Starší žáci v posledním kole dvakrát vyhráli a vstupují do play-off z 1.místa!

David Konečný – So, 31/03/2012 – 14:49

V sobotu 31.3. cestovali naši starší žáci na poslední kolo základní části do Moravské Třebové. Zde 2x zvítězili, a to 21:1 nad Havířovem a 15:5 s domácím týmem. Tyto dvě výhry definitivně zajistili našim talentům vítězství po základní části a tedy vstup do play-off z 1.místa!

Do Třebové jsme odjížděli bez 3 hráčů základní sestavy, kteří se o tomto víkendu účastnili reprezentačního soustředění do 19-ti let v Sezimově Ústí. Přesto máme dostatečně široký kádr, který umožňuje případné chybějící hráče nahradit.

Prostějov - Havířov 21:1 (9:1)
Sestava a koše: Marek M. - 1, Štefák (20. Hrobár), Křížková - 3, Francová - 7; Vyroubal (20. Rieger), Šnajdr - 6, Rajsiglová - 4, Štefáková.

I Havířov hrál tento zápas spíše s náhradníky, než z hráči základní sestavy, protože i oni mají významné zastoupení v reprezentaci do 19-ti let. A tak než o kvalitní korfbal šlo spíše o to, zda a jak budeme využívat šance, které si vytvoříme. První poločas byl především ukázkou našich zmařených šancí. Naštěstí druhý poločas již vypadal z hlediska proměňování tutovek lépe, což znamenalo jasné vítězství.

Prostějov - Moravská Třebová 15:5 (9:2)
Sestava a koše: Rieger - 3, Štefák - 3 (20. Šnajdr), Křížková, Francová - 4; Vyroubal - 1 (20. Marek M. - 2), Hrobár, Rajsiglová - 2, Štefáková.

Druhý zápas bylo herním trápením, naši hráči se nijak valně nepohybovali a klesli po většinu zápasu na rychlostní tempo soupeře. Ani do šancí jsme se příliš nedostávali. Naštěstí ve světlých okamžicích jsme se dokázali prosadit a porazit celkem jasně svého soupeře i v zápase, kdy jsme vůbec nehráli dobře.

Slovo závěrem:
Jsem moc rád, že se nám v těchto dvou zápasech podařilo naplno bodovat a tak si zajistit 1.místo pro play-off. Jsem také rád, že jsme 2x zvítězili celkem jasně i bez tří hráčů základní sestavy. Jsem rád, že v obou zápasech nebylo možné o vítězi pochybovat, i když jsme nehráli dobře. Musím říct, že slabší výkony soupeřů naše hráče ukolébaly a děti se nebyly schopné po většinu zápasu vybičovat ke 100% výkonu. Nicméně v semifinálových bojích, které se hrají 5.5. v naší hale, budeme muset podat lepší výkony, abychom potvrdili naše nejvyšší ambice. Našimi soupeři budou velmi pravděpodobně děti ze Znojma a pak jeden z dvojice Kolín nebo Moravská Třebová. Cílem je postup do finále.

Hurá do play-off a hlavně

Hurá do play-off a hlavně si věřit!

Miňa

Jan Mynařík – Út, 03/04/2012 – 10:05
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i