Do třetice všeho dobrého - starší žáci jsou potřetí za sebou mistry ČR !!!

David Konečný – Ne, 18/05/2014 – 15:32

V sobotu 17.5.2014 získali naši starší žáci potřetí za sebou titul mistra ČR! V letech 2012, 2013, 2014 není v této kategorii v České republice lepší tým, než je tým z Prostějova. Letošní finále se konalo v Českých Budějovicích a cesta ke zlatému hattricku vedla přes semifinále proti Kolínu 10:4 (6:1) a finále proti Českým Budějovicím 8:3 (2:1).

Semifinále:
Prostějov - Kolín 10:4 (6:1)

Kolín má vysoké a atletické chlapce, kteří začínali svoji sportovní kariéru jako basketbalisté. Věděli jsme tedy, že budeme mít potíže na doskoku, ale také jsme věděli, že korfbalové dovednosti jsou na naší straně. Přesně podle těchto předpokladů zápas probíhal. Kolín měl za útok více střel než my, ale jejich střely nebyly zdaleka tak přesné, jak naše zakončení. První poločas jsme si tedy vytvořili celkem jistý náskok, který už Kolín ve druhé půli nedokázal stáhnout, i když se jich hra v útoku zpřesnila.

Finále:
Prostějov - České Budějovice 8:3 (2:1)

Zápas začal z naší strany velmi dobře herně, hráli jsme přesně to, co jsme chtěli, jen nám nefungovalo zakončení. Snad nervozita, snad ztráta sebevědomí, vedly k tomu, že jsme za 1.poločas neproměnili 2 penalty a několik jasných šancí. A tak se po polovině hry šlo do šaten za velmi těsného a nízkého skóre 2:1. Po vyříkání si pár věcí v šatně jsme doslova vlétli do 2.poločasu a za 5 minut jsme se odpoutali od soupeře na rozdíl 5 košů na skóre 6:1. Škoda, že jsme v tomto rytmu nepokračovali dále. Opět se hra z naší strany stala nepřesnou a opět jsme začali vymýšlet zbytečně složité přihrávky a kombinace. Budějovice tak měly prostor pro snížení na 6:3. Ovšem po našem time-outu 5 minut před koncem jsme už soupeři skórovat nedovolili a my jsme naopak přidali další 2 koše a pečetili jsme zisk titulu mistra ČR.

Mistři ČR pro sezńu 2013/14 jmenovitě:
Francová Gabriela, Havlová Renata, Jenešová Adéla, Křížková Pavla, Lorencová Kateřina, Vyroubalová Valerie, Buriánek Tomáš, Ošťádal Vojtěch, Podhorný Jakub, Šnajdr Petr, Štefák Daniel, Valenta Josef.

Slovo trenéra: "Celý soutěžní ročník jsme tým starších žáků doplňovali o hráče z kategorie mladších žáků. Díky tomuto faktu se tým starších žáků jako takový prakticky téměř celou sezónu nesešel kompletní na jediném tréninku. Až poslední 4 týdny před finále jsme se začali scházet pravidelně a kompletně na trénincích. Původní cíle pro sezónu nebyly vysoké. Chtěli jsme zapojit do hry mladší žáky tak, aby získávali zkušenosti a dále jsme chtěli hlavně dívčí část týmu udržet v zápasovém rytmu. Ale už po prvních kolech jsme pochopili, že naše ambice mohou být opět mistrovské. Tým prošel celou sezónou bez ztráty bodu, mladší žáci nebyli zdaleka jen do počtu, ale stali se plnohodnotnými členy týmu. Ve finálovém dni jsme tedy byli velkými favority, kteří si mohou cestu k titulu pokazit jen sami. I přes velké zkušenosti některých našich opor i z mezinárodních zápasů, se neobešel finálový den bez nervozity a zbytečných chyb z ní pramenící. Přesto jsme semifinále i finále zvládli nakonec celkem suverénně a myslím, že 3.titul v řadě je plně zasloužený. Aby byl úspěch kompletní a definitivní, tak Renata Havlová a Petr Šnajdr byli zvolení nejlepší hráčkou a hráčem v kategorii starších žáků pro sezónu 2013/14."

Gratulace

Tak tomu říkám série a tomu říkám rok. Moc pěkné!

Miňa

Jan Mynařík – Ne, 18/05/2014 – 22:26
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i