, o čemž svědčí zejména stav v poločasové přestávce. Byla to právě defenzivní činnost hostujícího Prostějova, která zaznamenala výrazné zlepšení oproti předchozímu kolu, nemluvě o srovnání s minulým soutěžním ročníkem. S postupujícím časem přece jenom získalo navrch mistrovské Znojmo, když zpřesnilo střelbu z velké vzdálenosti a získalo rozhodující náskok. Prostějov sice hru opět vyrovnal, ale na stáhnutí rozdílu to již nestačilo.
Sestava a koše: Bednář 5, Snášel 3, Sequensová 2, Uherka M. 2, Faltýnková 1, Lešanská 1, Koldová, Šnévajs

TJ Znojmo MS YMCA - SK RG Prostějov 21:20 GG (11:10, 19:19)

Druhé utkání bylo ještě více otevřené než to úvodní. V první půli se nepodařilo žádnému týmu odskočit do trháku, když stejně jako v prvním utkání fungovaly vynikající obrany a útoky obou družstev se potýkaly s problémy při překonávání defenzívy. Přesto skóre narůstalo rychleji, zejména v důsledky zvýšené úspěšnosti střelby na obou stranách. Po poločase se oba týmy pokusily strhnout osud zápasu na svoji stranu a vedení se přelévalo chvíli ve prospěch Znojma a chvíli Prostějova. A když se v poslední desetiminutovce ustálil stav na 19:19 a žádný z týmů nechtěl udělat chybu, tak vyrovnané skóre i přes veškerou snahu obou družstev vstřelit koš vydrželo až do konce základní hrací doby.

Prostějovské áčko tak již mělo jistotu bodu, ale v prodloužení hraném na zlatý koš chtělo získat i bod druhý. Podle pravidel začali domácí a hned z prvního útoku skórovali, což dávalo Hanákům jen jediný útok na vyrovnání. To se nakonec podařilo dvojtaktem Martina Uherky, a prodloužení tak pokračovalo. Po dlouhých pěti minutách nakonec rozhodl o bodu navíc pro Znojmo reprezentant Jan Malačka.
Sestava a koše: Šnévajs 5, Koldová 3, Lešanská 3, Snášel 3, Uherka M. 3, Faltýnková 2, Bednář 1, Sequensová

Pohled trenéra Jana Mynaříka: "Zejména druhý zápas byl reklamou na korfbal, kdy se útoky obou stran těžce ale přesto prosazovaly přes precizní obrany. Myslím, že místní diváci viděli drama, na které nejsou proti mistrovskému Znojmu zvyklí. My jsme stejně jako v prvním kole v Kolíně měli na své straně velkou posilu - holandského trenéra Hennieho Baase z partnerského klubu DOS-WK Enschede. Hennie měl na svědomí naši dlouhodobou přípravu, včetně srpnového týdenního soustředění v Enschede, a věnuje se nám i nadále. Jeho přítomnost na trénincích i zápasech je obrovskou pomocí, která posunuje výkony extraligového prvního týmu Prostějova o úroveň výš. To stojí i za bodem z Kolína i Znojma, což jsou právě ty bodové zisky, které nám chyběly v minulém soutěžním ročníku k postupu do play-off. Proti nejtěžším soupeřům jsme se dokázali dobře rozjet a ve zlepšených výkonech hodláme pokračovat i nadále!"

Fotogalerie!

dárek

přátelé,kamarádi,díky za pěkný dárek k narozeninám:-)
to sem eště nežral....

Z23 (bez ověření) – Ne, 11/10/2009 – 15:27

Gaaf!

Snad se ostatní členové týmu nebudou zlobit, neb fšichni ste hráli moc dobře, ale já jako dinosaurus musím extra vyzvednout to, jak zahráli ti dva dědkové - to bylo super!:-)

... a na fotky ze zápasů moc nečekejte - fotil jsem já a ve Znojmě se mi nikdy nic pořádného vyfotit nepodařilo, takže pokud neudělal fotky ještě někdo jiný, tak nic nebude.

