Cesta do play-off se zkomplikovala

Jan Mynařík – Ne, 21/02/2010 – 16:41

Deváté kolo České korfbalové extraligy již mohlo v případě týmu SK RG Prostějov rozhodnout o jeho jisté účasti v play-off, "stačilo" dvakrát vyhrát v sobotu 21. února v Českých Budějovicích. I jedna výhra proti průběžně pátému týmu tabulky by znamenala zvýšení postupových šancí. Místo toho Prostějované svoji doslova tragickou útočnou hrou play-off na první pokus odmítli a teď musí doufat, že to vynahradí minimálně 4 body v posledním kole doma proti Brnu. Fotky!

KCC Sokol České Budějovice - SK RG Prostějov 15:12 (6:9)
Hlavní rozhodčí: Dejdar, čárový: Báder

Začátek prvního zápasu nenaznačoval něco z toho, co mělo později následovat. V úvodu se sice trefili domácí, ale poté již kontrovali hosté z Prostějova, když své střely z pole proměnili kapitánka Faltýnková a také Uherka a Sequensová - v 8. minutě 3:1 z pohledu Hanáků. Ve znamení mírné převahy Moravanů se vyvíjel celý zbytek prvního poločasu a když těsně před přestávkou rozhodčí nejdříve uznali a potom neuznali koš prostějovské Sequensové a na to navýšili skóre střelou z dálky Jihočeši, šly týmy do šaten za stavu 9:6 pro hosty.

Už před pauzou naznačovaly Budějovice svoji nepříjemnou a těsnou obranu a v druhé půli ji dotáhly téměř k dokonalosti. Prostějov samozřejmě od svého holandského trenéra Hennieho Baase dostal pokyny, jak proti takové obraně postupovat, ale hráči tyto pokyny neplnili a navíc kazili přihrávky, které se staly největší problémem družstva z Hané. Pouhými třemi koši za druhý poločas to tak domácím hráči SK RG velmi ulehčili - výhra domácích 15:12.

Sestava a koše: Faltýnková 5, Lešanská 2, Sequensová 2, Koldová 1, Snášel 1, Uherka M. 1, Bednář, Šnévajs (40. Tichý)


Po kliknutí se dostanete na ostatní fotky!

KCC Sokol České Budějovice - SK RG Prostějov 18:13 (11:9)
Hlavní rozhodčí: Báder, čárový: Dejdar

Druhé utkání pokračovalo tam, kde první skončilo. České Budějovice praktikovaly obranu, na kterou sice Prostějov věděl co hrát, ale nedělal to. Bojovnost hráčům z Moravy nechyběla, ale Jihočeši šli do utkání ještě s větší vervou. Přesto se Hanáci drželi po celou první půli v těsném závěsu, když byli schopni z penalt trestat obranné fauly soupeře a do toho přidali i několik úspěšných zásahů z dálky - 11:9 pro domácí.

Do 41. minuty se ještě Prostějov držel na dostřel - 12:14 po úspěšné střely z dálky v podání kapitánky Faltýnkové, ale na další navyšování skóre ze strany Českých Budějovic již hosté nedokázali dostatečně odpovědět.

Sestava a koše: Uherka M. 3, Bednář 2, Faltýnková 2, Lešanská 2 (58. Zelinková), Sequensová 1, Šnévajs 1, Koldová (44. Planičková), Snášel (17. Tichý 2)

Jan Mynařík, druhý trenér SK RG Prostějov, dodává: "Pro to, co se dělo na hřišti, nemám vysvětlení. Tým sice sužovala nachlazení, ale problémem byla tentokrát hlavně hlava. Hráči se možná zalekli možného historického úspěchu a někteří hráli jak smyslu zbavení. Prakticky veškeré taktické pokyny šly jedním uchem dovnitř a druhým ven. Tým se prostě sesypal a ani veškeré snahy obou trenérů s tím nedokázaly nic udělat. Musím také pogratulovat soupeři, který naopak zahrál naprosto perfektně takticky. Nám teď nezbývá nic jiného než se pořádně opřít do tréninků, nic nevzdávat a doma dvakrát porazit Brno!"

:-(

tak hrozně jsem se po zápasech ještě necítila a bohužel se toho nemůžu zbavit doteď ... jen doufám, že cestu do play off jsme si "jen" zkomplikovali ...

Jana Uherková – Ne, 21/02/2010 – 19:05

na Brno Vávro!

play off si musíme zasloužit, takže hlavu vzhůru a hurá na ně!!!

Z23 (bez ověření) – Po, 22/02/2010 – 10:48

Přidány celé tři

Přidány celé tři fotky!

Miňa

Jan Mynařík – Út, 23/02/2010 – 00:36
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i