Jedno drama, jedno hladké vítězství a šest bodů

Jan Mynařík – Ne, 25/10/2009 – 16:01

Před zhruba stopadesáti diváky se poprvé otevřela domácí scéna České korfbalové extraligy, soutěžního ročníku 2009/10. Na palubovce sportovní haly RG a ZŠ města Prostějova na Studentské ulici přivítalo áčko SK RG Prostějov nováčka extraligy z Havířova. Přestože zejména první utkání bylo pro domácí favority náročnější, než se očekávalo, tak vše dopadlo podle očekávání a na Hané tedy před zraky početného publika i zástupců partnerského klubu DOS-WK z holandského Enschede zůstalo všech šest bodů za dvě vítězství. Fotky!
Příští domácí utkání: Prostějov vs vicemistr z Českých Budějovic, sobota 7.11. ve 14:30 a 16:30!


Po kliknutí se dostanete na celou galerii fotek!

SK RG Prostějov - SK Slavia Havířov 16:14 (9:9)

Domácí se ujali vedení košem z dálky v podání kapitánky Faltýnkové, na což o chvíli později obdobným způsobem zareagovali i hosté z Havířova. Hanáci pokračovali v dobrém výkonu a brzo vedli již 4:1. Jenže pak individuální obranné chyby, pravděpodobně plynoucí ze snahy soupeře úplně "vymazat", dostaly soka opět do hry a zkušená mužská část Severomoravanů, tři bývalí členové reprezentačního kádru, začala úřadovat a sérií pěti košů strhla vedení na svoji stranu. Z utkání se stalo pro Prostějov možná trochu zbytečné drama. Nebylo se proto čemu divit, když v poločasové přestávce za stavu 9:9 trenér Hennie Baas důrazně promluvil Prostějovanům do duše.

I druhá půle pokračovala těsným rozdílem a domácí diváci viděli vskutku napínavé utkání plné důrazných soubojů. Havířov šel nejdříve do vedení zásah z blízkosti koše, ale pak proměnili penaltoví exekutoři Prostějova Uherka a Bednář trestné hody po hrubých faulech na jejich mužské kolegy Šnévajse a Snášela a domácí šli do vedení 11:10. Pak se v druhém poločase začala projevovat převaha dívčí části domácích nad svými soupeřkami ve větší míře i ve skóre, když se do konce utkání postaraly o zásahy dvakrát Faltýnková a Lešanská a jeden koš ke svým třem z prvního poločasu přidala i Sequensová. Havířov sice v průběhu ještě kontroloval, ale na ohrožení prvního vítězství domácích to již nestačilo.

Sestava a koše: Faltýnková 4, Sequensová 4, Bednář 3, Lešanská 3, Uherka M. 2, Koldová, Snášel, Šnévajs


Po kliknutí se dostanete na celou galerii fotek!

SK RG Prostějov - SK Slavia Havířov 27:9 (9:3)

Do druhého utkání nastoupil Havířov bez zkušených Vajdy a Vaculíka, který si na konci prvního utkání poranil kotník. Hned z prvního útoku domácích skórovala po průniku Faltýnkové ke koši volná Koldová, na kterou po chvíli navázal střelou z dálky Bednář. Havířov odpověděl z penalty, ale to také bylo na dlouhou dobu vše, protože začala fungovat oproti prvnímu utkání výrazně zlepšená obrana Prostějova. Právě domácí strhli v prvních 20-ti minutách kanonádu, když téměř všichni hráči sestavy skórovali a posunuli tak skóre na 9:1. Poté však lépe sehraná defenzíva Havířova a náhlá střelecká nemohoucnost domácích vedla k tomu, že až do přestávky již padly jen dva koše v podání Havířova, poločas tedy 9:3.

