MISTŘI !!! Starší žáci získali titul mistra České republiky pro sezónu 2011/2012

David Konečný – Ne, 20/05/2012 – 07:59

Starší žáci mají titul mistra České republiky! V sobotu 19.5.2012 zvítězili ve finále s Náchodem 13:11 (2:6). Toto utkání se hrálo v rámci velkého finálového dne v Jaroměři. Velkou zásluhu na tomto vítězství mají i fanoušci, kteří přijeli podpořit svůj tým v hojném počtu!

Do finále se oba soupeři probojovali naprosto zaslouženě. Vždyť za celou sezónu oba týmy jen jednou prohrály, a to ve svých vzájemných zápasech. V prvním kole na domácí palubovce bral vítězství Prostějov 14:7, v rámci pátého kola v Náchodě naopak zvítězili domácí 12:9. A tak se dalo čekat vyrovnané utkání.

Prostějov - Náchod 13:11 (2:6)
Sestava a koše: Galíček - 6, Vyroubal, Havlová - 2, Křížková; Šnajdr - 1, Marek M. - 1, Francová - 3, Ambrosová.

Zápas byl od začátku velmi nervózní na obou stranách. Téměř do poloviny poločasu nepadl koš a týmy se přetahovaly v neproměňování šancí. Přesto více šancí a delší útoky měl tým z Prostějova. Nakonec ale prvním úspěch v podobě koše zaznamenaly děti z Náchoda. To je trošku uklidnilo, kdežto prostějovští pokračovali ve hře plné křeče. V útoku se hráči špatně pohybovali, a když se přidaly i hloupé chyby v obraně, tak se zrodil nelichotivý výsledek po první půli 2:6. Kdo ale zná náš tým, tak ví, že se jen tak lehce nevzdává a i přes nepříznivý výsledek zde bylo jedno pozitivum. Šest inkasovaných košů není mnoho, takže obrana nebyla špatná. Šlo jen o to, aby se Prostějov uvolnil v útoku a začal proměňovat šance. Takže ...

Do druhého poločasu nastoupil tradičně jiný Prostějov. Po šesti minutách druhého poločasu bylo srovnáno a začalo se tak vlastně od začátku. Ovšem nyní byly oba týmy v jiné situaci než na začátku zápasu. Náchod svoji hru neměnil a hrál stále stereotypně to své, kdežto Prostějov začal předvádět hru, které je schopen - tedy v útoku pohyb s podporou asistentů, častá a přesná střelba podpořená velmi dobrým doskokem s náběhy na dvojtakt. V obraně přestal téměř Prostějov chybovat. I když bylo cítit, že převaha je na straně Prostějova, tak se stále nedařilo od soupeře odskočit. Dvě minuty před koncem to ale přišlo - jistě proměněnou penaltou Renaty Havlové se mladí hráči Prostějova poprvé dostali do vedení 12:11. Poslední dvě minuty odehrál Náchod v křeči, kdy ani jednou nevystřelil a dvakrát ztratil míč. Vše pojistil 9 sekund před koncem klasicky střelou z dálky Petr Galíček, který tak zakulatil svůj úspěšný střelecký den na 6 košů ... hráči se tak mohli už jen radovat z vítězství 13:11.

Slovo závěrem:
" Máme samozřejmě velikou radost z takového úspěchu, který je podle našeho názoru zasloužený. I když to byly obrovské nervy a děti opět nezvládly 1.poločas, tak jsme věřili, že pokud začneme hrát to, co umíme, tak ani vedení soupeře po poločase nic neznamená. Prostě jsme byli herně lepší.
S tímto týmem pracujeme už 5 let. Před dvěma lety přišel první úspěch, kdy tito hráči prohráli ve finále kategorie mladších žáků právě s Náchodem. Loni již naše děti braly zlato mezi mladšími žáky. Letos v kategorii starších žáků jsme se pohybovali velmi jistě a je krásné oplatit Náchodu ve finále 2 roky starou prohru, a to o věkovou kategorii výš! Musím ale také říct, že tato parta mladých hráčů atakovala letos i v dorostenecké kategorii medailové pozice, ač většina soupeřů byla o 2-3 roky starší. dalším velkým úspěchem letošního roku je i to, že 7 hráčů tohoto týmu je zařazeno do mládežnických reprezentačních výběrů.
Stručně a krátce, letošní rok byl opět velkým posunem pro tyto hráče korfbalu. Přesto musím říct, že vše je pouhopouhým začátkem dobře nastartované kariéry a my bychom se měli stále dívat dopředu, kde jsou naše další cíle a splněné sny. Na závěr chci poděkovat všem fanouškům, kteří nás jeli do Jaroměře podpořit - byla opravdu paráda mít takový kotel za zády!"

Mistři !

moc gratuluji všem hráčům a trenérům! važte si toho, je moc těžké vyhrát rozhodující zápas, to umí jen Mistři!

Z11 (bez ověření) – Po, 21/05/2012 – 09:39

Je to prostě bomba!!!

Z těch tří zápasů, co jsem viděl ten den, to byl ten nejhezčí! Díky moc hráčům, trenérům i divákům!

Miňa

Jan Mynařík – Po, 21/05/2012 – 11:35

A z prohraného udělat

A z prohraného udělat vítězný zápas...Úžasné...!!!
Gratulace všem, co se na tom podíleli...

Anonym (bez ověření) – Po, 21/05/2012 – 21:27
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i