S Budějovicemi divácké hody i zvládnuté drama

Jan Mynařík – Ne, 08/11/2009 – 17:50

Čtvrté kolo České korfbalové extraligy bylo pro Prostějov ve znamení druhého domácího vystoupení místního SK RG v probíhajícím ročníku. Tentokrát v sobotu 7. listopadu přivítali Prostějovští v domácí hale RG a ZŠ na Studentské ulici úřadujícího vicemistra z Českých Budějovic. Před opět početným publikem se odehrála dvě napínavá utkání se šťastnějším koncem a větším bodovým přídělem pro extraligový tým SK RG Prostějov! Fotky!
Příští domácí utkání budou moci diváci shlédnout v sobotu 5. prosince ve 14:30 a 16:30, kdy v rámci 6. kola ČKE přijíždí do Prostějova VKC Kolín!


Kliknutím na fotku zobrazíte celou galerii!

SK RG Prostějov - KCC Sokol České Budějovice 20:17 (10:7)

Do úvodního zápasu vlétli domácí v prvním útoku košem z velké vzdálenosti v podání Snášela, na což taktéž ze svého prvního útoku odpověděli Jihočeši úspěšně proměněnou střelou ze střední vzdálenosti. První poločas pak pokračoval zásahy na obou stranách, avšak lépe se přece jenom vyvíjel pro Hanáky. V 15. minutě sice hosté srovnali na 4:4, ale pak se opět více dařilo domácím a těsně před přestávkou vedli 9:7. V posledních sekundách pak bylo vidět něco, co je známo spíše z holandské ligy či basketbalových zápasů. Prostějovská obrana vybojovala míč a dostala jej 4 vteřiny před klaksonech na útočnou polovinu do rukou Snášela. Tomu již nezbývalo nic jiného než vystřelit z maximální možné střelecké vzdálenosti na korfbalovém hřišti, načež míč propadl k úžasu diváků i všech přítomných obroučkou okamžitě následován zvukem klaksonu. Neuvěřitelné!

Po přestávce zlepšili Jihočeši útočný doskok a z opakovaných střel z velké vzdálenosti dokázali stav korigovat nejprve na 10:9, Prostějov odpověděl stejným způsobem nejprve z rukou Šnévajse a poté již pátým košem Snášela, kterému to v tomto utkání opravdu "lepilo" - 12:9. Po korekci hostů opět z dálky, potom v 42. minutě předvedl jednu z libůstek Šnévajs, když po naskočení obránce snažícího se bránit střelu zakončoval "spodem" ze vzdálenosti asi 6 metrů a míč zapadl do koše společně s dopadem hráče na zem. To bylo opět něco pro diváky! Budějovickým Sokolům ale také pokračovali ve svých úspěšných zakončení ze vzdálenosti a kromě přerušení jejich série v podání domácího Bednáře, z dálky na 14:11, postupně nejprve v 47. minutě srovnali, aby o další dvě minuty později šli poprvé v utkání do vedení 14:15 z pohledu domácích. Na to opět odpověděl Bednář z dálky a následně Šnévajs, který prakticky zkopíroval svoje zakončení "spodem" ze 42. minuty a k velké radosti publika, a zejména pak svých svěřenců z nejmladšího družstva SK RG, opět úspěšně skóroval - 16:15. Na to téměř okamžitě odpověděli hosté kombinací a úspěšným zakončením ze střední vzdálenosti a devět minut před koncem základní hrací doby bylo srovnáno.

S tím se nesmířil Snášel, když společně s kolegou v útoku Bednářem vyšachovali po úniku pod koš soupeře a Snášel snad z nejmenší možné vzdálenosti zakončil, což bylo zase něco pro diváky. Jenže pramen úspěšně zakončených střel z velké vzdálenosti v podání Jihočechů dosud ne a ne vyschnout a šest minut před koncem bylo opět srovnáno na 17:17. Osud utkání ale do svých rukou uchopil Uherka, který nejprve necelé tři minuty do klaksonu skóroval z dálky a o minutu později i ze střední vzdálenosti. Náskok dvou košů již vypadal nadějně a když se nevydařila akce hostí domluvená v oddechovém čase, ani následný útok, tribuny již oslavovaly vítězství. Domácí ale měli v utkání plném divácky vděčných akcí a zakončení ještě něco v záloze. Vybojovaný míč v posledních sekundách poslal Šnévajs prakticky přes celé hřiště do útoku pod košem osamocenému Bednářovi, který vteřinu před závěrečným klaksonem vstřelil dvacátý koš SK RG Prostějov - 20:17!

