Starší žáci v Brně neprohráli - 2 vítězství a 1 remíza!

David Konečný – So, 20/02/2010 – 18:56

V sobotu 20.2.2010 odehráli naši starší žáci své poslední letošní kolo základní skupiny na půdě vedoucího týmu v Brně. A ač do Brna cestoval náš tým bez své trenérky Gábi Kadlecové (studijní pobyt v Portugalsku) a v silně improvizovaném složení (Petr Galíček, David Rieger, Lucie Štefáková byli na školním lyžařském kurzu, Renata Havlová a Láďa Hrobár byli nemocní, Nikola Ambrosová měla rodinné povinnosti), tak děti zopakovaly výsledky z letošního prvního kola a nenašly přemožitele!

Do Brna jsme jeli v tomto složení: Tomáš Marek, Michal Marek, Petr Šnajdr, Láďa Krajíček, Pavla Křížková, Verča Rajsiglová, Gabča Juríková, Katka Drábková, Gabča Francová, Denisa Šnajdrová a Katka Švecová. Láďa Krajíček, Gabča Francová, Denisa Šnajdrová a Katka Švecová zažili svoji letošní premiéru v lize starších žáků a přesto hlavně Láďa byl platným hráčem, když se prosadil svojí bojovností, odehrál plný počet minut a zaznamenal 2 koše.

Prostějov - Brno 6:6 (3:2)
Naši střelci: Rajsiglová - 2, Juríková, Křížková, Marek M., Marek T. po 1
Brno má ve svém kádru 4 silné kluky, kterým se svojí výškou a fyzickými možnostmi vyrovná z našich kluků jen Tomáš Marek (Tom je ale korfbalovými kvalitami daleko před brněnskými chasníky). Takže taktika Brna je jasná - vše přes kluky (střelba, dvojtakty i doskok). Holky prakticky jen asistují a vypomáhají klukům. A od tohoto faktu se odvíjela naše taktika - naši borci (i když menší a mladší, tak korfbalově šikovnější) měli za úkol své protihráče bránit velmi natěsno a nedovolit jim vystřelit, naše děvčata měla za úkol zabránit brněnským soupeřkám stavět asistenci pro brněnské kluky. Výsledkem byl naprosto vyrovnaný zápas, kdy spíše my jsme stále vedli o ten jeden jediný koš. Brno totiž mělo problémy realizovat svoji hru střelba-doskok. Do konce zápasu zbývala ani ne minuta a my jsme vedli 6:5 a měli jsme útok. Bohužel 3 neproměněné dvojtakty a nakonec ztráta míče po špatné přihrávce, přenesly hru na druhou polovinu, kde Brno půl minuty před koncem srovnalo. Výsledek 6:6 je přesto velmi dobrým výsledkem.

Prostějov - Havířov 8:5 (4:3)
Naši střelci: Rajsiglová, Marek T., Šnajdr po 2, Juríková a Krajíček po 1
Proti Havířovu jsme nastoupili s nováčky - Gabčou Francovou a Denisou Šnajdrovou, v poločase pak nastoupila úplná novicka Katka Švecová. Na děvčatech bylo vidět, že ještě nemají zkušensti s hrou starších spoluhráčů i protihráčů, ale i tak to pro ně byla cenná zkušenost, a to bylo cílem tohoto zápasu. Možná právě proto není výsledek tak jednoznačný, přesto jsem ani na chvíli o vítězství nepochyboval. Konec zápasu rozhodl Petr Šnajdr, který využil svého talentu proti nezkušenému protivníkovi a zaznamenal dva úspěšné dvojtakty.

Prostějov - Brno 12:6 (6:1)
Naši střelci: Křížková a Marek T. po 4, Drábková - 2, Rajsiglová a Krajíček po 1
Tento zápas byl dohrávkou za neodehrané 2.kolo letošní sezóny a nám se povedl náramně. Taktika byla stejná, jako v prvním zápase proti Brnu (kluky bránit natěsno a děvčatům zamezit jakoukoliv hru pro kluky) a musím říct, že tentokrát byly děti ještě dokonalejší, o čemž svědčí jen jeden jediný obdržený koš v prvním poločase. Slovy klasiky: "Naši hráči byli dost nepříjemní". Na začátku 2.poločasu sice Brno snížilo až na 4:6, ale po time-outu a zklidnění jsme se opět vrátili k naší poctivé koncentrované obraně. Na závěr zápasu nás k vítezství posunula silnou měrou Pavla Křížková, která společně s Tomem Markem zaznamenala 4 koše a zlomila zápas v náš prospěch.

