Béčko bylo blízko bodům z Moravské Třebové

David Konečný – So, 17/10/2009 – 20:52

V sobotu 17.10.2009 cestoval náš B-tým na horkou půdu bývalého extraligového týmu Moravské Třebové. Pro soupeře mluvily nejen zkušenosti, ale i netypické rozměry jejich haly, na které nejsou hostující týmy vůbec zvyklé. Přesto náš tým nezklamal - tři ze čtyř poločasů jsme se soupeřem odehráli naprosto vyrovnanou partii a nakonec jsme téměř sahali ve druhém utkání i po letošních prvních bodech. Fotky!

Sraz jsme měli ve 12:30 na parkovišti u školy. Sešlo se nás tam 13 – Anička, Gába (ta se se svojí novou image velmi přiblížila podobě na fotce z registračního průkazu ještě ze svých žákovských let – ovšem pozor, ne u každého z nás by to byl krok správným směrem, neřku-li u někoho i krok naprosto nemožným směrem), Janča M., Katka, Sekva, Brašule, Honza, Marťa J., Miňa, Muša, Ondra, Šuk a já. Šuk tam byl ale jen jako osoba nám blízká, která nás pozdravila ze dveří tělocvičny, ve které ten den hrál volejbal.

Nás zbylých 12 vyrazilo ve třech automobilech. Jako skupinu A bych označil naši skupinu jedoucí ve služebním voze firmy Danone značky Renault Clio Grandtour třetí generace s pohonem předních kol a naftovým motorem 1,5 dCi o výkonu 70 HP. Dalším vozem byl Miňův stříbrný sršeň značky Škoda Fabia Combi první generace s pohonem předních kol a benzínovým motorem 1,4 a výkonu 55 kW – pro naše účely bude veden jako skupina B, prostě Béčko. Posledním vozem byl Mušův Seat Toledo předposlední generace a budu ji značit jako skupinu C. V případě zájmu o bližší technické parametry tohoto vozu se prosím obraťte přímo na řidiče.

Počasí nám příliš nepřálo – teplota vzduchu byla těsně nad nulou, moje teplota byla těsně nad 37, místy jsme projížděli přeháňkami a ve vyšších polohách se objevil i sníh. Ovšem ani tyto překážky a ani skutečnost, že každá skupina dorazila do Třebové v jinou dobu a snad i z jiného směru, nám nezabránila v tom, aby jsme se u místní haly potkali ve stejnou dobu! Náhoda? Nikoli! Bylo to jen znamení a předzvěst našeho dnešního týmového výkonu!

1. zápas
Moravská Třebová – Prostějov „B“ 17:9 (13:4)
Trošku tvrdé reality a slov na úvod. Do tohoto zápasu jsme vstoupili jako klasické Béčko. Byli jsme nekoncetrovaní, nesebevědomí, bez zápalu a bojovnosti, naprosto odevzdaní v obraně a s mizernou úspěšností střelby v útoku. Soupeř naopak přesně střílel – nutno podotknout, že jsme mu to hodně usnadňovali naší „zbabělou“ obranou. Výsledkem byl katastrofální poločas 13:4! A tady končí kritika a začíná pochvala, neb je opravdu na místě. Ve druhém poločase se karta naprosto obrátila. Po prvním našem povedeném útoku se zvedlo sebevědomí prostějovských hráčů. Zjistili jsme, že se s domácím týmem dá hrát vyrovnaně. Začali jsme lépe pracovat na doskoku, zvýšili jsme i bojovnost o míč. Efektivita střelby se samozřejmě jak zázrakem nezvedla, ale když jsme začali hrát lépe v obraně, tak se i soupeř ve své úspěšnosti střelby zastavil a hra se vyrovnala. Výsledkem bylo naše poločasové vítězství 5:4, což sice na korigování celkového skóre nestačilo, ale bylo to impulzem pro druhé utkání.
Sestava a koše: Malanová (30. Kadlecová), Rozkošná – 1, Sequensová, Zelinková – 2, Mynařík (30. Bednář – 2), Mucha (30. Jareš), Tichý – 4, Uherka Z.

2. zápas
Moravská Třebová – Prostějov „B“ 10:9 (5:5)
„Ježišmarija, co to tam s něma hrajou?!“ Toto jsou slova našeho soupeře na hřišti, která jsem zaslechl až na naší střídačce, když po třech minutách hry sledovali moravskotřebovští naši útočnou hru. Abych to lépe vysvětlil, tak buď šlo o slova kritiky na stranu spoluhráčů v obraně z Moravské Třebové a nebo o slova chvály pro náš tým a jejich útok. Opravdu jsme začali tak, jak jsme skončili v prvním zápase a dostali se do vedení 3:1, pak až 5:2! Do poločasu soupeř srovnal na 5:5 – ale všichni jsme tušili, že teď by to šlo. Bohužel nám utekl úvod druhého poločasu, kdy se soupeř třikrát trefil z dálky a odskočil na 5:8. Ale tyto tři koše hráče nepoložily a i my jsme předvedli šňůru tří košů a deset minut před koncem bylo opět srovnáno. V dalším průběhu hry beru vinu na sebe, neb místo toho, abychom po srovnání udrželi soupeře dále na uzdě v obraně, tak jsem se jako trenér soustředil jen na útok. Výsledkem byly celkem laciné dva koše ve prospěch Třebové. Pak už opravdu nezbývalo než jen útočit – šance jsme měli (dvě neproměněné penalty mluví za vše), ale víc než jednoho koše jsme se už nedočkali. Konečné skóre bylo 10:9 pro Třebovou.
Sestava a koše: Malanová (30. Sequensová), Kadlecová - 2, Rozkošná - 1, Zelinková - 2, Bednář - 2, Mynařík, Mucha - 1, Uherka Z. (30. Jareš - 1)

