Český Pohár, aneb zlato pro mini a starší žáky

Michal Marek – Po, 18/06/2012 – 08:16

Prostějováci se vydali letos po dvou letech znovu na slavný mládežnický turnaj Český Pohár, nebo jinak přezdívaný maxikorfbal či „Maxík“, jak jsem se doslechl. Tentokrát se poprvé konal v Náchodě, a proto to mělo být něco jiného než předchozí ročníky. Ty se konaly v Chřenovicích a tam byly jak rozměry hřiště a povrch, tak i ubytování, otřesné.
No nic… Do Náchoda jsme jeli vlakem a ke škole (na které jsme měli hrát) jsme došli pěšky. Byl už podvečer a tak jsme mohli jenom vybalit a ještě si chvilku zaházet na koš. Poté už jen spánek.

Na druhý den – skupinky
Celý oddíl byl složen z 9 minižáků, 6 starších žáků a 5 mladších žáků. Takže to bylo dosti komplikované. Dopadlo to tak, že minižáci sestavili kompletní tým (1 střídající), mladší žáci se netradičně spojili s týmem z Šenova, takže vznikl tým „ProŠen“ a starší žáci hráli v 6.
Minižáci hráli systémem každý s každým, mladší též a starší, ti měli dvě skupinky, z nichž 1. tým z každé skupinky se utkal ve finále, zbylé týmy se utkali v zápasech o umístění. Minižáci se dokázali velmi dobře prosadit, všechny zápasy ve skupině vyhráli a zaslouženě postoupili do finále. Mladší už to měli těžší v tom, že neměli vlastní spoluhráče, takže si moc nerozuměli a spolupráce klesala. A starší mohli jen překvapit, což se také povedlo. Skončili 1. ve skupině, takže zasloužený postup do finále. Jakmile zápasy skončily, byl večerní program fotbal v TV ČR – ŘECKO, a nebo jsme se mohli dívat na naše trenéry, jak si vedou v zápase ve smíšených týmech. Z našich hráli Anet, Tom a Miňa. Pro zájemce byla navíc uspořádaná i diskotéka. Jakmile vše skončilo, šli všichni do sprch a opět spát…

Třetí den – Finálová utkání
Jelikož mladší žáci skončili na posledním místě, zápas o umístění v neděli již nehráli a mohli naplno fandit ostatním prostějovským týmům.
Vítězný den zahájili minižáci, kteří dokázali oplatit Kutné Hoře porážku z halového finále a porazili ji rozdílem tří košů. Získali tak cenné zlaté medaile, ze kterých měli nefalšovanou radost. Gratulace byla na místě. Hned po nich šli hrát starší žáci se svým rivalem, domácím Náchodem. Nic jsme nečekali - buď výhra a nebo porážka. Jenom díky naším fanouškům, složených z mini a mladších žáků, trenérů a dokonce i našich bývalých soupeřů jsme dovedli zvítězit a v sezóně máme Double (Dva mistrovské triumfy).
Nakonec proběhlo focení a pak rychlé balení a honem na vlak. Myslím si, že tento rok se pohár nesmírně podařil a to jak z hlediska výhry, tak i počasí. Na místě patří i dík organizátorům, bez kterých bychom si nemohli užít takovou zábavu. Moc děkujeme Náchodu.
„Blahopřeji minižákům a hlavně ať mladší nejsou tak smutní, vždyť jsou to naši budoucí spoluhráči a už se moc těším, až si s nimi zahraji nějaký zápas“

Autor: Michal Marek

Ty chyby co byli na začátku.

Díky, že jste opravili ty údaje ba začátku a ještě něco dopsali, mám se ještě co učit :)

Míša (bez ověření) – Pá, 29/06/2012 – 10:47

Nechtěla jsem ti do toho

Nechtěla jsem ti do toho moc zasahovat..spíš šlo o upřesnění informací..:) Díky za článek!

Anet (bez ověření) – Pá, 29/06/2012 – 19:20
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i