Tak zase příště ...

Jan Mynařík – Po, 15/03/2010 – 00:37

Poslední kolo základní části České korfbalové extraligy rozhodlo o účastnících play-off. Hráči domácího SK RG Prostějov přivítali v neděli ve sportovní hale RG a ZŠ na Studentské ulici zkušený tým KK Brno. V přímém souboji o play-off před rekordní extraligovou návštěvou Hanáci dvakrát těsně prohráli, přesto si vysloužili potlesk přítomné stopadesátky diváků. Do play-off tedy příští rok! Fotky!


Po kliknutí se dostanete na celou galerii!

SK RG Prostějov - KK Brno 19:22 (9:11)
Hlavní rozhodčí: Valeš, čárový: Minarčík

První skórovali domácí, ale v zápětí odpovědělo z blízkosti i Brno. Prostějovští hráči pak šli dokonce do trháku 3:1, ale Jihomoravané během tří minut srovnali a poté šli i do nejtěsnějšího vedení. Přetahování o každý koš pokračovalo i nadále, až v posledních pěti minutách první půle se chytli při střelbě z velké vzdálenosti Brňané a odskočili na poločasových 9:11.

Vynikající střelecká úspěšnost neopustila hosty ani po přestávce a v 38. minutě šli až do vedení 16:10. Poté konečně zapnuli i Hanáci a sérií pěti košů, včetně dvou zásahů Lešanské, se dotáhli až na rozdíl jediného koše - 16:17 v 49. minutě utkání. To už nahradil Snášela mladý Tichý a přinesl nový impuls do útočné hry. Hráči Brna se ale opět střelecky utrhli, dotáhli utkání do vítězného konce a sebrali tak domácím šanci na play-off - 19:22.

Sestava a koše: Bednář 7, Koldová 3 (51. Zelinková), Uherka M. 3, Lešanská 2, Šnévajs 2, Faltýnková 1, Sequensová, Snášel (44. Tichý 1)


Po kliknutí se dostanete na celou galerii!

SK RG Prostějov - KK Brno 20:21 (9:13)
Hlavní rozhodčí: Minarčík, čárový: Valeš

Po ztracené ligové nadstavbě se hráči Prostějova opravdu jen těžko motivovali a společně s chabými výroky rozhodčích, kteří zbytečně pouštěli hrubou hru, se zápas v prvním poločase zvrhl v příliš fyzickou konfrontaci. Přesto odvetné utkání odstartovalo ve velkém stylu, když na úvodní koš domácího Tichého, který v základní sestavě nahradil Snášela, okamžitě odpovědělo i Brno. Herně vyrovnané utkání ale od desáté minuty opanovali střelecky Brňané a do druhého poločasu tak šli se čtyřbodovým vedením - 9:13.

Přestože do druhého dějství vstoupili hráči SK RG koncentrovaně a hned snížili, bylo to Brno, které opět skórovalo více a v 45. minutě vedlo již 18:11. Poté ale domácí konečně našli způsob, jak se trefit do černého, a s každou minutou stahovali a stahovali náskok soupeře. Brno reagovalo oddechovým časem, přesto Hanáci pokračovali v honbě za vyrovnáním. To se ale již nepodařilo, přestože ještě v poslední sekundě korigoval výsledek Bednář. Zápas tak skončil těsnou porážkou SK RG Prostějov - 20:21.

Sestava a koše: Tichý 4, Uherka M. 4, Faltýnková 3, Lešanská 3, Bednář 2, Koldová 1 (52. Zelinková), Sequensová 1 (31. Planičková 1), Šnévajs 1

Kouč Jan Mynařík utkání okomentoval: "Nevyšlo to, ale bylo to se ctí. Jsem opravdu hrdý na to, co jsme tuto sezonu dokázali, i na hru, kterou jsme dneska předvedli. Chci všem hráčům moc poděkovat! Věřím také, že diváci se dobře bavili. Jsme moc rádi, že jich tolik přišlo nás podpořit. S Henniem Baasem budeme pro příští sezonu pokračovat v nastoleném trendu, za rok to už určitě vyjde."


Po kliknutí se dostanete na celou galerii!

Děkuji...

Díky všem za včerejší skvělou atmosféru, jako vždy báječné DJ Miluně, kameramanům, režii a ještě omluva scénáristovi, že to tak úplně nevyšlo...

Byla to pěkná sezóna a včera bylo vidět, že jsme se letos něco naučili. Škoda, že jsme nemohli fantastickému publiku nabídnout alespoň jednu výhru, ale i tak si myslím, že se nenudili :)

Už se začínám těšit na další rok

Martin Uherka – Po, 15/03/2010 – 13:23

fanoušci

S těma fanouškama je to fakt paráda, takže opravdu díky všem za podporu a i já už se těším na další domácí zápasy! Budeme zase o něco silnější...

Z11 (bez ověření) – Po, 15/03/2010 – 13:36

Včera bylo moc hezké vás

Včera bylo moc hezké vás vidět hrát, atmosféra byla fajn, užila jsem si to. Myslím, že jste se jako tým posunuli o velký kus dál, obdivuji hlavně vaši vytrvalost a to, že jste dokázali zmenšit rozdíly v očekávání a v motivaci jednotlivých hráčů a hráček ve prospěch herních výsledků i celkového nasazení týmu. Přeju hodně úspěchů a hlavně hezký pocit z vaší hry ve zbytku sezóny.

klubkovlny (bez ověření) – Po, 15/03/2010 – 16:02
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i