Nálada po zápasech byla i přes dvě prohry výborná a cítil jsem, že si to dnes všichni užili. Hráli jste dobře a ode mě jako trenéra máte pochvalu. I já osobně jsem měl konečně pocit, že jsem nějak našemu rezervnímu týmu prospěšný. První kolo bylo pro mě jako kouče B-týmu spíše vnitřním bojem. Měl jsem problém najít cestu, jak k vedení zápasů B-týmu přistoupit. Ve své povaze a ze své pozice kouče chci vyhrávat, ale také se musím srovnat s filosofií B-týmu – tedy zápasy si užít. Nyní věřím, že oba přístupy se dají skloubit a jeden přístup může podpořit druhý. Tedy nastoupit s vírou ve vítězství, plus nenastoupit laxně a odevzdaně (moje vize), ale zároveň nebýt stresovaný z toho, jak bude hra vypadat a jak budeme hrát (filosofie B-týmu si zápasy užít). Hrát a vyhrát, ovšem ne za každou cenu, ale vždy s úsměvem na líci:-). Zde mám přání: „Půjde nám to o to lépe, o co více se budeme co nejpravidelněji scházet v co největším počtu na trénincích. Za mě, a snad i za Brašuleho (kapitána a manažera týmu), díky za splnění tohoto přání!“

Domů jsme snad dorazili všichni dobře a já doufám, že naše skupina A byla v Prostějově první. Jako druhého v cíli předpokládám Marťu Mušu a jeho skupinu C. Poslední bylo v Prostějově pravděpodobně Béčko – ovšem ne kvůli řidiči, ale kvůli zdržení se této skupiny na návštěvě Sekviných prarodičů v Moravské Třebové. Nutné je na závěr dodat, že Brašule byl kapitánem týmu v obou zápasech a vzhledem k tomu, že zápasy nebyly vůbec špatné, tak bych mu tuto funkci ponechal i v dalším kole - co vy na to?:-)

Fotogalerie!

Pěkná sobota:-)

1. Miňo, do noviny nedávej text psaný kurzívou - asi by nebyl pro noviny moc zajímavý.

2. Klidně vynechej i pasáž o mých pocitech o koučování - to jsem se zas jen tak, jak já říkám, "slovně a citově vyblil"

3. Byla to pohodová sobota!:-)

David Konečný – So, 17/10/2009 – 20:55

gratuluji

gratuluji k předvedené hře a dobrému pocitu, to je nejdůležitější....

a kapitán je jasný je to Mr. Berry B. (mistr bery bí), protože béčko je prostě jeho dítě

Z11 (bez ověření) – Ne, 18/10/2009 – 16:29

Bliješ moc dobře, dědku

Bliješ moc dobře, dědku :)

I večer na vás byla vidět dobrá nálada, jak jste si sobotu užili :) Těším se, až vám někdy opět budu dělat doprovod a vodonoše!

mauh (bez ověření) – Po, 19/10/2009 – 10:32

Ano, druhé kolo bylo něco

Ano, druhé kolo bylo něco úplně jiného než první kolo ... a i přesto, že jsme nepřijeli obtěžkáni body, bylo to fajn. Mám z toho dobrý pocit. Dík všem kteří se jakkoliv zúčastnili a dali do toho kus práce + samozřejmě taky za funkci, takhle na starý kolena je každá funkční funkce navíc dobrá :-P ;-)
A připojuji se 100%-ně k Davovu apelu - i přes pracovní, studijní a jiné vytížení je potřeba se když už ne každý, tak aspoň téměř každý pátek potkat na tréninku, trochu potrénovat a trochu si zahrát, chce to když už ne trochu na sobě pracovat, tak aspoň udržovat se ve formě...ještě pořád bych našel lidi, kteří říkali že budou hrát, ale už ani nevím jak vypadají :-|

Zdeněk Uherka – Po, 19/10/2009 – 13:06

Moc hezké

Děti moje milované, jste úplně nejlepší a začínám přemýšlet, jestli vám to začnu od příštího kola zase kazit. Tím neříkám, že nepojedu. Snad už bych neměl mít nic jiného důležitějšího na práci, takže naopak, teď už zase jezdit budu. Já mám letos indivindi přípravu v pražském klubu, kde se připravuju na velké zápasy za Bé-tým svého rodného města (v poměru k aktuálnímu bydlišti spíš městečka).
Uvidíme, jestli mě trenér příště nominuje do zápasu, vidím, že to zvládáte bravurně.

Tom L. (bez ověření) – Út, 20/10/2009 – 16:38

nice done guys!:) sem rada,

nice done guys!:) sem rada, ze se bavite, to je to hlavni! korf mi tu chybi, zahrala bych jak svina...:) vsecky vas moc zdravim! btw: brasule je jasnej kapitan uz dlooho!;)

jita (bez ověření) – Út, 20/10/2009 – 16:40

Díky, díky.... Brácha je

Díky, díky.... Brácha je jasnej kapoš, o tom není sporu.

Mimochodem, kdyby jsi chtěla korfbal na místě, tak z Boltonu musíš do Manchesteru, ale tam máš šanci hned se třema klubama, viz

http://www.englandkorfball.co.uk/clubfinder.aspx

Měj se fajn!

Miňa

Jan Mynařík – Út, 20/10/2009 – 17:14
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i