Maxikorfbal 2007 úspěšný

Martin Uherka – Po, 02/07/2007 – 19:14

Letošní sezónu uzavřel tradiční venkovní Maxikorfbal, konaný v Českých Budějovicích. Dali jsme dohromady dva týmy a jejich výkony popíšu ve dvou samostatných částech. Nějaké ty fotky taky jsou. A tady další do Lukeho.

A-tým
Družstvo s ambicemi na umístění jsme poněkud nudně označili jako A-tým. Byl nalosován do skupiny s Mix týmem, Kolínem B a Táborem. Kdo očekával jednoduchou cestu do čtvrtfinále, musel po prvním zápase nevěřícně kroutit hlavou. Nadšeně hrající Mix tým, složený z hráček a hráčů Bělé p/B. a Budějovic, nás rozstřílel 11:4. V tu chvíli by si na nás nevsadil nikdo. Nicméně jsme k ostatním zápasům ve skupině přistoupili jako k možnosti zaběhat si na zdravém vzduchu a za krásného počasí. Porazili jsme Kolín B 17:5 a Tábor 14:5, což nám vyneslo první místo ve skupině a do čtvrtfinále tým Lužin. Opět s trochou nervozity o výsledek jsme nehráli ideálně, přesto po těsné výhře 7:6 jsme mohli přes noc sbírat síly na semifinále v nedělním dopoledni.
České Budějovice chtěly získat triumf na domácím hřišti. Posíleni o Edwina s Martinou Boumanovými na nás nastoupily velmi rázně, nicméně naše odezva byla přinejmenším stejně dobrá. Z mého pohledu nejlepší zápas celého Maxikorfbalu 2007 skončil po dramatickém průběhu 9:10 z našeho pohledu. Plný těsných soubojů 1-1, individuálních akcí i perfektních souher ukázal extraligové kvality obou celků. V zápase zklamaných semifinalistů jsme porazili Šenov 15:7 a obsadili třetí místo. Finálové klání v úmorném vedru bylo trochu nudné (hráči to asi vidí jinak), Budějice přehrály Brno 8:2.
Sestava: Lenka Faltýnková, Jana Koldová, David Konečný, Aneta Lešanská, Tomáš Láhner, Tereza Sequensová, Martin Šnévajs, Jitka Šťastná, Martin Uherka

B-tým
Složené z bývalých hráčů a nadějných dorostenců jelo družstvo za zábavou a získáváním zkušeností. Hned v prvním zápase se zranil Miňa, který pak po zbytek dne posedával na lavičce a večer si dojel pro slušivé fofrklacky. Za něj a Zdendu, který přijel později, občas alternovali hráči Áčka. Konečné 13. místo ze 14 celků po jedné remíze a 4 porážkách sice není nic extra, ale hra týmu byla často velmi pohledná. Když na každé straně hrál jeden zkušený extraligový lišák, tak si Anička, Romča a Vařa vzpomněli na svá hvězdná korfbalová léta a soupeři se měli co otáčet. I dorostenci Bára, Marta a Martin nabírali jistotu s každým zápasem a zkušenosti určitě využijí v příští ligové sezóně.
Sestava: Marta Borsiczká, Martin Jareš, Romana Melichárková, Jan Mynařík, Barbora Planičková, Anna Rozkošná, Zdeněk Snášel, Lukáš Vařeka, alternovali Tom Láhner, Jitka Šťastná, Martin Uherka a dva kluci z jiného města, kterým tímto děkujeme :)

Tentokrát si odpustím pompézní závěr a shrnu to krátce: Už dlouho jsem neměl tak dobrý pocit z odehraného turnaje, spoluhráček a spoluhráčů A i B týmu, protihráček a protihráčů, pánů prodavačů v pojízdném stánku s pivem, klobáskami a bramboráčky, všeobecného okolí a podmínek. Bylo to megasuperdobrý :))
Ještě zdravím tímto všechny, kterým jsem neřekl závěrečné Ahoj, šťastnou cestu domů a na viděnou příště!

Tímto považuji expedici Labfrokixam II za ukončenou !!!

Jako bonus:

Pořadí a výsledky...
http://www.maxikorfbal.estranky.cz/

...a článek od Ivoše Kracíka:
http://www.extrakorfbal.cz/?p=71

Souhlas o dobrem pocitu

Je fakt, ze uz dlouho sem nezazil tak prijemny pocit ze hry doprovazene vyraznymi vysledky a vysokym skore na nasi strane v kazdem zapase(vyjma toho prvniho zapasu). Musim uznat, ze vybornym relaxem pred zapasy mi byla naprosta ztrata vsech dokladu, penez, karet a jednoho mobilu. Verte, ze se v tu chvili uplne odprostite od zapasove nervozity a hrajete velmi uvolnene. Behem zapasu na ztratu veci zapomenete, to je super. Takze by se dalo rict, ze je to vlastne skvela priprava pred zapasem. Nevyhodou ovsem je, ze se po zapase opet vraci hloupy pocit, ze clovek idiot prisel temer o vse, co ma s sebou. Pratele, kamaradi hrali jste dobre, takze vysledne budu i ja na tento maxac vzpominat v dobrem-diiky vam:-)
PS: Vsechny ztracene veci uz bud mam zpet (karta pojistence), nebo jsou na ceste ke me(mobil a SIM karta) a nebo mi budou vyrizeny nejpozdeji do 3 tydnu(ridicak, obcanka, platebni karty), takze mi nic nebrani v dobre zabave a oslave prijemne vzpominky na maxikorfbal ve stredu a ctvrtek s vami vsemi.

D17 (bez ověření) – Po, 02/07/2007 – 20:59

Jojo, byla to hodne fajn

Jojo, byla to hodne fajn akce a velky dik patri poradatelum. Teda pro me to bylo fajn az na tu moji hnatu ;-)

Acko hralo super a stavelo na tymovym vykonu. Kazdej zahral fakt dobre, bez vyjimky. Ukazuje se, ze psychika dela hodne. Kdyz jdeme do zapasu s cistou hlavou, tak si verime i proti silnejsim souperum. Rozhodne ponauceni do budoucna.

Becko, prestoze se vysledkove nedarilo, hralo dobre a hlavne predvadelo korfbal. Sem tam se nepodarila prihravka nebo chybela presnejsi strelba, ale to je veci treninku. Navic s kazdou minutou bylo videt, ze se tym vic a vic sehrava.

Jinak bych chtel moc podekovat vsem zucastnenym a jsem rad, ze se k nam pripojili Romca, Anicka a Luke jako byvali a treba brzy i znovu aktivni hraci.

Zaroven jsem byl nadsen vykony Bary s Martou. Jestli se budou i nadale zlepsovat timhle tempem, tak nam v klubu rostou dalsi reprezentantky.

Miňa

Jan Mynařík – Po, 02/07/2007 – 22:23

AKTUALIZOVANO: Fotky z Maxace

....jsou tady.

Miňa

Jan Mynařík – Po, 02/07/2007 – 23:20

AKTUALIZOVANO 2x: Fotky od Lukeho!

AKTUALIZOVANO 2x: Fotky od Lukeho!

Miňa

Jan Mynařík – Út, 10/07/2007 – 11:32
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i