Starší žáci si nádherně "oťukli" soupeře pro play off

David Konečný – Ne, 28/03/2010 – 10:38

V sobotu 27.3.2010 odehráli naši starší žáci semifinálové kolo v Náchodu. Utkali jsme se s Moravskou Třebovou a Náchodem. Všechny týmy už měly jistotu postupu do finálového dne 24.4.2010, a tak by se dalo říct, že šlo "pouze" o rozřazení do finálového pavouka. Ovšem nejdůležitější bylo zjistit, jaké jsou kvality soupeřů ze západní poloviny naší republiky a jak je tedy silná naše konkurence v bojích o medaile. Výsledkem je spokojenost, protože víme, že můžeme směle bojovat o medailové příčky!

Na nádraží jsme se sešli v téměř nejsilnější možné hráčské sestavě - chyběla jen Gabča Juríková, která se nemůže ze zdravotních důvodů konce sezóny zúčastnit. Jelo nás 14. Z hráčů to byli Tom Marek, Míša Marek, Peťa Galíček, David Rieger, Peťa Šnajdr, Nikča Ambrosová, Katka Drábková, Verča Rajsiglová, Pavlínka Křížková, Renča Havlová, Denča Šnajdrová a Gabča Francová. Realizační tým jsem vytvořil já a Šuk.

Náchod - Moravská Třebová 18:4 (6:1)
Měli jsme možnost sledovat a omrknout kvality soupeřů. Výsledek zápasu byl jasný a my jsme věděli, že pokud chceme bojovat o nejvyšší příčky, tak Třebovou musíme porazit a hlavním soupeřem nám bude Náchod. Optimistické zjištění bylo, že my trenéři jsme věděli, že je to reálné. Toto potvrdili po zápase soupeřů i sami naši svěřenci větou: "Stouplo nám seběvědomí, když jsme to viděli!".

Prostějov - Moravská Třebová 20:1 (11:1)
Naše sestava a střelci: Marek T. - 7, Šnajdr - 1 (Rieger), Rajsiglová (Šnajdrová), Ambrosová - 2; Galíček - 6, Michal M., Drábková - 2 (Francová), Křížková - 1 (Havlová - 1)
Pokyny před zápasem byly zaměřeny na koncetraci v obraně a na maximální pohyb míče v útoku. Děcka to splnily do puntíku. Soupeř šel sice do vedení 1:0, ale od té doby "se hrálo na jeden koš". Hra našich dětí měla tempo, míč se pohyboval poměrně rychle a plynule z ruky do ruky. Velmi se nám dařilo i střelecky, a tak jsme jasně naznačili naše další ambice.

Prostějov - Náchod 13:14 (6:5)
Naše sestava a střelci: Marek T. - 3, Šnajdr (Rieger), Rajsiglová - 3, Ambrosová - 1; Galíček - 1, Michal M. - 2, Drábková - 2, Křížková - 1
Šlo o velmi vyrovnaný a kvalitní zápas. Skóre se stále pohybovalo maximálně v rozmezí 1-2 košů, a to střídavě ve prospěch jednoho či druhého týmu. O výsledku rozhodl až konec zápasu, tedy posledních 7 minut, kdy se odehrálo následující. Za stavu 9:11 v náš neprospěch šla do útoku naše zkušenější a vyšší sestava kolem Toma Marka, která dvěma útoky po sobě srovnali na 11:11. Po výměně čtverek vybojovala naše druhá sestava, jejíž předností je hlavně rychlost a obrovská bojovnost, dvě penalty. Obě penalty bezpečně proměnila Katka Drábková a stav byl 13:11 v náš prospěch. Snad z obavy, že jsme opravdu blízko vítězství, jsme udělali pár chyb a umožnili soupeři srovnat na 13:13. Od té doby už byly oba týmy z pozice trenérů naprosto neříditelné a konec se odehrál v sice stále rychlém, ale naprosto bláznivém provedení. Štěstí se nakonec přiklonilo na stranu Náchoda, který nakonec zvítězil 14:13.

"Zatím nejlepší zápas žákovské kategorie v podání našeho týmu, který jsem kdy viděl a jsem rád, že jsem k tomu měl svědka v podání Šuka. Musím říct, že tady se už opravdu hrál kvalitní korfbal, zvláště prvních 10 minut bych nazval smrští. Přesto jsme se v zápase dopustily chyb, které nás stály vítězství. O těchto chybách víme (a nejde jen o technické chyby, ale i chyby taktické), takže si o nich s dětmi promluvíme a pokusíme se je v dalších zápasech minimalizovat. Osobně bych byl rád, kdyby se tento zápas mohl opakovat, což by velmi pravděpodobně znamenalo hrát 24.4.2010 finále!"

