Dvě jasné výhry v Havířově!

Jan Mynařík – Ne, 31/01/2010 – 19:04

Pro povinných šest bodů zajížděli v neděli 31.1.2010 prostějovští extraligoví korfbalisté do dosud posledního Havířova. Po známých sobotních výsledcích zbylých dvou duelů by dvě vítězství posunula Hanáky na průběžné druhé místo tabulky. To se také pod dohledem holandského trenéra Hennieho Baase, který se opět k týmu připojil, podařilo! Fotky!


Po kliknutí se dostanete na celou galerii!

KC Slavia Havířov - SK RG Prostějov 9:26 (4:13)
Hlavní rozhodčí: Fridrich, čárový Pazourek

Domácím se podařilo skórovat hned z první střely prvního útoku, když se z dálky trefil zkušený Vajda. Poté z průniku pod koš již zaúřadovala kapitánka Faltýnková, která má s Havířovem své zkušenosti, když v dobách největší slávy a největších úspěchu Havířova na začátku druhého tisíciletí ve Slezsku hostovala. Když se k ní z blízkosti koše přidal i Šnévajs, otočili vedení na svou stranu Prostějované. Havířov sice ještě ve 4. minutě srovnal na 2:2, ale to také bylo poslední vzepření. V 7. minutě totiž opět Faltýnková košem z velké vzdálenosti odstartovala šňůru 7:0 v podání Hanáků - 9:2 ve prospěch hostů v 17. minutě.

Ve 25. minutě poté započal další nápor Prostějova, který nepřerušil ani poločas, a v 36. minutě to bylo již 17:4. Utkání tak bylo plně v moci hostů, když skórovali prakticky všemi hráči ze všech možných pozic, i když přece jen vynikali Uherka a Faltýnková, kteří své obránce naprosto přehrávali a s jistotou své šance proměňovali. Základem ale byla velmi dobrá obrana, která nedávala střelcům domácích potřebný dostatek klidu. Ve 46. minutě tak dostali příležitost hráči z lavičky Tichý a Zelinková, aby získávali potřebné extraligové zkušenosti. Pro Kateřinu Zelinkovou to byl dokonce první start v extralize!

Sestava a koše: Uherka M. 7, Faltýnková 6, Bednář 4, Lešanská 3, Snášel 3 (46. Tichý), Šnévajs 2, Koldová 1 (46. Zelinková), Sequensová


Po kliknutí se dostanete na celou galerii!

KC Slavia Havířov - SK RG Prostějov 12:24 (6:12)
Hlavní rozhodčí: Pazourek, čárový Fridrich

Do druhého utkání nastoupil i dosud plně neuzdravený havířovský Vaculík, aby podpořil své spoluhráče svými zkušenostmi i vynikající střelbou. Přesto to domácím nepomohlo, ve 12. minutě to bylo již 6:1 pro Prostějov, když se trefili Uherka, Bednář a dvakrát také Koldová a Sequensová, která tak teprve odstartovala svůj střelecký koncert. V následujících třech minutách sice havířovští stáhli na 4:6 z jejich pohledu, ale Hanáci se rozhodli neponechat nic náhodě a rozjeli svůj útočný stroj podpořený opět vynikající obranou. V poločase tak hráči hostí vedli již 12:6.

Po přestávce zavelela do útoku opět prostějovská Sequensová, když nejdříve hned z prvního útoku skórovala po pohledné akci hostů z dvojtaktu a poté přidala i střelu z dálky - 14:6. Započala tím sérii šesti košů bez přerušení, když i poslední koš této šňůry patřil Sequensové. Ve 40. minutě tak na ukazateli skóre svítilo již 18:6. Po dvou koších Havířova z dálky pak přidala Sequensová také z dálky svůj sedmý koš! Bylo tak "vymalováno" a Prostějov mohl utkání v poklidu dohrát. To by ale nesměl být na hřišti Šnévajs, který v rozmezí 47. až 50. minuty nejdřív po dokonalém rozebrání obrany skóroval z dvojtaktu, aby pak přidal i koš z velké vzdálenosti. Do hry opět zasáhli i Tichý a Zelinková, kteří si dobře splnili taktické povinnosti a měli i své šance, které ale bohužel neproměnili. Po konečném výsledku 24:12 si mohli hosté z Prostějova odvézt šest bodů a posunout se tak na průběžné druhé místo tabulky.

