Starší žáci porazili Znojmo i Kolín !

David Konečný – So, 06/11/2010 – 18:06

Přepište dějiny! V sobotu 6.11.2010 náš první tým starších žáků porazil stejně starý výběr Znojma přímo na jejich půdě. A to není vše - oba naše týmy starších žáků si bez problémů poradily s týmem starších žáků Kolína. Navíc je nutné dodat, že předvedená hra našich dětí byla zvláště proti Znojmo přímo fantastická a nezlomila je ani tříbodová ztráta na začátku 2. poločasu. Super!

Ještě než začnu s popisem průběhu zápasů, tak musím poděkovat rodičům, kteří nám pomohli s dopravou do Znojma. Jedná se o rodiče sourozenců Šnajdrových, o maminku a babičku kluků Markových a o paní Galíčkovou. Bez Vaší pomoci by byla pro nás cesta do Znojma doslova anabází. Díky.

A-tým:

Prostějov "A" - Znojmo 12:10 (4:5)
Sestava a koše: Marek Tomáš (3), Šnajdr Petr, Ambrosová Nikola (2), Rajsiglová Veronika (2) - Galíček Petr (3), Marek Michal, Havlová Renata (1), Křížková Pavla (1).

Hned první zápas dne bylo utkání mezi naším prvním týmem a týmem Znojma. Už dopředu jsme tušili, že to bude nejdůležitější zápas dne. Znojmo dosud v lize neprohrálo (stejně jako náš tým) a navíc už mělo za sebou i vítězné utkání nad loňským mistrem z Náchodu z prvního kola soutěže. Zápas byl od začátku vyrovnaný co se týká skóre, ale co se týká stylu hry, šlo o dva naprosto různé týmy. Znojmo hrálo převážně klasickou hru doskok a asistent, přičemž dva hráči před košem se snažili něco zahrát velmi fyzicky náročnou hrou. Dále Znojmo při této hře využívalo svoji nespornou výškovou převahu. Kdežto naše děti se prezentovaly rychlým pohybem míče a hrou v záběhy, po kterých následovala střelba a nebo úniky na dvojtakty. Poločas skončil 4:5 v náš neprospěch. Nástup Znojma do 2.poločasu byl úspěšnější a my jsme ztráceli rázem 3 koše na soupeře (4:7). Ale pak to začalo! Pořád jsme věřili, že to, co hrajeme, na Znojmo platí, jen to chce více štěstí ve střelbě. Obrana pracovala výborně a v útoku se začaly projevovat rozdílné styly hry, které měly za následek, že druhá polovina druhého poločasu byla čistě na naší straně, protože Znojmu viditelně docházely síly, ovšem naše děti svůj styl hry stále zpřesňovaly a zrychlovaly. Byli jsme svědky systému hry "záběh", "step out", "double" a na soupeře to platilo. Pět minut před koncem jsme se dostali do dvoubodového vedení my (10:8) a nebýt dvou chyb v obraně, tak naše vítězství mohlo být ještě výraznější. Závěr zápasu jsme si pohlídali a zvítězili jsme 12:10!

Prostějov "A" - Kolín 29:2 (12:1)
Sestava a koše: Marek Tomáš (8!), Šnajdr Petr (Galíček Petr (1)), Ambrosová Nikola (4), Rajsiglová Veronika (1) - Marek Michal (6), Vyroubal Alexandr (4), Křížková Pavla (3), Havlová Renata (2).

Jednalo se o jasný zápas, kde bylo jen otázkou, kolik košů vstřelíme. V poslední minutě jsme jen díky smůle nedali 30.koš, ale i tak jsme zaznamenali rekordní vítězství v sezóně.

B-tým:

Prostějov "B" - Kolín 14:2 (5:1)
Sestava a koše: Marek Tomáš (4), Vyroubal Alexandr (4), Volencová Eliška, Nesvadbíková Pavla - Galíček Petr (2), Šnajdr Petr (Marek Michal), Francová Gabriela (3), Šnajdrová Denisa (1).

Vzhledem k tomu, že tři kluci z našeho druhého týmu starších žáků museli z různých důvodů zůstat doma (David Rieger, Láďa Hrobár a Dan Štefák - chyběla ještě Lucka Štefáková), tak museli v B-týmu vypomoct kluci z A-týmu. Pokyn pro ně byl jasný - odpočívat, hrát úsporně a hlavně ve prospěch děvčat z B-týmu. Zápas byl opět na naší straně, a tak jsme zaznamenali i druhé vítězství nad Kolínem.

Prostějov "B" - Znojmo 5:12 (1:8)
Sestava a koše: Marek Tomáš (2), Petr Šnajdr (Marek Michal), Volencová Eliška, Nesvadbíková Pavla - Galíček Petr (3), Vyroubal Alexandr, Francová Gabriela, Šnajdrová Denisa.

Zápas jsme začali trošku s obavami a s respektem k soupeři, hlavně naše děvčata se špatně a málo pohybovala a tak souhra velmi vázla. Ve druhém poločase se naše hra zlepšila, dokonce i děvčata z B-týmu předvedla záběhy a přihrávky do záběhu, což vedlo k velmi lichotivému druhopoločasovému skóre 4:4.

Závěrečné zhodnocení:
Nejprve náš první tým - takovouhle radost jsem snad nezažil ani loni při finálové účasti a zisku stříbrných medailí našich mladších žáků. Byl jsem po zápase na děti řádně hrdý a pyšný. Nyní jsem prostě cítil, že nehrajeme s lehkým soupeřem, ale že naše hra na soupeře přesto platí a že jsme herně lepší. Děti navíc nezlomil ani nepříznivý vývoj zápasu a stále bojovaly a věřily ve vítězství - opravdu jsem to tak cítil. Velmi nás také potěšila gratulace trenérky znojemských žáků, která naši hru pochválila a přiznala, že jsme je překvapili. Přesto je nutné zůstat nohama na zemi, protože pokud by se Znojmu podařilo vstřelit pár košů z dálky, tak mohl být výsledek právě opačný - rozhodně stále není nic jisté. A co se týká hry B-týmu, tak jsme měli velkou radost z vysokého vítězství na Kolínem a ve druhém utkání proti Znojmu velmi potěšila neutuchající snaha ve druhém poločase, i když šlo již o rozhodnutý zápas.

Bombička

...vy jste fakt něco naučili, že? :))

Martin Uherka – Po, 08/11/2010 – 09:08

Good job

Myslím, že Znojmo vám tu hru může jen závidět...jste šikulky! ;)

Gába (bez ověření) – Po, 08/11/2010 – 16:15
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i