Prostějov doma v extralize i 1.ČKL lize na 100%

David Konečný – Ne, 15/11/2015 – 13:14

Víkendy v neděli 8.11.2015 (Prostějov "B" v 1.ČKL) a v sobotu 14.11.2015(Prostějov "A" v extralize) byly pro náš klub vždy na domácí půdě stoprocentní. V 1.ČKL náš B-tým porazil nejprve družstvo Šenova 22:10(9:5) a poté zkušený Tábor 26:16 (15:9). Ještě větším úspěchem jsou výsledky z 1.kola extraligy, kdy náš tým porazil Kolín 20:14 (14:7). V následném zápase rezerv zvítězil Prostějov i podruhé 20:15 (10:7).

Extraliga:
SK RG Prostějov "A" - VKC Kolín 20:14 (14:7)

Sestava a koše Prostějov:
Vyroubal 4, Marek 2, Ambrosová 3, Zelinková - Galíček 4, Šnajdr 3, Havlová 4, Lorencová.

Zápas byl v prvních třech útocích celkem nervózní a bylo k vidění dosti technických nepřesností, přesto se projevila síla domácího týmu hlavně na straně mužů. Naše družstvo si vytvořilo do poloviny poločasu náskok 5:1, když hlavně v obraně úplně zablokovalo právě mladé hráče soupeře. S postupem času se začala prosazovat i děvčata Kolína, ale i náš tým pokračoval stále ve střelbě košů a navyšování skóre. Výsledkem bylo celkem jednoznačné vedení po poločasu 14:7. Druhý poločas se přestalo Prostějovu dařit střelecky, snad z obavy, že bychom mohli vyhrát, a Kolín se dále trápil v útoku. Výsledkem byla do 40.minuty útkání nepatrná změna ve skóre 15:9. Pět minut před koncem Kolín snížil na 15:11 a začalo hrozit zbytečné drama. Naštěstí náš tm se opět rozstřílel a podržel si celkem jasné a zasloužené vítězství 20:14.

Liga rezerv:
SK RG Prostějov "A" - VKC Kolín 20:15 (10:7)

Sestava a koše Prostějov:
Tichý 5, Lužný 1, Lorencová 1, Francová 1 - Štefák 6, Marek 3, Jenešová 2, Ambrosová 1 (Zelinková).

V již znatelně pomalejším a volnějším tempu se odehrál zápas rezerv. Náš tým maximálně protočil celou sestavu, ale na styl hry to nemělo vliv. V útoku se dařilo našich klukům velmi dobře a v obraně si naše děvčaty za pomoci našich kluků velmi dobře pohlídala soupeřky z Kolína.

1.ČKL:
SK RG Prostějov "B" - Šenov 22:10 (9:5)

Sestava a koše Prostějov:
Tichý 6, Marek 3, Ambrosová 3, Zelinková 2, Havlová 2, Lorencová 1, Šnajdr 1, Lužný 1, Drábková 1, Jenešová 1, Galíček 1, Křížková, Francová, Štefák.

Náš tým jasně dominoval na straně obrany, kdy soupeře prakticky hned od začátku sevřel do kleští. Bohužel v útoku byla naše efektivita slabá. Výsledek poločasu byl 9:5. Druhý poločas měl celkem podobný průběh a o vítězi utkání nebylo pochyb.

1.ČKL:
SK RG Prostějov "B" - Tábor 26:16 (15:9)

Sestava a koše Prostějov:
Tichý 6, Havlová 5, Galíček 4, Šnajdr 2, Křížková 2, Francová 2, Štefák 2, Marek 2, Lorencová 1, Ambrosová, Zelinková, Lužný, Drábková, Jenešová.

Tábor je velmi zkušený soupeř, který hraje prakticky ve stejné sestavě minimálně 20 let, přesto se nechal naším mladým týmem zaskočit hned na úvod. Našim hráčům fungovala střelba a v obraně byl stejně nekompromisní jako proti Šenovu. Až v polovině poločasu se soupeř z Tábora "probudil" a začal také dávat koše. Přesto celý zápas nebylo o vítězi utkání pochyb a náš tým stále navyšoval skóre a zaslouženě zvítězil 26:16.

Slovo trenéra:
Zápasy v 1.ČKL bereme jako "přípravu a kvalitní trénink" na důležitější zápasy extraligy. Proti dobrým a zkušenějším soupeřům z 1.ČKL chceme získávat zkušenosti a naučit se hrát "tvrdý dospělácký" korfbal. Vždy v těchto zápasech prostřídáme celou sestavu a vždy si vyzkoušíme různé varianty obrany a útoku, které pak chceme aplikovat v extralize. A právě v prvním letošním extraligovém utkání jsme tyto zkušenosti mohli využít. Věděli jsme, že Kolín má sílu v dívčí části týmu a že by s nimi mohly mít naše holky problémy, takže cílem bylo pomoci našich děvčatům v obraně přes obranu kluků. To se nám dařilo celý zápas a 14 obdržených košů je dobrý výsledek. V útoku jsme naopak chtěli hrát přes mužskou část týmů, protože zde jsme zase cítili sílu z naší strany. Toto dobře fungovalo hlavně v 1.poločase, kdy vstřelených 14 košů je super. Bohužel ve druhé polovině se nám asi na 15 minut úplně přestalo dařit střelecky (snad ze strachu, že bychom mohli soupeře jednoznačně porazit). Naštěstí obrana fungovala stále dobře, naši kluci zablokovali kluky soupeře a ve hře jedna na jednu si už naše holky poradily. Ke konci zápasu jsme se opět rozstříleli a podrželi jsme si zasloužené a celkem jasné vítězství 20:14.

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i