Sestava a koše: Snášel 6, Bednář 4, Šnévajs 4, Uherka M. 3, Lešanská 2, Koldová 1, Faltýnková, Sequensová


Kliknutím na fotku zobrazíte celou galerii!

SK RG Prostějov - KCC Sokol České Budějovice 17:16 GG (6:9, 16:16)

Zatímco úvodní utkání bylo ve znamení vysoké střelecké úspěšnosti na obou stranách, druhé bylo na koše o poznání chudší. Až ve třetí minutě skórovali na 0:1 hosté z nařízeného volného hodu, na což o dvě minuty později odpověděl Bednář ze střední vzdálenosti. Poté již se více dařilo Budějovickým, když skórovali z různých pozic, zatímco domácí jenom nevěřili z jakých situací se dokázali netrefit. Ve třinácté minutě sice ještě opět Bednář srovnal na 3:3, ale pak se již skóre vyvíjelo lépe pro hosty až do poločasových 6:9.

O přestávce k hráčům směřovaly pokyny k větší trpělivosti v útoku, ke zlepšenému pohybu, větší snaze přehrát soupeře a také zvýšit tempo míče tak, aby hráči Budějovic byli více zaměstnaní svými útočníky a neměli tolik možností stahovat se ke koši pro odražené míče po střelách. A s prvními minutami druhé půle bylo vidět, že si hráči Prostějova vzali tyto instrukce k srdci a šňůrou 4 košů šli do těsného vedení 10:9 v 36. minutě. Poté se znovu chytli i hosté z jihu Čech a společně s prostějovským košem Bednáře padly v 37. minutě tři koše a bylo srovnáno na 11:11. Potom ale přišly chvíle Sequensové, které nejdříve strhla proměněným dvojtaktem vedení na stranu domácích, aby v 41. minutě zvýšila střelou z dálky na 13:11 ve prospěch Prostějova, na což o minutu později odpověděli hosté střelou z střední vzdálenosti - 13:12. Následovalo pět minut bez koše na obou stranách, což přerušil až v 47. minutě Snášel. Nápor hostů se třemi úspěšnými zásahy přerušil pouze střelou z dálky Uherka a 9 minut před koncem bylo opět srovnáno na 15:15.

Lešanská ještě proměněným dvojtaktem v 52. minutě zvýšila na 16:15, ale poté se již domácí odmlčeli zatímco České Budějovice mohutně finišovaly a tři minuty před koncem základní hrací doby srovnaly z dálky na konečných 16:16, i když ještě 20 vteřin před koncem se domácí třásli, když prakticky jasný koš Budějovic vyskočil z obroučky. V prodloužení se útoky přelévaly ze strany na stranu až konečně v páté minutě prodloužení šla do průniku pod koš kapitánka Faltýnková poté, co na sebe natáhla obránkyni, která ji pro Budějovice nešťastně faulovala. Z nařízené penalty následně bez nervů skóroval Bednář. Nepříliš vydařený zápas se šťastným koncem pro domácí!

Sestava a koše: Bednář 6, Uherka M. 3, Faltýnková 2, Sequensová 2, Koldová 1, Lešanská 1, Snášel 1, Šnévajs 1

Jan Mynařík, kouč SK RG Prostějov: "Dnes jsme byli svědky dvou zcela rozdílných utkání, v prvním jsme viděli vysokou střeleckou úspěšnost na obou stranách, zatímco druhé bylo přinejmenším pro nás střelecky nevydařené. V druhém zápase jsme nedokázali pravidelně skórovat ani z pečlivě připravených pozic, ze kterých se obvykle nemýlíme. O to důležitější pro nás toto dvoubodové vítězství je! Hráči dokázali zareagovat na taktické pokyny a po hodně nevydařené první půli jsme se zvedli a utkání nejenom zdramatizovali, ale nakonec i v prodloužení vyhráli. Hráčům patří velké poděkování! Všichni jsme potom byli potěšeni opět velkou diváckou návštěvou, je vidět, že korfbal v Prostějově táhne víc a víc!"