Závěrečné zhodnocení:
"Jsem rád, že jsme si mohli v relativně "nedůležitých" zápasech ověřit kvality soupeřů, které jsme neměli v této sezóně možnost vidět hrát. Nyní víme, že pokud budeme v optimální sestavě, tak můžeme reálně hrát finále. Favoritem na titul stále zůstává Náchod, ale my rozhodně nejsme outsidery. Máme dvě vyrovnané čtverky, kdy každá z nich se rovnoměrně podílí na skórování. Myslím, že máme nejlepšího hráče mezi chlapci v této kategorii - Toma Marka. Výhodou je, že po jeho boku můžou získávat zkušenosti mladší kluci, jako jsou Peťa Šnajdr nebo David Rieger. S těmito kluky nastupuje velmi silná dvojice děvčat Nikča Ambrosová a Verča Rajsiglová, které doplňují Toma v útoku svojí výškou (Nikča) a bojovností (Verča) a tvoří tak silný útok. Na druhé straně řádí dva kluci - Peťa Galíček a Michal Marek - to je ukázka rychlosti, bojovnosti a neuvěřitelné ctižádosti, ale i kofbalového umění. Co se týká děvčat, tak musím velmi pochválit Katku Drábkovou, která bránila v zápase proti Náchodu snad největší dívčí korfbalový talent mezi žáky. S Katkou se stále více prosazuje ve hře Pavla Křížková nebo Renča Havlová. Tento útok se prezentuje opravdu rychlým korfbalem. Snad to vyjde!"

Jak se tedy situace vyvinula pro finálový den. 24.4.2010
Čtvrtfinále:
Prostějov - Havířov (zápas A)
Brno - Moravská Třebová (zápas B)
Semifinále:
Náchod - vítěz B
Bělá pod Bězdězem - vítěz A

Super :-)

Výsledky jsou moc hezké a přiznám se, že po špionáži na pátečním tréninku jsem čekala samozřejmě příznivé zprávy (což se potvrdilo :-)).
Přeji vám, abyste to ve finálovém dni na hřišti "ustáli", přestože s vámi bude cloumat nervozita nebo euforie ...

Držela jsem palce a budu zas!!!
JaMal

XiaoXin (bez ověření) – Ne, 28/03/2010 – 14:29

gratuluji

paráda děcka, moc gratuluji a těším se na finálový den!
kde vlastně bude???

Z11 (bez ověření) – Ne, 28/03/2010 – 15:23

zatím se neví

na pořadatele je teprve vyhlášeno výběrové řízení - po 7.4. by mělo být jasno

Jana Uherková – Ne, 28/03/2010 – 17:51

taky se připojuji ke gratulaci

bylo se rozhodně na co dívat (Šuk mi samozřejmě jednotlivé vaše akce barvitě vylíčil, takže vím ;-) ... jenom nepolevit, za měsíc se dá ještě hodně natrénovat - hlavně když teď víte, na co se zaměřit ... budeme držet pěsti :-)

Jana Uherková – Ne, 28/03/2010 – 18:12

Pěkné!!!!

Teď ještě trochu zamakat a je to doma! Věříme vám!

Miňa

Jan Mynařík – Ne, 28/03/2010 – 19:52

SUPER 8-)

Skvělý zápasy to byly je videt ze jsme se alespoň něco za těch par let naucili :-) uz se nemuzu dockat semifinle a mozna aji finale 8-)

Tomi (bez ověření) – Ne, 28/03/2010 – 21:26

Milí zlatí!!

Takže!!! Nemám slov na to, co jste dokázali za tu dobu, co korfbal hrajete, ale jediné co vím, že vám letos může finále "spadnout" do klína! Spadnout není dobré slovo, protože jste si to sami vybojovali během celé sezony!! Ale to, co bych vám chtěla na tu dálku vzkázat je, že vám moc fandím a věřím!! Jste moc šikovní a já vám tu budu držet pěsti!!! Děláte nám všem velkou radost!! Hrajte jako jeden tým a vítězství bude vaše! ;).....Budu se na vás opět těšit! Užijte si to! :) papa G.

Gabča (bez ověření) – Po, 29/03/2010 – 00:27

Gratulace

Samozřejmě se připojujeme ke gratulacím a podpoře "manchaftu".
Jen pevně věřím, že vyhraje "zdravý rozum" a bude zvoleno kulturnější a sportovnější prostředí pro tento "velký" turnaj...

Markovi (bez ověření) – Po, 29/03/2010 – 19:21

také gratuluji...

Děcnka tak vám moc gratuluji, jen škoda, že jsem tam s vámi nemohla být taky... Ale jste šikovní a budu vám držet palečky!!!

Gábi J. (bez ověření) – Čt, 01/04/2010 – 05:57
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i