3 body z Kolína!

Martin Uherka – Po, 27/09/2010 – 14:24

Poprvé v historii se nám podařilo vybojovat vítězství na hřišti Kolína. Zápasy se ovšem odehrávaly v hale v Kostelci nad Černými Lesy, neb kolínský domácí stánek je poněkud menší, než pravidla dovolují. O celém dění nedělního odpoledne si dovolím napsat velmi subjektivní a místy možná nepřesný článek. Na výsledku to však nic nezmění :).

Deštivý den nám ještě před odjezdem připravil nepříjemnou událost - Miňa při cestě ze Znojma okusil pevnost svodidel. Nutno dodat, že svodidla na rozdíl od našeho předsedy nevydržela a potupně se odebrala do příkopu. Naštěstí si Miňa odnesl asi jen překvapení spojené s leknutím a vzpomínku na celý život.
Po krátkém vyřešení, kdo jiný vezme auto na cestu, se celá výprava vydala na cestu a do Kostelce dorazila bez potíží i s oběma rozhodčími.

VKC Kolín - SK RG Prostějov 19:18 (8:8)

V úvodu utkání se nám podařilo získat mírný, chvílemi až tříbodový náskok. Za tohoto stavu se ukázala naše taktická nevyspělost - místo toho, abychom hráli v klidu a opírali se o kvalitní doskok, úplně jsme změnili způsob hry a sami se připravovali o míče špatnou organizací hry. Kolín naopak útoky zjednodušil a do poločasu se oba týmy odebraly za smírného stavu. V druhé půli pokračovala obě družstva ve stejném stylu, jak na konci prvního poločasu. Kolín však většinou o jeden až dva body vedl, nám se dařilo tuto ztrátu jen vyrovnávat. Ke konci, kdy se projevovala naše lepší fyzická připravenost, jsme nedokázali přesně zamířit ze střelby a do dvojtaktů nás soupeř prakticky nepouštěl. Pár minut před koncem jsme spálili obrovskou šanci na vyrovnání stavu a vzápětí ihned inkasovali na 17:19. Nic než snížení jsme už nedokázali.

Sestava a koše:
Bednář 6, Lešanská 3, Sequensová 2, Snášel 2 - Koldová (35.min Šťastná), Nasadilová 2, Šnévajs 2, Tichý 1 (45.min Uherka)

VKC Kolín - SK RG Prostějov 17:20 (10:10)

Na lavičce jsme se shodli již po pár vteřinách, že tento zápas bude úplně jiný. Byl, naštěstí ne tak, jaké byly naše pesimistické vize. V druhém utkání domácí od začátku tahali za delší konec a my jsme jen vyrovnávali skóre. Ani jednou však nebyl rozdíl větší, než dva body. Bohužel jsme několik prvních košů soupeři darovali lacinými chybami a sami se na koše napracovali. V druhém poločasu však byl ještě výraznější rozdíl ve fyzických silách obou týmů v náš prospěch. Navíc s narůstající únavou jsme také zjednodušili hru na styl střelba + doskok a jen reagovali na obranné chyby soupeře. Pět minut před koncem jsme odskočili na dvoubodový rozdíl a čas náhle běžel strašně pomalu. (Zde si dovolím malou odbočku: Soupeři naopak čas ubíhal neuvěřitelně rychle, což je jen potvrzení teorie relativity - různí pozorovatelé mohou stejnou skutečnost vnímat diametrálně odlišně.) Já osobně jsem uvěřil ve vítězství až v okamžiku, kdy Sekvička zasadila Kolínu dvacátý úder a hodiny ukazovaly necelou minutu do konce. Pak už jen okamžiky euforie a čistokrevné radosti, potřesení rukou s protihráči i rozhodčími a telefonát Miňovi a tři body byly definitivně naše!

