Starší i mladší žáci opět vítězili

David Konečný – Po, 01/02/2010 – 14:13

Uplynulý víkend odehráli naši žáci svá další ligová kola. Nejprve v sobotu 30.1. to byli starší žáci v Havířově a na druhý den v neděli 31.1. hráli mladší žáci (A-tým) v Kolíně. Obě kola byla velmi úspěšná pro obě kategorie - straší žáci 2x zvítězili a jednou těsně prohráli, mladší žáci své soupeře přímo zničili. Podrobné informace o výsledcích a hře získáte dále v článku.

STARŠÍ ŽÁCI (Havířov)

Do Havířova odcestovalo z nádraží v Prostějově 7 dětí - Nikola Ambrosová, Gabriela Juríková, Verča Rajsiglová, Renata Havlová, Pavla Křížková, Petr Galíček a Láďa Hrobár. Přímo z Beskyd do Havířova dorazili se svými rodiči ještě bratři Markové Míša a Tom. V Havířově na nás čekali dva soupeři - Brno a Havířov "A". Havířov "B" nepostavil tým, a tak jsme s Havířovem "A" odehrály dva zápasy - jeden jako dohrávku za neuskutečněné 2.kolo z podzimu.

Prostějov - Havířov "A" 12:1 (9:1)
Naši střelci: Havlová - 3, Ambrosová - 2, Rajsiglová - 2, Marek M. - 2, Marek T. - 2, Hrobár - 1
Tento zápas se nám velmi povedl hlavně v 1.poločase, kdy děti na soupeře doslova vletěly a přesnými střelami a dvojtakty si vytvořily bezpečný náskok do 2.poločasu. Ve druhé půli už se nám tak nedařily proměňovat vyložené střelecké pozice, ale důslednou obranou jsme soupeři nedovolili skórovat, a tak výsledkem bylo jasné vítězství.

Prostějov - Brno 7:8 (3:1)
Naši střelci: Ambrosová - 3, Havlová - 2, Rajsiglová - 1, Marek T. - 1
Z Brna se vyklubal během sezóny velmi zdatný soupeř a to hlavně na straně kluků. Jejich borci jsou o 2-3 roky starší a o 20cm vyšší než naši zatím mladší žáci. I přesto se kluci dovedou díky lepší technice a korfbalovému umu se soupeřem "porvat" a hrát vyrovnané utkání. Do utkání jsme vstoupili velmi dobře a vedli jsme 3:0. Soupeř často střílel, ale jeho střely byly nepřesné. Až ve druhém poločase se Brno 6x po sobě trefilo z větší vzdálenosti a my jsme vypadali na ručník. Po time outu si ale děti dokázaly, že umí bojovat a těsně před koncem srovnaly na 7:7. Bohužel půl minuty před koncem se opět střelou z dálky trefil soupeř a na toto už jsme nestačili reagovat. Škoda dvou našich neproměněných penalt.

Prostějov - Havířov "A" 7:6 (4:3)
Naši střelci: Marek M. - 3, Marek T. - 1, Ambrosová - 1, Křížková - 1, Havlová - 1
Kvůli vlakovému spojení jsme se domluvili s pořadateli, že odehrajeme první tři zápasy po sobě, a tak toto bylo třetí utkání v řadě a na dětech se to projevilo v jejich pohybu a rychlosti. Proto byl tento zápas vyrovnaný oproti prvnímu utkání. Naštěstí se štěstí neunavilo a nesedlo na slabšího soupeře, ale drželo se lepšího týmu. Myslím, že i druhý zápas dne jsme s Havířovem vyhrály naprosto zaslouženě.

Tým starších žáků si tímto kolem potvrdil druhé místo ve své tabulce a nemělo by mu uniknout finálové klání na konci sezóny. Navíc opět opakuji, že polovina týmu je tvořena hráči z kategorie mladších žáků, a tak tento tým má před sebou snad ještě lepší budoucnost než je nynější současnost.

MLADŠÍ ŽÁCI (Kolín)

V Kolíně tentokrát hrál jen náš A-tým, který díky pololetním prázdninám nebyl kompletní. Chyběli Eliška Volencová, Petr Šnajdr a David Rieger. Přesto děti uhrály zatím své nejlepší výsledky v sezóně proti Kolínu a Brnu (Moravská Třebová do Kolína nedorazila, a tak kontumace 7:0 je pro nás spíše nevýhodou vzhledem k celkovému skóre). Důvodem takto kvalitních výsledků je to, že máme možnost nahradit chybějící hráče kvalitními "náhradníky" - jen se tedy potvrzuje, že před sezónou jsem se musel dlouho rozhodovat, koho zařadit do A-týmu a koho do B-týmu (např. Gabča Francová byla toto kolo naší druhým nejlepším střelcem, ale v sezóně hraje převážně za B-tým). Do Kolína tedy cestovali: Havlová Renata, Křížková Pavla, Štefáková Lucie, Francová Gabriela, Hrobár Láďa, Krajíček Láďa, Marek Michal, Galíček Petr.