Kliknutím na fotku zobrazíte celou galerii!

Samozřejmě moc

Samozřejmě moc gratuluji!!! :)

Jsem nadšená, že jste mou víru ve vaše dvojité vítězství zcela naplnili i bez mého přímého dohledu ;), nepochybovala jsem ani v okamžiku, když jsem se dozvěděla o prodloužení (na tomto místě také děkuji své vrchní zpravodajce a vaší DJ-ce: "Dík Leni, za průběžné horké informace." :) )

JaMal

P.S.: Miňo, ty ses tentokrát pěkně rozjel :), z té tvojí reportáže si to naprosto živě představuju ... a než Ondra zakončil penaltou, už jsem měla skoro nervy nadranc ;)
(brzy zabereš v novinách celou sportovní přílohu :oD)
JM

XiaoXin (bez ověření) – Ne, 08/11/2009 – 22:31

FOTKY!!!

.... zde!

Miňa

Jan Mynařík – Po, 09/11/2009 – 02:33

Děkuji, děkuji...

...všem, kteří nás svou přítomností přišli podpořit a věřím, že to tak bude celou sezónu - vaše podpora je pro nás devátým hráčem...
...všem, kteří odváděli málo viditelnou, ale o to důležitější černou práci pořadatelskou - úžasná DJ Miluna, shot-clockáři, kameramani, prodejci dresů a čepic, kameloti pozvánek a pravidel...
...všem spoluhráčům, že jsme to nevzdali a dovedli druhý zápas do vítězného konce...
...trenérovi... :)

Bylo to nice sweet fantastic a hurá na Brno!!

Martin Uherka – Po, 09/11/2009 – 12:00

To čumíte na mě???

Vážení - bylo mi ctí :) A slibuju, že budu-li mít příležitost pokračovat v komentátorské práci, dopiluju ji do takové úrovně, že budu hlasitě vykřikovat jména úspěšných střelců, jak si Miňa přál.
A jelikož Mikulášská událost musí být speciální a já už sháním rohy, mám tu pro vás nějaké výzvy -

a) Máte-li songy, které vás zaručeně rozproudí, nestyďte se ozvat. Předpokládám, že je mám, nebo je budu alespoň intenzivně shánět. (Boba a Toma už stahuju)

b) Prosím, připomínejte mrňouskům na trénincích, že je vyhlášena soutěž o nejlepší transparent. Ať se nám to tam hezky barevně vlní :)

Ještě jsem chtěla něco, ale zapomněla jsem to...safra. No já si včas vzpomenu.

Jste úžasní, jste úžasní, jste úžasní!

LeleCop Miluna

Miluna (bez ověření) – Po, 09/11/2009 – 12:26

i já moc děkuji..

samozřejmě všem organizátorům.....atd...ALE HLAVNĚ:-)
děkuji svým nejmenším talentům...minižáci už dokonce měli i vlastní transparent a byli opravdu hoooooooodně slyšet...díky děcina:-) máme z vás velikánskou radost...

šnevi (bez ověření) – Po, 09/11/2009 – 15:54

Připojuju se ke Šnevovi

Připojuju se ke Šnevovi .... má totiž absolutní pravdu!!!

... a taky zase jednou napsal komentář :-D

Miňa

Jan Mynařík – Po, 09/11/2009 – 19:08

lets go fans

z pulky dohodim....někdy....ale z rohu z půlky poprvé až teď, takže to muselo být jen díky fanouškům a jejich podpoře!!!
děkuju všem:-)

Z11 (bez ověření) – Po, 09/11/2009 – 21:58
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i