Druhý zápas zcela jasně patřil Sequensové, která plně ukázala svůj potenciál. V tomto utkání se také naplno prokázala převaha Prostějova v dívčí části družstva, když 16 košů z celkových 24 vstřelily právě děvčata. Svůj vysoký standard podal v obou utkáních také Bednář, který přidal dvakrát po čtyřech koších.

Sestava a koše: Sequensová 7, Bednář 4, Lešanská 4, Faltýnková 3, Koldová 2 (55. Zelinková), Šnévajs 2, Uherka M. 2, Snášel (45. Tichý)

Slova Jana Mynaříka, druhého trenéra SK RG Prostějov: "Do Havířova jsme odjížděli s částečně svazujícím vědomím povinnosti. Domácí ale příliš nevzdorovali a my se tak mohli po tomto kole posunout na průběžné druhé místo, které ale nic neznamená, protože na třetí Kolín máme náskok pouhých dvou bodů. O účastnících play-off tak rozhodnou opravdu až poslední dvě kola. Dobré je, že vše máme ve svých rukou.

Dnes jsme byli výrazně lepším týmem, když jsme se prezentovali velmi dobrou obranou. Dokázali jsme dobře pokrýt nejenom hlavní střelce Havířova, ale i účinně narušovat souhru domácích. V útoku jsme dnes podali kolektivní výkon, když skórovala naprostá většina hráčů. Šest bodů z Havířova jsme splnili a teď se již plně soustředíme na další kolo v Českých Budějovicích."


Po kliknutí se dostanete na celou galerii!

Blahopřeji k získaným

Blahopřeji k získaným vítězstvím a k bodíkům! :)
JaMal

...Tak jsem si nalila skleničku a říkám si, ještě se musím kuknout na korfweb, jestli to bude na vítězství (nebo jenom připiju na mistra světa v cyklokrosu ;) )... a ejhle, budu si muset nalít ještě jednu ;)

XiaoXin (bez ověření) – Ne, 31/01/2010 – 20:34

Skvělá obrana

Naši taky vyhrály Nagano obranou, Itálie je mistrem světa ve fotbale a také dobře brání, Nadal, dokud byl zdravý, taky vyhrával obranou - dnes mi Hennie říkal, že jste dobře bránili ... z toho plyne jedno jediný :-)

David Konečný – Po, 01/02/2010 – 17:04

co?

budeme mistři světa?

Z11 (bez ověření) – Po, 01/02/2010 – 17:13

... to vůbec není špatný

... to vůbec není špatný nápad... :oD
Hlasuji PRO!

XiaoXin (bez ověření) – Po, 01/02/2010 – 17:43

Bylo to opravdu dobré,

Bylo to opravdu dobré, nenechali jsme se vyvést z rovnováhy chvilkovou neúspěšností ani debatami v druhé půli a dokráčeli pro "povinná", ale těžká vítězství. Teď ještě udělat další krok v příštím kole a můžeme se začít usmívat. V pátek si dáme do těla, ve středu se potrapte beze mě!

Martin Uherka – Po, 01/02/2010 – 20:37

AKTUALIZOVÁNO: Fotky!!!

Fotky ... ZDE!

Miňa

Jan Mynařík – Út, 02/02/2010 – 02:02

Moc pěkny fotky!

Už má Peta nějakou funkci? :))

Aneta Lešanská – Út, 02/02/2010 – 10:34

Peťa funkci už má,

Peťa funkci už má, akorát o tom ještě neví :)) Miňa to má pod kontrolou...

Martin Uherka – Út, 02/02/2010 – 18:10

fotky

vrchní fotograf?:-)

Leňa 68 (bez ověření) – Út, 02/02/2010 – 17:08
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i