Prostějov "A" - Kolín 14:1 (7:0)
Naši střelci: Havlová - 5, Francová - 3, Galíček - 2, Marek - 2, Štefáková - 1, Hrobár - 1
Cítil jsem, že Kolín se zlepšuje během sezóny, ale od prvního kolo hraného v loňském říjnu (9:2) jsem neměl možnost porovnat vzestup náš a vzestup Kolína. Sám jsem byl zvědav, jak nám to půjde, a proto jsem děti nabádal k naprosté koncentraci v obraně a k co největší pečlivosti při zakončení. Děti vše spnily a rekord sezóny proti Kolínu na jejich domácí půdě byl na světě. Výsledkem je to, že můžu říct, že jsme lepší a zlepšujeme se rychleji.

Prostějov "A" - Brno 24:0 (14:0)
Naše koše: Havlová - 6, Francová - 5, Krajíček - 4, Štefáková - 3, Křížková - 2, Hrobár - 2, Galíček - 2
Jediným nebezpečím Brna byl hráč, který už věkem spadá do starších žáků, kterému jsem po domluvě s Brnem dovolil hrát, protože i tak jsem si na soupeře věřil. Stejně tak si právě na tohoto kluka věřil Míša Marek, který ho chtěl bránit. Výsledek jeho počínání je vidět na skóre - Míša mu za celý zápas dovolil jen 3 střely z dálky. A vstřelených 24 košů je opět rekordem v sezóně.

Prostějov "A" - Kolín 15:2 (7:1)
Naši střelci: Galíček - 4, Havlová - 3, Křížková - 3, Francová - 2, Štefáková - 1, Marek - 1, Hrobár - 1
Největší obavu jsem měl z únavy a z toho, aby děti soupeře nepodcenily. Nic takového se nekonalo a zápas dopadl podobně jako ten první. Přesto jeden rozdíl (pro mě velmi pozitivní) se ukázal ve druhém poločase. Co se stalo? Začal jsem děti nutit k tomu, aby zakončovaly střelou z dálky, aby si před tím hodily míč dokola, aby pak postavily doskok a střílely. Ony to zvládly a přitom se přísun košů vůbec nezastavil. Chtěl jsem, aby děti věřily tomu, že i střelbou a kvalitním doskokem lze vyhrávat zápasy a aby věřily tomu, že střílet umí.

Všechny zápasy děti vyhrály naprosto nekompromisní obranou, kdy soupeři prakticky neumožnily si pomalu ani nahrát, a to nemluvím o možnosti vystřelit. Výsledky utkání tedy záležely jen na efektivnosti naší střelby, a ta je měsíc od měsíce lepší. Velkou radost mi udělalo to, že i když chybí hráči základní sestavy, tak je můžu nahradit dalšími dětmi, kteří jsou stejně platní. A v neposlední řadě je to schopnost rozhodnout zápas nejen dvojtakty, ale i střelbou - toto když soupeř zjistil, tak naprosto přestal řešit předobranu asistenta a rezignoval. Sebevědomí nám roste a cíl máme jediný!

Tabulka po 5.kole (stále chybí odehrát 1 odložený zápas našeho B-tým proti Kolínu):
1. Prostějov "A" - 13z - 13 0 0 - 205:18 - 39b
2. Moravská Třebová - 16z - 7 2 7 - 97:109 - 23b
3. Kolín - 12z - 6 1 5 - 73:75 - 19b
4. Prostějov "B" - 12z - 4 1 7 - 61:102 - 13b
5. Brno - 13z - 1 0 12 - 26:158 - 3b

gratulace

paráda děcka, tešíme se na finále!!!

Z11 (bez ověření) – Po, 01/02/2010 – 17:18

Super, super, super,

Super, super, super, gratuluju moc!

Miňa

Jan Mynařík – Po, 01/02/2010 – 19:02

Moc moc vám všem

Moc moc vám všem gratuluji!!!! jste šikulky, a především trenérům, jelikož jim patří obrovský vděk za tyhle výsledky..

Kate (bez ověření) – Po, 01/02/2010 – 19:17

tabulka ...

13 zápasů - 13 výher, skóre 205:18 a 39 bodů ... JAKO JO:-)

paráda děcka!

Jana Uherková – Po, 01/02/2010 – 19:29

Bombička :)

... i já se připojuji ke gratulacím, jste fakt moc šikovní... jen tak dál! :)

Sekva (bez ověření) – Po, 01/02/2010 – 19:47

Tak to je ale veliká

Tak to je ale veliká krása, že? :)
Když vám to tak jde, tak to zkusím vydržet hrát do doby, až budete hrát v seniorské kategorii :-D

Martin Uherka – Po, 01/02/2010 – 20:31

hmm

tak to jsem na Tebe zvědavá;-)

Jana Uherková – Po, 01/02/2010 – 21:05

ok

to je snad jasný woe, to smrdí europacupem:-)

Z11 (bez ověření) – Po, 01/02/2010 – 22:36
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i