V extralize po dobrém výkonu těsná domácí prohra s Kolínem

David Konečný – So, 11/01/2014 – 15:45

V sobotu 11.1.2014 v nezvykle dopoledním čase odehrál náš extraligový tým své poslední domácí zápasy této sezóny. Za soupeře jsme měli obhájce titulu z Kolína. Po povedeném výkonu v obou zápasech jsme sice 2x prohráli, ale hlavně se střeleckým výkonem můžeme být spokojení.

SK RG Prostějov "A" - Kolín "A" 20:24 (13:17)
Sestava a koše:
Vyroubal - 7, Uherka - 1, Lešanská, Zelinková - 1;
Marek T. - 5, Lužný - 4, Nasadilová - 2, Šťastná;
střídali Marek Michal, Lucie Schönfeldová.

Na podzim jsme s Kolínem na jejich půdě velmi vysoko prohráli (12:31). Tento zápas jsme ztratili hlavně ve druhé polovině utkání, kdy náš úzký kádr proti početnému a často střídajícímu soupeři neměl šanci hlavně po fyzické stránce. K dnešnímu utkání i soupeř dorazil pouze se 4 hráčkami a 5 hráči, takže bylo jasné, že tentokrát proti nám nebude moci Kolín využívat střídání a šetřit síly. Naopak naším cílem bylo hrát zápas v klidnějším tempu, čemuž se soupeř přizpůsobil. Celý zápas se nám dařilo střelecky a využívali jsme každou příležitost ke vstřelení koše. Až do 20 minuty jsme opět drželi vyrovnaný stav. Bohužel v posledním 5 minutách 1.poločasu odskočil soupeř, hlavně po našich chybách v obraně, do čtyřbodového vedení. Tento rozdíl se nakonec ukázal jako rozhodující. Druhý poločas totiž opět pokračoval ve střelbě z obou stan, a i když jsme uhráli ve druhé půli remízu 7:7, na vítězství to nestačilo.

SK RG Prostějov "B" - Kolín "B" 15:21 (8:11)
Sestava a koše:
Vyroubal - 7, Marek M. - 1, Lešanská - 1, Schönfeldová;
Marek T. - 3, Lužný - 2, Nasadilová - 1, Šťastná;
střídali Martin Uherka, Kateřina Zelinková.

Zápas ligy rezerv se již tradičně hraje ve volnějším tempu. Oba týmy hráli poklidně a příjemně si zastřílely. Kolín si tentokrát hned v úvodu vytvořil 3 bodový náskok, který plynule navyšoval až do konce utkání.

Zhodnocení: "Jsem velmi rád, že jsme dnes utkání hráli až konce zápasu bez větších výkyvů v tempu a ve střelbě. Dvacet vstřelených košů je pro nás velmi pěkným počinem - opravdu se nám střelecky dařilo. Velmi se mi líbilo i nasazení a atmosféra v našem týmu - fungovalo stálé povzbuzování, pozitivní přístup a snaha hrát koncentrovaně celý zápas. Tým si věřil a nechtěl na domácí půdě dostat výprask. Rezervy vidím stále v aktivitě střelby - můžeme podle mého názoru ještě častěji a přesněji zakončovat. Zlepšit se můžeme stále v oblasti asistence a pomoci spoluhráči s míčem. Slabinu vidím v obraně, na kterou potřebujeme více času a pravidelnost v trénování. Myslím si, že v obraně nejvíce ztrácíme proti elitní čtveřici extraligových týmů."

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i