David Konečný – Ne, 11/10/2009 – 15:43

Takhle se na ně musí,

Takhle se na ně musí, Butchi...pořád tě podceňujou :)))
Móóóc mě to bavilo.
A příště zas a ještě líp :)

mauh (bez ověření) – Po, 12/10/2009 – 11:00

Super!!! Bravo!!

Super!!! Bravo!! Tleskám!
Jsem ukrutně zvědavá, co budete předvádět doma...
Už se těším, až vás v akci uvidím na vlastní bulvy :-).

Jana m.

P.S.: Pokud by nebyly fotky (jak varuje Dava), bylo by video?? :) když to má být ta reklama..... ;)
jm

XiaoXin (bez ověření) – Ne, 11/10/2009 – 19:10

Rozjíždíte to...

vážně moc dobře! Spoustě lidí asi leží v hlavě, co s váma ten Holanďan dělá:)

klubkovlny (bez ověření) – Po, 12/10/2009 – 07:54

Beat kolín!

Beat kolín!

Z23 (bez ověření) – Po, 12/10/2009 – 08:29

Tak nevím

zda tvoje heslo vyjadřuje přání porazit Kolíňáky nebo spíše přání je zmlátit (i když spojit by to čistě teoreticky a do určité míry také šlo- to záleží na rozhodčím, že?). Každopádně je otázkou, co teda máme v prosinci čekat, když zase vyhrajeme:)!!!

klubkovlny (bez ověření) – Po, 12/10/2009 – 09:30

Ty si myslíš, že

Ty si myslíš, že vyhrajete? Myslíš? To je milý... :)

mauh (bez ověření) – Po, 12/10/2009 – 11:01

Mám závažné

a jistě nasprosto nezaujaté:) důvody k tomu si to myslet. Uvidíme v prosinci, zda Tvoje důvody s tím nesouhlasit jsou opodstatněné.

klubkovlny (bez ověření) – Po, 12/10/2009 – 13:07

wow!

gratulace! je fakt radost to aspon cist, kdyz uz u toho nemuzu byt.. keep going guys!!

jita (bez ověření) – Po, 12/10/2009 – 10:52

Gratuluju k pěkným

Gratuluju k pěkným zápasům, a jelikož tentokrát jsem s vámi jet nemohl, tak je mi celkem líto, že jsem to neviděl.

Zdeněk Uherka – Po, 12/10/2009 – 10:58

Byla to krása

Přátelé, kamarádi,

když jsem v sobotu ráno vstával, říkal jsem si, jestli nejsem blbej, že Prahy jedu do Znojma (taková štreka, cesta na 3 hoďky nejrychlejším autobusem). A musím říct, že nelituju ani jediné vteřiny byla radost se na vás dívat, krásnej korfbal, skvělá hra, takticky vyzrálé a ta obrana je zkrátka famózní. Když jsem viděl Šukovy ruce v akci, ani jsem nedýchal a chtělo se mi zvolat: "Jani, jsi šťastná ženská!" :-)
I přes to, že se nám při zpáteční cestě "posral" autobus 30 km před Prahou a já jsem neviděl naše smudly v utkání s Polskem, nevadilo to. Zážitek z obou utkání budu mít ještě dlouho.

A Dave, fotil jsem i já, tak snad z toho Miňa něco vybere a dá dohromady aspoň pár fotek (jednu ode mě, a aby ti to nebylo líto, tak druhou od tebe :-)).

Tom L. (bez ověření) – Po, 12/10/2009 – 13:52

:-)

šikovné ruce se někdy hodí, to máš recht ...

Jana Uherková – Po, 12/10/2009 – 14:55

Tak kde jsou?

Kdepak jsou ty fotky? My jsme se s Davem tak nadřeli a kde nic, tu nic :-( Honzíku, ty asi nemáš čas, co? Cítím v tom nějakou ženskou (nebo kluka?) :-)

Tom L. (bez ověření) – Pá, 23/10/2009 – 07:18

Jednoduše nemám čas, i

Jednoduše nemám čas, i když fotky už mám zpracovaný ... musím je ještě vyvěsit na web.

Miňa

Jan Mynařík – Pá, 23/10/2009 – 09:26
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i