Špatný vstup do zápasu znamenal prohru v Prievidzy

David Konečný – Po, 03/02/2014 – 08:48

V neděli 2.2.2014 cestoval náš seniorský tým ke dvěma zápasům do Prievidzy. V 8.kole extraligy, po špatném vstupu do utkání, prohrál náš výběr těsně 17:18 (10:12). V utkání ligy rezerv si náš tým naopak zdatně zastřílel a zvítězil 30:11 (15:8).

SK RG Prostějov "A" - Prievidza "A" 17:18 (10:12)
Sestava a koše:
Uherka – 6, Marek M., Lešanská - 1, Šťastná;
Marek T. - 6, Lužný, Nasadilová - 3, Zelinková;
střídali: Vyroubal - 1.

Do zápasu jsme nevstoupili vůbec dobře. Ač jsme často stříleli, tak řada míčů se odrážela ven z koše, místo aby propadla do obroučky. Navíc v obraně jsme nechali soupeře útočit libovolně přes asistenta, i když před zápasem bylo cílem právě asistenci Prievidzy nedovolit. Toto vše mělo za následek náskok pro soupeře po 5 minutách hry 5:0! Až po time-outu a po připomenutí taktických pokynů jsme zastavili soupeře ve střelbě košů. Ovšem v našem útoku k výrazné změně bohužel nedošlo a o každý koš jsme se velmi nadřeli. Přesto jsme poločas stáhli na dva koše. Druhý poločas byl bojem na obou stranách, kdy náš tým pomalu dotahoval a dotahoval. Srovnat na 16:16 se podařilo 2 minuty před koncem. Ale pak následovala chyba v obraně, která velmi připomněla začátek zápasu a znamenala opět vedení Prievidzy 17:16. Tuto chybu jsme velmi rychle dotáhli úspěšnou střelou a srovnali jsme na 17:17. Bohužel 30 sekund před koncem jsme opět chybovali v obraně a z penalty soupeř rozhodl na konečných 17:18 v náš neprospěch.

SK RG Prostějov "B" - Prievidza "B" 30:11 (15:8)
Sestava a koše:
Vyroubal - 3, Marek M. - 2, Lešanská - 11, Šťastná - 1;
Marek T. - 4, Lužný - 1, Nasadilová - 1, Zelinková - 3;
střídali: Uherka Martin - 4.

Tento zápas se odehrál v poměrně poklidném tempu, kdy z našich hráčů opadl závazek "povinnosti" zvítězit a navíc jsme měli i více času na střelbu. Od začátku nebylo co řešit a je jen škoda, že trošku toho střeleckého "štěstíčka" v tomto zápase jsme neměli v prvním utkání.

Závěrečné hodnocení: "Myslím si, že jsme s Prievidzou neměli prohrát. Co se týká samotné hry, tak není možné ztratit prvních 5 minut zápasu tím, že neplníme pokyny, které si před zápasem řekneme. Co se týká úspěšnosti našeho útoku a střelby, tak zde je příčin více. Některé důvody jsou objektivní, ale většina důvodů neúspěchu je jen a jen v nás a já věřím, že všichni hráči vědí, kde jsou hlavní příčiny neúspěšných střel a tím i prohry. Z každé prohry je nutné hledat ponaučení".

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i