První body seniorského béčka

Kateřina Zelinková – Ne, 15/11/2009 – 15:12

V sobotu 14. 11. byla na programu utkání třetího kola 1. české korfbalové ligy. Hráči B-týmu Prostějova se tedy vydali do Brna, kde se utkali nejprve s domácími a poté s Bělou pod Bezdězem a neodjeli s prázdnou! Fotky!


Kliknutím na fotku zobrazíte celou galerii!

VSK VUT Brno "B" – SK RG Prostějov "B" 13:12 (4:1)

Začátek zápasu byl ve znamení dlouhého čekání na první koš, kterého se nakonec po 15 minutách po chybě obrany dočkali domácí. Poté skóre začalo pomalu narůstat, až se v poločase zastavilo na 4:1.
Po přestávce a mírné obměně naší sestavy hra vypadala úplně jinak – koše prostějovských začaly padat, a to hlavně ze střel, a my se tak nakonec dostali do vedení o jeden koš. Skóre se na delší dobu zastavilo až na 11:12 pro Prostějov. Jenže pak přišel nešťastný konec zápasu. Začalo to tím, že si Muša poranil kotník a musel být střídán. Naštěstí jsme přijeli v početné sestavě, a tak vystřídat nebylo problém. Drobná ztráta naší koncentrace ale vyústila v to, že domácí dokázali srovnat na 12:12. Do konce utkání zbývala zhruba minuta, když se míč dostal do naší útočné poloviny. Ovšem nedokázali jsme skórovat a o pár vteřin později se bohužel naplnilo známé „Nedáš, dostaneš“ a střelou z dálky 10 vteřin před koncem si brněnští zajistili výhru 13:12.

Sestava a koše: Kadlecová 1, Mynařík 1 (40. Uherka M. 1), Planičková 1, Vařeka 1, Zelinková 1, Jareš (31. Bednář 4), Malanová (31. Koldová 2), Mucha (54. Snášel)


Kliknutím na fotku zobrazíte celou galerii!

Po vyrovnaném utkání jsme byli mírně zklamaní, ale o to víc jsme chtěli utržit body ze druhého zápasu. Protože po konci prvního utkání se ukázalo, že se zranila i Gába, pokyn z úst trenéra zněl jasně: „Hlavně se nezraňte.“

SK RG Prostějov "B" – SK Bělá pod Bezdězem 17:8 (7:3)

V tomto utkání padl první koš znatelně rychleji, a to již z prvního útoku Bělé, což nás ale nijak nesrazilo. Po několika útocích se podařilo odpovědět zdárnou střelou a od té chvíle již zápas nebyl vyrovnaný a my měli jasnou převahu a navyšovali skóre.
Ve druhém poločase, který se zdál být nekonečně dlouhý, se nic závratného již nestalo. My udržovali náskok a hráči Bělé se tu a tam trefili střelou z dálky. Až se skóre zastavilo na konečných 17:8!

Sestava a koše: Mynařík 5, Bednář 4, Jareš 2, Koldová 2, Vařeka 2, Planičková 1, Zelinková 1, Malanová

Ve třetím utkání porazilo Brno Bělou 22:10.

Hlavním úkolem pro dnešní den, tak jako pro celou sezonu bylo mít radost ze hry a tak nějak si korfbal užít. Což se myslím povedlo a tři body jsou takovou třešničkou na dortu. Také bylo fajn mít za zády povzbuzující fanoušky ... díky :-) A i přes zranění dvou klíčových hráčů doufám, že nikdo neodjel zklamán, což myslím díky výhře ani nebylo možné.


Kliknutím na fotku zobrazíte celou galerii!

Pár slov od "trenéra"...

1. V zákulisí se šušká něco o mírně narušené předzápasové životosprávě dvou našich zkušených hráčů, přes které se díky schodě okolností, mírné ztrátě koncentrace a nešťástné náhodě na principu "nedáš-dostaneš", měnilo v závěru 1.zápasu skóre z 12:11 v náš prospěch na 12:13 v náš neprospěch...jako trenér (a věřím, že se mnou bude souhlasit i náš klubový předseda spolu s manažerem B-týmu, neb jsme se večer hlídali všichni navzájem) kategoricky vyvracím možnost narušení životosprávy. Za své hráče 100% ručím a potvrzuji verzi o náhodě "nedáš-dostaneš"! Pozápasovou Svatomartinskou husu si určitě dědkové zasloužili.

2. I když bohužel ani u jednoho ze zraněných hráčů to jejich zranění nevypadalo včera pěkně, tak doufám, že se dají co nejdříve do kupy (Muša levý kotník, Gába palec pravé ruky, Lenka Copi pravé koleno, které si zranila již během připravného zápasu den před zápasy a Miňa, kterého švihlo v zádech, ale statečně dohrál). Bylo by škoda kvůli zraněným hráčům přerušit vítěznou vlnu!

3. Díky Káťo za článek - veliká pochvala:-)

David Konečný – Ne, 15/11/2009 – 15:49

Jen krátce

Jen krátce:

-jsem rád, že jste si zápasy užili a gratuluju k prvním bodům!! Příště zas ;-)
-pochvala kačce za článek!
-díky Dave za couching a všem hráčům, že jeli
-marodům brzké uzdravení ... :-(
-potvrzuju davovo svědectví o klamnosti pomluvy s narušenou životosprávou. Jednak se to na nikoho z nás nepodobá, a pak, jelikož jsem na zmíněném brainstormingu za účelem osobního rozvoje dovedností byl, můžu potvrdit, že všechno bylo v nejlepším pořádku a o žádném narušení obvyklé životosprávy nemůže být ani zmínky - všechno probíhalo dle tradičního scénáře ... :-)

Zdeněk Uherka – Ne, 15/11/2009 – 21:19

Fotky a díky!

Fotky!

Jinak díky všem, že jsem si s váma mohl zahrát. Díky trenérovi, že mě nasadil, po pátečním tréninku jsem prakticky ani nedoufal ;-) A díky za standing ovation ... tu jsem si vážně užil, ale nejsem na to zvyklý, takže jsem se červenal :-D

Miňa

Jan Mynařík – Ne, 15/11/2009 – 22:54
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i