Korfbalové vánoce přišly v Prostějově o trochu později

Jan Mynařík – Ne, 10/01/2010 – 20:20

Prostějovský extraligový tým SK RG čekala v prvních utkáních po Novém roce velká zkouška v podobě soubojů s mistrovským Znojmem. V sobotu 9. ledna 2010 před kamerou České televize viděla stovka diváků ve sportovní hale RG a ZŠ na Studentské ulici dvě překvapivá vítězství nad Jihomoravany, kteří přijeli pouze v sedmi hráčích, což ale pro domácí nebyla zase tak obrovská výhoda, jak by hráči Prostějova mohli ze své zkušenosti vyprávět. Šest bodů se Znojmem se nakonec může ukázat jako zásadních na cestě do play-off! Fotky!

SK RG Prostějov - TJ Znojmo MS YMCA 17:9 (10:5)

Korfbal, jako původně školní sport, a jeho pravidla pamatují na možnost hrát se sedmi nebo dokonce šesti hráči. Rozdíl v počtu hráčů je vyrovnán tím, že hráč "navíc" nemůže střílet. V Prostějovském týmu padl tento černý Petr na Terezu Sequensovou, která se svojí rolí vyrovnala na výbornou a podporovala své spoluhráče převážně v prostoru kolem koše. V prvním poločase úvodního utkání Prostějov dominoval, když hlídal střelce Znojma těsnou obranou prakticky po celém hřišti. Když v 10. minutě šli po skórově vyrovnaném začátku do vedení 4:3 proměněnou penaltou v podání Martina Uherky, tak už jej nepustili a vedení dále navyšovali. V poločase to pak již bylo o pět košů - 10:5.

Po přestávce se Hanáci dostali do menších útočných problémů, když hře chybělo tempo. Ale ani hosté nedokázali zvrátit vývoj utkání, i když hned ze začátku druhého poločasu snížili z penalty. Zápas byl jasně v moci domácích, a příležitost tak dostali i mladí Tichý a Planičková. Prvně jmenovaný svůj dobrý výkon na hřišti podtrhl úspěšně zakončeným dvojtaktem. Hráči SK RG mohli po zápase slavit historicky první extraligové vítězství proti Znojmu - 17:9.

Sestava a koše: Uherka M. 5, Bednář 4, Faltýnková 3, Koldová 1, Lešanská 1, Snášel 1 (48. Tichý 1), Šnévajs 1, Sequensová (56. Planičková)


Po kliknutí se dostanete na celou galerii!

SK RG Prostějov - TJ Znojmo MS YMCA 18:17 (8:9)

Před druhým utkáním varoval prostějovský trenér Mynařík své hráče před uspokojením z prvního zápasu, přesto to nestačilo, i když v 7. minutě to bylo již po dvojtaktech Snášela a Lešanské a střele Bednáře z dálky již 3:1 pro domácí. Pak ale uchopili otěže zápasů hosté ze Znojma, když si vypracovali až tříkošový náskok - 5:8 v 21. minutě. V tu chvíli držel prapor domácích hlavně Bednář se třemi trefami na kontě. Teprve po oddechovém času domácích se hráči Prostějova vzpamatovali a do přestávky dokázali stáhnout na rozdíl jediného koše, když v posledních dvou minutách skórovali Šnévajs z dálky a kapitánka Faltýnková z průniku pod koš - 8:9 z pohledu domácích.

Poločasová pauza sloužila k ještě většímu motivování hráčů Prostějova, aby zlepšili útočný pohyb a jenom nečekali, že to tam konečně "spadne". Hráči dokázali instrukce uposlechnout a ofenzivní hra se skutečně vylepšila, což se proměnilo i ve vstřelené koše. Nejdřív sice ještě domácí inkasovali hned po přestávce, ale pak šňůrou 5:0 strhli vedení na svoji stranu - 13:10 v 39. minutě. Kdykoliv ale Hanáci v tomto utkání odskočili na rozdíl dvou či více bodů, dokázalo Znojmo vždy korigovat na nejtěsnější rozdíl. V druhém poločase veleli k útoku domácích hlavně kapitánka Faltýnková a Martin Uherka, oba se třemi zásahy v této půli. Znojmo je ale známé svými dobrými závěry a nápor skutečně dvě minuty před koncem za stavu 18:17 přišel v podobě minutu a půl dlouhého útoku. Ten ale dokázala bezchybná prostějovská obrana účinně eliminovat a 25 vteřin před koncem se dostal míč znovu na útočnou polovinu domácích. Tento útok již dokázali Prostějované takticky zvládnout, i když při stažené obraně hostí prostě museli střílet. Úspěšní ze střelby nebyli, ale důrazným doskokem udrželi míč v útoku až do závěrečného klaksonu - 18:17. Extraligový tým SK RG se tak mohl radovat z celkem šesti bodů, které jsou rozhodně nad plán.

Sestava a koše: Bednář 4, Faltýnková 4, Uherka M. 3, Lešanská 2, Snášel 2, Šnévajs 2, Koldová 1, Sequensová


Po kliknutí se dostanete na celou galerii!

K utkáním se vyjádřil kouč Mynařík: "Jsem nadšen, konečně jsme v extralize dokázali nad Znojmem zvítězit a jsou to pro nás moc důležité body. Tyto dvě výhry ale také částečně odčinily náš neúspěch v domácích utkáních s Kolínem ze začátku prosince. Ve druhém utkání jsme si prošli krizí, kterou jsme ale dokázali taktickými pokyny odstranit a toho si u hráčů hodně cením. Vytoužené play-off je blízko, ale jak už to bývá, následující zápasy s Havířovem a Budějovicemi budou ty nejdůležitější. Jsem moc rád, že jsme se opět posunuli o něco dále a budu moct předat tým trenéru Baasovi po jeho návratu do ČR se získanými šesti body nad plán."

Moc hezká nadílka!

Moc hezká nadílka! :-)
Super! Super!
Dík za pěkný sobotní zážitek (zvláště ten druhý zápas - poslední minuty byly pěkné nervy - už jsem si myslela, že to chcete udělat pro diváky obzvlášť zajímavé - váš oblíbený GG ;-) )!!
JaMal

XiaoXin (bez ověření) – Ne, 10/01/2010 – 21:52

Poděkování divákům a organizátorům!

Diváci, byli jste super, jsme moc rádi za vaši podporu a doufám, že jsme se vám aspoň trochu odvděčili!

Obrovské díky patří všem, kteří se podíleli na organizaci: DJ Miluna LeleCop, u stolku Gába, Marťa, Dava jako shot-clock, Emmi. Za kamerou Lužík a Ondra K. Určitě jsem na někoho zapomněl, tak mě prosím doplňte.

Díky moc!

Miňa

Jan Mynařík – Po, 11/01/2010 – 02:26

Baaaječné...

Veliká gratulace k obrovskému úspěchu....

Luke (bez ověření) – Út, 12/01/2010 – 11:11

wow paradicka! skoro bych

wow paradicka! skoro bych rekla s protacenim...:D congrats!

jita (bez ověření) – Út, 12/01/2010 – 20:41

Tedaaaaaaaaaa moc a moc

Tedaaaaaaaaaa moc a moc gratuluju! Je to uzasny a jste vazne dobri.
Uz byste mohli prijet hrat do Anglie at se na vas muzu podivat a fandit.

Petra (bez ověření) – Čt, 14/01/2010 – 13:53

AKTUALIZOVÁNO: Fotky

... tááády!

Miňa

Jan Mynařík – Út, 19/01/2010 – 22:28
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i