Závěrečné zhodnocení:
Můžeme být pyšní na naše děti, všichni se snažili dělat to nejlepší, co zatím dovedou a přesvědčili se, že i když nejsme v nejsilnější sestavě, tak společnými silami se dá vyhrát i nad fyzicky zdatnějším soupeřem. Když pominu tradičně dobré výkony plnohodnotných starších žáků Toma Marka, Verči Rajsiglové, Katky Drábkové a Gabči Juríkové, tak musím moc pochválit hru následujících hráčů: Míša Marek - bojovník k pohledání, na doskoku vyhrál souboje s protihráčem o 10cm vyšším, získal spoutu míčů, jeho obrana je fakt nepříjemná; Láďa Krajíček - ač hráč B-týmu mladších žáků, tak svojí bojovností a rychlostí se mezi staršími žáky neztratil, což dokazují i dva vstřelené koše; Pavla Křížková - obrovský talent s na svůj věk velmi dobrou technikou střelby a přihrávek (vždyť ještě dvě sezóny bude patřit mezi mladší žáky); Petr Šnajdr - náš nejmenší hráč, pro kterého platí to stejné, co pro Pavlínku, a co teprve, až se vytáhne do výšky! ... Myslím, že pokud nastoupí naši starší žáci v nejsilnější možné sestavě, tak ve finálových bojích letošní sezóny můžou Brno opět porazit a v závěrečném hodnocení skončit před nimi. Všem dětem moc děkuju za předvedené výkony, byl jsem maximálně spokojený!

Děcinka, jste skvělí, a

Děcinka, jste skvělí, a jsem moc ráda za ty tři roky s vámi všemi... Děkuju moc!

Gabča (bez ověření) – So, 20/02/2010 – 19:17

My jsme taky radi za ty roky

My jsme taky radi za ty roky s tebou 8-)

Tomi Marek (bez ověření) – So, 20/02/2010 – 19:24

Vyhráli jsme skupinu!!!

Díky úspěšnému poslednímu kole v Brně jsme se dostali na 1. místo v naší skupině o skóre před Brno - pro mě překvapující a zároveň potěšující zpráva, se kterou jsem vůbec nepočítal:-)

Konečná tabulka skupiny "B" ligy starších žáků po základní části:
1. Prostějov - 18 - 13 1 4 - 170:70 - 40 b
2. Brno - 18 - 13 1 4 - 136:87 - 40 b
3. Havířov "A" - 18 - 8 0 10 - 101:101 - 24 b
4. Havířov "B" - 18 - 0 0 18 - 10:163 - 0 b

David Konečný – So, 20/02/2010 – 22:36

Možná se pletu, ale

Možná se pletu, ale myslím, že se při shodnosti bodů jako první berou vzájemné zápasy,

Miňa

Jan Mynařík – Ne, 21/02/2010 – 16:06

pravda

máš naprostou pravdu Míňo, podle soutěžního řádu rozhodují vzájemné zápasy a těch má Brno o jeden výtězný víc

Perňa (bez ověření) – Po, 22/02/2010 – 18:46

gratuluji

paráda děcka, moc gratuluji!!!

Z11 (bez ověření) – Ne, 21/02/2010 – 09:08

Velká gratulace, moc jste

Velká gratulace, moc jste mne včera potěšili!!!

Miňa

Jan Mynařík – Ne, 21/02/2010 – 16:39

radostně!

Poslední zápasy za starší žáky jsou skvělý. Sobota byla opravdu povedemá, já (určitě za všechny) děkuji Davovi za to taťkovství a rady v zápasech. Ta remíza, upřimně velice pokažená mojí maličkostí, mne mrzí ještě teď, i když mohlo být hůř.

Kate (bez ověření) – Po, 22/02/2010 – 18:43

Díky Káťo!

1) Udělala jsi mi velkou radost! Máš pravdu, že jet s vámi někam je fakt super - už máte dost rozumu, aby jste se o sebe postarali sami a navíc vás nejede 20, takže mě tak nestresuje se o vás starat (to narážím na situace, když jedu s mladšími žáky). Navíc při zápasech i na cestě všichni táhnete za jeden provaz - to jsem cítil na střídačce a věděl jsem, že chcete vyhrát a děláte to nejlepší :-)

2) Asi teď bude u těch zápasů a cest bude chybět Gába - přece jen je vám věkem blíž, kdežto já už jsem fakt spíš věkem váš táta a taky asi takhle některý věci řeším - tak kdyby už to fakt přerostlo mez fotrovství, tak dej vědět :-)

3) Z toho posledního koše si nic nedělej, chybu jsem udělal já, že jsem netušil, kolik zbývá do konce a podle toho jsem mohl situaci řešit. Bylo to dobré poučení pro nás všechny!

David Konečný – Po, 22/02/2010 – 19:06

taky se přidám...

Přidám se k Davovi... Kači nic si z toho nedělej,já taky dostala hromadu košů :) a prostě se stane, nejsi multifunkční, a Dave neboj, když už se to bude blížit k fotrovství tak tě budeme zavčas informovat neboj :)

Gabča (bez ověření) – St, 24/02/2010 – 17:28
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i