Po přestávce, která byla ve znamení instrukcí k překonaní obrany v prostoru těsně před košem, se opět rozjel domácí "košostroj", kdy se podle předpokladů prosazovala především dívčí část družstva, ale tentokrát nezůstali pozadu ani muži Prostějova. O vítězi nebylo pochyb, a tak se v padesáté minutě dostali na hřiště i členové širšího kádru domácích Tichý a Planičková. Právě Planičková pak svůj pobyt na hřišti ozdobila 26. košem domácích.

Po konečném výsledku 27:9 následovala děkovačka divákům, kteří vytvořili v obou utkáních fantastickou atmosféru, a také společná fotka s fanoušky a s členy týmu starších žáků SK RG Prostějov, který taktéž v sobotu plně bodoval v utkáních proti vrstevníkům z Havířova a Brna.

Sestava a koše: Faltýnková 6, Lešanská 5, Bednář 4, Koldová 3 (50. Planičková 1), Šnévajs 3, Uherka M. 3, Sequensová 1, Snášel 1 (50. Tichý)

Hodnocení Jana Mynaříka: "Máme šest bodů do extraligové tabulky, takže úkol byl splněn. Rozhodně ale nemůžeme být spokojeni s obranou v prvním zápase. Po utkáních předchozího kola ve Znojmě už víme, jakou obranu jsme schopni praktikovat, a to se nám musí dařit v každém utkání bez výjimky. Druhý zápas pak již byl plně v naší moci. Havířov svoji úrovní příjemně překvapil, jejich hra i dosavadní výsledky extraligy ukazují, že nás čeká velmi vyrovnaný ročník. Jsem rád, že jsme první domácí kolo zvládli a že jsme v hledišti mohli přivítat takové množství diváků, které rádi přivítáme i za dva týdny, kdy v sobotu 7. listopadu hrajeme doma proti Českým Budějovicím."


Po kliknutí se dostanete na celou galerii fotek!

Ještě že jsem viděl jen

Ještě že jsem viděl jen ten 2.zápas - na ten první bych neměl nervy - je fakt velký rozdíl hrát nebo se dívat! Takže možná dobře pro mě, že toho 7.11. opět mízím do "klidu" tentokrát s mlži do Brna - ale budu opět držet palce a myslet na vás:-)

David Konečný – Ne, 25/10/2009 – 17:07

díky všem..

Díky všem fanouškům a všemu co předvedli na našich zápasech, byla to prostě bombička...:)...už se těším jaká bude choreografie na další domácí zápas, protože ty vaše balonky neměly chybu:):)....díky moc

šnevi (bez ověření) – Ne, 25/10/2009 – 17:27

Ano ano ano. Nastesti jsem z

Ano ano ano. Nastesti jsem z toho prvniho zapasu taky moc nevidela kvuli rozdavani letacku prichozim a dalsim zalezitostem :) Avsak ten druhy jsem si vychutnala s bradou zvolna svesenou az k me pysne se dmouci hrudi :)

LeleCop (bez ověření) – Ne, 25/10/2009 – 18:00

Jj, zápasy byly supr,

Jj, zápasy byly supr, fanoušci byli skvělí, oslava se taktéž povedla. Dokonalá sobota :-) A já děkuju též všem, kteří přišli a podíleli se na organizaci zápasů!

Zdeněk Uherka – Ne, 25/10/2009 – 18:46

Přesně tak, Brašule.

Přesně tak, Brašule. Díky za organizaci tobě jakožto shot-clock masterovi, hlavnímu pořadateli Mušovi,
fotografce a prodejkyni minidresíků Báře a Lence Copkové jakožto slečně DJ a rozdavatelce letáčků divákům.

V přípravě domácích utkání potom ještě dík Šukovi, Šnevovi a Davovi za lepení nových pěkných čar s pomocníky Honzíkem a Janou. Šukovi, Šnevovi a panu školníkovi Kejíkovi za pomoc s obroušením speciálních podstavců do země.

Jako obvykle jsem určitě na někoho zapomněl, takže se předem omlouvám a o svoje zásluhy se přihlašte!

Díky moc! Ta atmosféra na utkáních za to stále, ne? .... a doufám, že příště těch pomocníků bude ještě více!

