V 5.kole ČKE sice opět prohra s Brnem, ale po boji !

David Konečný – Ne, 01/12/2013 – 13:32

V sobotu 30.11.2013 se mimořádně v dopoledních hodinách hrály zápasy extraligy a korfbalové ligy rezerv. Do Prostějova dorazil pátý soupeř v této sezóně - tým z Brna. V extraligovém utkání naše družstvo po boji prohrálo 14:18 (5:8), v zápase ligy rezerv jsme již nedrželi se soupeřem krok a prohráli výrazně 14:24 (10:16).

Prakticky od úvodu sezóny se nám nepodařilo nikdy nastoupit v optimální sestavě a i nyní jsme se museli obejít bez 5(!) hráčů v naší sestavě. Důvody absence jsou zranění, nemoce a nebo školní či pracovní povinnosti. Dobrou zprávou bylo to, že se asi po jeden a půl měsíční pauze vrátil do hry zkušený Martin Uherka.

SK RG Prostějov "A" - Brno "A" 14:18 (5:8)
Sestava a koše:
Lešanská 3, Marek T. 1, Snášelová, Vyroubal 6;
Galíček, Uherka 3, Nasadilová 1, Šťastná;
střídající Schönfeldová

Do zápasu, ostatně jako už tradičně v této sezóně, jsme vstoupili s favoritem velmi úspěšně a dostali jsme se do vedení 2:0 a poté i 4:2. Bohužel v první polovině zápasu se střelecky dařilo jen jedné naši čtveřici, kdežto druhá se v útoku trápila. Přesto byl poločas vyrovnaný až na posledních 5 minut, kdy nám opět docházely síly a soupeř získal 3 bodový náskok. Po zkušenostech z minulých zápasů byl cíl pro druhý poločas jednoznačný - bojovat a hrát tak, jako bychom začínali od začátku. Nechtěli jsme se opět ve druhé polovině zápasu složit a dovolit soupeři kontrolovat v klidu utkání s jednoznačným výsledkem. Toto se nám podařilo, což vedlo ke snížení rozdílu skóre na jediný koš 10:11. V této chvíli se dařilo v útoku oběma čtveřicím, hlavně jsme zjednodušili hru, více jsme využívali prostor na hřišti a trestali jsme chyby soupeře úniky na dvojtakty. Bohužel jsme se v posledních 10 minutách utkání nevyvarovali individuálních chyb v obraně, které nás nakonec srazily do kolem. Soupeř si vytvořil náskok 4 košů a i přes naši bojovnost až do konce utkání si Brno vítězství podrželo.

SK RG Prostějov "B" - Brno "B" 14:24 (10:16)
Sestava a koše:
Lešanská 3, Marek T. 1, Schönfeldová, Šnévajs 2;
Galíček 1, Vyroubal 3, Nasadilová 1, Snášelová;
střídající Šťastná, Uherka 3

Díky okleštěné sestavě, a tím pádem malým možnostem pro střídání, musela do utkání ligy rezerv nastoupit skoro stejná skupina hráčů jako do extraligového utkání. Většina hráčů tedy ztratila dost sil v předchozím utkání a to se logicky projevilo v zápase ligy rezerv. Náš pohyb už neměl tempo, navíc únava snižuje i procento úspěšnosti střelby. V celku poklidném utkání, co se týká hry, Brno zaslouženě vyhrálo. Nutno dodat, že o vzruch v zápase se postaral pouze rozhodčí, jehož sporná rozhodnutí vedla k častým diskuzím, které vyústily v udělení žluté karty prostějovskému hráči Tomáši Markovi.

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i