Divácky atraktivní souboje s Brnem

Jan Mynařík – Ne, 27/02/2011 – 21:54

Po měsíc a půl dlouhé pauze se před početným domácím publikem představil extraligový tým SK RG Prostějov. V moravském derby přivítali Hanáci družstvo KK Brno, úřadujícího vicemistra. V souboji sousedů v tabulce byli nakonec o něco úspěšnější korfbalisté z moravské metropole, i když domácí hráči a hráčky rozhodně herně nezaostali. Dva body zůstaly na Hané a čtyři putovaly do Brna.

SK RG Prostějov - KK Brno 23:22 GG (11:13, 22:22)
Rozhodčí: Valeš

Úvodní rozehrávkou prostějovské kapitánky začalo další moravské derby, tentokrát mezi SK RG Prostějov a KK Brno. V prvních minutách zápasu se dařilo spíše obranám, útoky spíše ztrácely míče nebo předváděly nepřesnou střelbu. První penalta se pískala hned po necelých čtyřech minutách zápasu, a to na straně Prostějova. Dorostenec Tichý bez problémů proměnil. Hned na to byla však odpískána penalta i pro Brno. Prvních patnáct minut se skóre přelévalo z jedné strany na druhou. Pak ale Prostějov ztratil dva svoje útoky nepřesnými přihrávkami a Brno získalo náskok dvou košů. Prostějov se mohl spoléhat na jistý doskok, avšak náskok Brna se jim nedařilo dotáhnout. Po poločase tak prohrával 11:13.

Na začátku druhého poločasu hosté hned zvýšili na rozdíl tří košů, Prostějov ještě dokázal stáhnout bodové manko proměněnou penaltou, ale pak nechal dvakrát za sebou pod košem nehlídané brněnské útočníky a Brno si hned vytvořilo náskok čtyř košů. Poté se na zemi ocitla prostějovská hráčka Lešanská, rozhodčí ale odpískal penaltu proti Prostějovu. Domácí začali zlepšovat obranu a to se také projevilo na skóre – pomalu se začali přibližovat svému soupeři. Sedm minut před koncem se Prostějovu podařilo po velké snaze srovnat na 21:21. Do konce zápasu se skóre neustále měnilo, oba týmy ztrácely svoje útoky. Dvacet vteřin před koncem mohl rozhodnout domácí Tichý, rozhodčí však odpískal bráněnou střelbu. Zápas tak dospěl do prodloužení.

Hned v prvním útoku se za Prostějov prosadila Koldová, a když brněnský útok dokázali prostějovští obránci zvládnout, domácí po velkém boji mohli slavit vítězství 23:22.

Sestava a koše: Tichý 6, Lešanská 4, Nasadilová 3, Šnévajs 3, Bednář 2, Uherka M. 2, Sequensová 1 (47. Planičková), Zelinková (41. Koldová 2)

SK RG Prostějov - KK Brno 21:24 (12:18)
Rozhodčí: Valeš

Domácí korfbalisté stále ještě v euforii ze tři čtvrtě hodiny starého vítězství se zjevně nedokázali zkoncentrovat do úvodu odvetného střetnutí a vršením hlavně obranných chyb pustili hosty do úniku - 1:4 v 5. minutě. Dalších pět minut se hra vyrovnala, když k prvnímu koši Lešanské se na domácí straně přidali svými zásahy i Tichý, Bednář a dorostenka Zelinková. Jenže Brno se prakticky vždy mohlo spolehnout na vynikající střelbu z dálky a také na pomoc chybující obrany Prostějova - v 21. minutě již 6:12. V podobné duchu se nesl i zbytek prvního poločasu, i když Hanáci již také dokázali pravidelně skórovat - 12:18 po první půli.

Druhá půle ukázala, že když se Prostějov dokáže zkoncentrovat, tak předvádí perfektní, chvílemi až neprostupnou, obranu, i trpělivé nápadité útoky se solidním zakončením. Ve 42. minutě stáhli domácí proměněnou penaltou Uherky na rozdíl dvou košů - 17:19. Poté se ale vzchopilo i Brno a opět trochu zvedlo svůj náskok. V divácky velmi atraktivním utkání nakonec zvítězili hosté z Brna 24:21, když dvě minuty před koncem korigoval náběhem pod koš domácí "rychlík" Šnévajs.

Sestava a koše: Bednář 5, Tichý 4, Šnévajs 3, Lešanská 2, Nasadilová 2, Uherka M. 2, Sequensová 1 (49. Planičková), Zelinková 1 (17. Koldová 1)

Jan Mynařík, trenéra SK RG Prostějov: "Opět se ukázalo, že naším největším problémem je koncentrace a herní disciplína. Když jsme v těchto dvou oblastech fungovali, tak jsme hráli dobře v obraně i v útoku. Když za dva týdny přidáme i zvýšenou koncentraci, tak věřím, že opět před domácím publikem potrápíme i Znojmo!"

Článek vznikl s výrazným přispěním Marcely Hrubanové.

99

Náš nejlepší extraligový střelec Honza zaznamenal letos celkově už 99 soutěžních košů, což je opravdu slušná práce a gratuluji!

Z11 (bez ověření) – Po, 28/02/2011 – 08:09

Hráli jste dobře a být

Hráli jste dobře a být nezaujatým divákem, tak 90 košů za dva zápasy celkem je slušná porce. Jen jsem měl pocit, že fakt pár košů padlo po individuálních chybách z krátkodobé ztráty pozornosti. A ještě dodám, že bych příště poslal alespoň na chvíli na plac Z11, aby tam příště u střídačky neseděl tak klidně s nohou přes nohu! :-)

David Konečný – Po, 28/02/2011 – 12:33

flákač

a to říká ten, který se raději jen válel na tribuně?:-)

Z11 (bez ověření) – Út, 01/03/2011 – 15:00
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i