Starší žáci mají pro sezónu 2010/2011 bronz!

David Konečný – Ne, 29/05/2011 – 18:01

V sobotu 28.5.2011 završili naši starší žáci asi nejúspěšnější sezónu v historii našeho klubu. Děti doplnily letošní sbírku o bronzové medaile. Stalo se tak v Havířově během finálového dne, do kterého se probojovaly naše naděje jako účastníci zápasu o třetí místo. V něm naši žáci porazili domácí Havířov celkem jasně 14:3 (6:1).

Už od začátku sezóny bylo jasné, že našimi hlavními soupeři budou děti z Náchoda a ze Znojma. Možná nyní můžeme truchlit, že se nám nepodařilo přes tyto soupeře dostat na druhé nebo první místo, ale myslím, že s odstupem času oceníme tento super výsledek starších žáků.

Prostějov - Havířov 14:3 (6:1)
Sestava a koše: Marek T. - 4, Galíček - 2, Marek M. - 1, Šnajdr - 1 (Vyroubal), Havlová - 3, Ambrosová - 1, Křížková - 1 (Francová), Rajsiglová - 1 (Volencová)

Před tímto zápasem jsme byli favoritem. Během sezóny jsme Havířov porazili v obou zápasech celkem suverénně (24:1 a 17:0). Takže velkou obavou mohlo snad být jen podcenění soupeře a nervozita. Musím uznat, že soupeř se na nás velmi dobře připravil a zdaleka jsme nezískávali tolik prostoru pro hru jako v zápasech ze základní části. Ba co víc - soupeř šel i do vedení 1:0. Vzápětí ovšem střelou z dálky srovnal Tomáš Marek. Od toho okamžiku byla naše obrana bezchybná a tak měl útok více času na budování náskoku. Sice to šlo ztuha, ale postupně skóre narůstalo až na poločasových 6:1. Po poločase se hra už nezměnila a šlo spíše jen o to, jak naše děti využijí vybudované šance a jak omezí vlastní chyby v přihrávkách. V obraně jsme ještě soupeři dovolili 2x skórovat, ale ke konci už jsme hráli naprosto uvolněně a navýšili jsme skóre až na 14 našich vstřelených košů. Naše děti si bronzové medaile právem zasloužily.

Na můj vkus bych čekal od našich dětí lepší hru, ale dobře vím, jak je těžké udělat v sezóně ten poslední krok a myslím, že to víme v našem klubu snad všichni. Je ještě spousta věcí, které je nutné zlepšovat - ostatně stále jsou v republice dva týmy před námi. Ovšem velkým pozitivem je to, že na tomto výsledku se více či méně podílelo 8 chlapců a 8 dívek, zde jsou: Ambrosová Nikola, Francová Gabriela, Havlová Renata, Křížková Pavla, Rajsiglová Veronika, Šnajdrová Denisa, Štefáková Lucie, Volencová Eliška, Galíček Petr, Hrobár Ladislav, Marek Michal, Marek Tomáš, Rieger David, Šnajdr Petr, Štefák Daniel a Vyroubal Alexandr a z toho dobrá polovina dětí byla letos ještě věkem mezi mladšími žáky. Jejich trenérem byla Gabriela Kadlecová a se svojí troškou do mlýna přispěl i Martin Uherka a moje maličkost.

Přátelé slavme - 4 medaile během jedné sezóny má jen Znojmo, dále Kolín má 3 medaile a ostatní kluby mají "jen" po jedné medaili! Díky všem, kteří se na tomto jakkoliv podíleli :-)

My Vám ty medaile přivezeme...

Díky všem - hráčům, trenérům a podporujícímu teamu za krásnej zážitek a úžasnej den...
Je sice bronzová... , ale taky moc hezká...
Jste přece 3. v republice.... !!!!!!!!

GRATULUJI

PM (bez ověření) – Ne, 29/05/2011 – 20:21

Je to paráda... :-)

... skvělý pocit, číst, jak mládežníci ;-) sbírají medaile.... Velikánská gratulace na konto starších žáků a jejich trenérů :-). Sice jsem nebyla přímo při tom, ale měla jsem možnost sledovat v uplynulých letech, jak se k takovým výsledkům dá dojít. Skvělá práce....
Jana m.

XiaoXin (bez ověření) – Po, 30/05/2011 – 14:26
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i