Miňa

P.S.: Možná z tohoto komentáře udělám samostatný článek :-D

Jan Mynařík – Ne, 25/10/2009 – 20:14

Před takovým publikem ...

jsem hrála poprvé a musím říct, že je to fajn:-) už se těším na další domácí kolo 7.11.

Jana Uherková – Ne, 25/10/2009 – 21:26

gratuluju

gratuluju k vašemu výtěztví.... :-D

gabča f. :-D (bez ověření) – Po, 26/10/2009 – 06:49

Škoda, že jsem pískal

Přátelé, kamarádi, snad vám ty medaile stihnu dovézt příště, pokud se mi podaří dostat se na utkání, 7.11. Mohli byste mi kdyžtak podržet lístek? Trochu se bojím, že bude už dopředu vyprodáno :-)
Díky Miňovi a Zdendovi za pozápasový výsledkový servis tuhle sobotu, kdy jsem pískal ČB x KLN. Sice jsem dal ve druhém zápase kolínksým 2 žluté karty, ale přesto zvítězili v poslední minutě nad ČB 19:18.

Gratuluju k vítězství, jen tak dál, těším se, až vás zase uvidím v akci...

Tom L. (bez ověření) – Po, 26/10/2009 – 08:43

nedá mi nezareagovat

Zajímalo by mě, jak byla myšlena věta: "Sice jsem dal ve druhém zápase kolínksým 2 žluté karty, ale přesto zvítězili v poslední minutě nad ČB 19:18." Že by nějaká zášť a zaujatost vůči jednomu z týmů, ze strany rozhodčího!!! To snad NE !!!!

no name (bez ověření) – Po, 26/10/2009 – 09:55

přesně tak

Ano je to tak, každý rozhodčí z prostějova zcela záměrně ovlivňuje zápasy Kolína v jejich neprospěch. Máme to ve stanovách klubu a před sezónou bylo speciální školení pro naše rozhodčí....bohužel v tomhle případě tomáš láhner to úplně nezvládl, protože nedodržel pokyn výkonného výboru klubu, který zněl jasně, a to : vyloučit minimálně 2 hráče Kolína a vymyslet si 7 penalt a 13 volných hodů proti kolínu....situaci samozřejmě budeme řešit, tohle se nesmí opakovat, protože pouhé 2 žluté karty je prostě málo....

Z23 (bez ověření) – Po, 26/10/2009 – 10:39

Vůbec ne, naopak

A že by se dotyčný podepsal? Nebo se snad stydí za svůj dotaz/ komentář?!

Vůbec ne zášť vůči jakémukoliv týmu, předpokládal jsem vítězství Kolína, i když jsem čekal trochu hladší průběh. Zmínka o ŽK a "přesto" vítězství byla jen proto, že mi přišlo, že jsou hráči jaksi rozhození a nervózní, a že utkání nedotáhnou do vítězného konce, to je vše. Myslím, že zaujatost rozhodčích vůči týmům v extralize není jakkoliv na místě a stejně tak by to nemělo být od hráčů vůči rozhodčím. Nebo máš pocit, že by žluté karty ovlivnily zápas, zvlášť když byly uděleny zcela po právu?

Tom L. (bez ověření) – Po, 26/10/2009 – 10:40

statistika

aby to neupadlo v zapomnění...letošní koš č. 100 dal Ondra (ten 9. ve druhém zápase)

a zatím máme nejlepší útok v lize což je příjemné zjištění....takže ještě tu obranu trošku a nemůže to dopadnout blbě:-)

Z23 (bez ověření) – Po, 26/10/2009 – 09:43

Krásná analýza... :)))

Krásná analýza... :)))

Sekva (bez ověření) – Po, 26/10/2009 – 14:24

AKTUALIZOVÁNO: Fotky!

Resty dořešeny ... Fotky

Miňa

Jan Mynařík – Pá, 30/10/2009 – 00:19
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i