Se Znojmem A-tým prohrál, B-tým zvítězil

David Konečný – Ne, 17/11/2013 – 20:10

Ve sváteční neděli 17.11.2013 naše seniorské výběry odehrály již 4.kolo České korfbalové extraligy a Ligy rezerv. Za soupeře jsme měli Znojmo, se kterým jsme v extraligovém klání prohráli 14:21. naopak v rámci zápasu Ligy rezerv jsme brali body my za vítězství 18:16.

SK RG Prostějov "A" - Znojmo "A" 14:21 (8:10)
Sestava a koše:
Lešanská 1, Marek T. 4, Matyášová 1, Vyroubal 5
Galíček 1, Lužný 1, Nasadilová 1, Šťastná
střídající Snášelová, Marek M.

Prakticky celý zápas se hrál ve vysokém tempu, hlavně Znojmo se projevuje rychlým pohybem a kvalitní střelbou. Naopak naší předností měl být doskok a výšková převaha. Opět už potřetí v této sezóně jsme vydrželi ve vysokém tempu se soupeřem asi 20 minut, kdy jsme vedli 7:5. Konec poločasu už v silách Znojma. Přesto výsledek 8:10 neznamenal konec zápasu. Do druhé půle jsme vstoupili se snahou hrát tak, abychom se nepřizpůsobovali rychlosti soupeře, ale hráli si svoji klidnou hru. Bohužel únava znamenala nevyužití několika jasných pozic, dokonce i první nevyužitá penalta sezóny se objevila na naší straně. naopak Znojmo kontrolovalo zápas a velký rozdíl ve výsledku soupeři zajistil hlavně reprezentant Jiří Podzemský (9 košů v zápase).

SK RG Prostějov "B" - Znojmo "B" 18:16 (12:7)
Sestava a koše:
Lešanská 1, Nasadilová 3, Marek T. 2, Marek M. 1;
Snášelová 1, Schönfeldová 2, Šnévajs 5, Lužný
střídající Šťastná 1, Vyroubal 2, Galíček

Druhý zápas se již hrál ve volnějším tempu, což nám dovolilo se dostávat do lepších střeleckých pozic, které jsme celkem obstojně využívali. Ale ani Znojmo nechtělo prohrát a ve druhé půli začalo dotahovat. Naštěstí jsme si za stavu 17:16 4 minuty před koncem zápas ohlídali v obraně a sami dali důležitý koš na 18:16.

Slovo závěrem: "Extraligový zápas jsme zvládli celkem dobře a rozdíl ve výsledku je až moc velký vzhledem k naší bojovnosti a snaze nedat nic soupeři zadarmo. Jsem moc rád, že se opět ukázali mladí kluci v sestavě a že celý tým strašně moc chtěl a dřel. Přesto soupeř měl v sestavě velmi kvalitní individuality, které zápas rozhodly. Zápas ligy rezerv ukázal možnosti v sestavě a kvalitě náhradníků si zasloužit více prostoru v extralize."

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i