Sestava a koše:
Bednář 2, Lešanská 3, Sequensová 4, Snášel - Koldová (31.min Šťastná 1), Nasadilová 1, Šnévajs 6, Tichý 2 (41.min Uherka 1)

Obě utkání byla velmi vyrovnaná a výsledky mohly být klidně opačné, nebo mohly body zůstat jen jednomu týmu. I přes několikaminutové úseky nepřesností na obou stranách byly k vidění kvalitní zápasy na extraligové úrovni, které vždy vyhrál mírně štastnější celek.
Z pohledu osoby, která většinu obou zápasů strávila na lavičce, bych si dovolil vyzdvihnout velmi dobrý kolektivní výkon (samozřejmě jsme dělali i chyby, ale nebudeme dalším soupeřům napovídat, že áno). V obou utkáních výborný výkon Sekvy - v prvním zápase dokázala vymazat na doskoku o půl hlavy větší protihráčku a získat spustu míčů a v druhém nás držela na dostřel přesnými zásahy z dálky. Další jmenovaný je Šnef, který, když bude víc střílet a míň běhat, bude dvakrát nebezpečnější, než je teď (a to znamená hodně hodně). I když si každý vybral svou malou chvilku neúspěchu, byl vidět další vzestup kvality hry v obraně i útoku. No, a nebýt toho, že se ta stará lama na konci prvního utkání tak tragicky minula, mohli jsme mít víc bodů. Za trest jsem si nedal po večeři čokoládu!

3x hezký!

1. díky Šuku za článek - včera jsem se domluvil s Miňou, že jej napíšu, ale takhle to mám zdarma:-)
2. moc se mi líbil naprosto klidný a vyrovnaný styl naší hry - žádné nervy, že musíme, žádné přehnané hecování, ale ani žádný respekt - prostě jen víra ve vlastní hru, kterou ordinuje Hennie - a ta když se hrále, tak to fungovalo!
3. když jsem plánoval, že napíšu článek, tak jsem se dnes ptal Hennieho, co tam mám napsat jeho slovy, takže jen doplním článek Šuka - Henniemu se moc líbilo, že se všichni podíleli střelecky na skórování, dále byl moc spokojený s obranou hrou - zvláště ve druhém poločase druhého zápasu, a u druhého zápasu upozornil na dobrý fakt, že obě čtverky daly přibližně stejný počet košů - což rozhodlo oproti prvnímu zápasu!

PS: V tabulce pravdy máme 3 body :-)))

David Konečný – Po, 27/09/2010 – 17:15

Seš pomalej, dědku :))

Seš pomalej, dědku :))

mauh (bez ověření) – Po, 27/09/2010 – 18:48

Bravo! :-)

Gratuluju. Děláte mi radost! :-)
Teda až na předsedu :-( .... Tak to vypadá, že budu muset přidat ještě nějakou prevenční modlitbičku raději navíc - pro Miňu ;-) .... a těch "tfuj" jsem měla udělat šest :-(, ne jen tři :-D (to jsem vážně nedomyslela ;-))....
Jana m.

XiaoXin (bez ověření) – Po, 27/09/2010 – 17:24

Ne jednotlivci, ale TEAM!!!!!!!

;-) it´s simple...

Šnevi (bez ověření) – Po, 27/09/2010 – 19:48

:-)

Ještěže sme vyhráli, protože to léčí a i tak mě vše bolí.....ale jinak sem si tak pěkně nezařval ani napamatuju:-)

Z11 (bez ověření) – Út, 28/09/2010 – 09:36

Dojem

Jestli jsme nevyhráli díky tomu, že jsem tam nebyl :-) Mám dojem, že to tak je obecně ... jdu na basket ... prohrajou, jedu se jednou za čas podívat na sigmu, prohrajou ... omlouvám se, že trvalo tak dlouho, než jsem na to přišel :-D

Miňa

Jan Mynařík – Út, 28/09/2010 – 12:14

ber to pozitivně

když už s náma nebudeš jezdit, budeš mít o pár volných víkendů víc :-)

Jana Uherková – Út, 28/09/2010 – 16:34

byla to ...

jednoduše paráda ;-)

Jana Uherková – Út, 28/09/2010 – 16:36

Super

Velká gratulace - radost :-)

Zdeněk Uherka – Po, 04/10/2010 – 08:21
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i