Liga starších žáků – super poločas proti Náchodu 1:4!

David Konečný – Po, 22/10/2007 – 16:15

V neděli 21.10.2007 od 13:00 do 18:00 byl náš oddíl pořadatelem 2.kola ligy starších žáků skupiny B. Jednalo se o premiéru nově vytvořeného žákovského týmu v „domácím“ prostředí. Uvozovky používám proto, neb se turnaj odehrál v hale základní školy v Kostelci na Hané. Organizační premiéra v domácím prostředí to byla i pro oba trenéry žáků – Gabču Kadlecovou a mě. Fotky!

... ale o tom pro pobavení až v jiném článku

Sraz jsme měli 12:15 u haly. Vše klaplo na minutu a přesně v daný čas již čekalo 24 členů našeho nejmladšího týmu u haly. Myslím, že si všichni zaslouží vyjmenovat, takže to byli podle abecedy nejdřív děvčata a pak chlapci: Ambrosová Nikolka, Juríková Gabča, Kašubová Barča, Kejíková Hanka, Kozmíková Izabel, Kratochvílová Lucka, Křížková Pavlínka, Štefková Terezka, Vitásková Terezka, Volencová Elča, Vrtalová Pavlínka a Drmola Dan, Fica Dominik, Herrmann Patrik, Hrobár Láďa, Chmelař Kuba, Jodl Dan, Lošťák David, Mlčoch David, Mucha Kuba, Rajtr Zdenda, Riegel David, Sochor Martin, Svoboda Kuba, Šubrt Dominik. A bylo by nás jistě víc, kdyby některé neskolila nemoc nebo zranění. Při tomto počtu jsme budili velký respekt před soupeři (tradičně to byla Moravská Třebová, Náchod a Šenov). Někteří kolegové trenéři od soupeřů nevěřícně kroutili hlavou nad takovým počtem korfbalistů a vytahovali foťáky a vše si fotili.

Naše mladé naděje jsme v zápasech pravidelně a poctivě střídaly tak, aby si všechny zahrály pokud možno rovnoměrně. To znamená, že psát sestavy pro jednotlivé zápasy nemá smysl. Tedy teď už jen k jednotlivým zápasům.

Prostějov – Moravská Třebová 2:32 (2:15)
Třebová je favoritem skupiny a navíc proti nám už podruhé připravila „záludný“ taktický manévr, kdy nastoupila jen v 7 hráčích. Začátek byl nadějný a poločas po dvou koších Dandy Jodla byl 2:15. Bohužel našeho jediného úspěšného střelce bylo nutné střídat již v průběhu prvního poločasu pro zranění kolene. Po jeho vystřídání se už k němu nikdo střelecky nepřipojil a stav postupně narůstal až do výsledku 2:32. Ale opět musím říct, že většina našich hráčů druhého poločasu hrála svůj první zápas v životě.

Prostějov – Náchod 1:17 (0:13)
Zatím náš vůbec nejlepší zápas s vynikajícím 2. poločasem, který jsme prohráli jen 1:4! Nazval bych to takovou první vlaštovkou. O úvod zápasu se opět postarali hráči, kteří měli svoji premiéru v barvách našeho klubu. A právě proto výsledek 0:13 po poločase není špatný. Do druhého poločasu jsme úplně překopali sestavu a taktiku. Nastoupili už „zkušení“ mazáci z 1. kola v Náchodě. Navíc jsme jasně převyšovali své soupeře ve výšce, takže taktika byla směrována na střelbu a doskok. Místy jsme si vytvořili až drtivý tlak se 4-5 střelami za útok, ale ukázal se neduh všech družstev našeho oddílu, a to je efektivita střelby. Jediný koš zaznamenal David Lošťák z penalty. Ale výsledek 1:4 za poločas je opravdu super a myslím, že na něm můžeme stavět.

Prostějov – Šenov 0:19 (0:10)
Šenov se pomalu stává naším prokletím, protože jsme mu opět nedali ani jeden koš. V obou poločasech nastoupili spíše naši mladší a menší korfbalisté, kteří proti vysokým pořízkům a robkám z drsného severu neměli moc šancí. Ale velkým plus v zápase byla lepšící se obrana. O jejím zkvalitnění mluví relativně malý počet obdržených košů.

Tak to by bylo vše k zápasům a na závěr už jen poděkování. Velký dík patří Anet Lešanské za rozhodcování v zápasech. Sám z vlastní zkušenosti vím, jaký je to nápor na nervy a na udržení koncentrace. Moc bych také poděkoval Janče Koldové za pomoc při zápise. A v neposlední řadě patří dík i dalším členům našeho oddílu, kteří se aspoň objevili na tomto turnaji jako morální podpora. Určitě velké poděkování patří i rodičům, kteří byli podpořit své svěřence přímo v akci. Ovšem úplně na závěr chci poděkovat našim nejmladším svěřencům, kteří hráli opět s nadšením a nezalekli se zatím silnějších a zdatnějších soupeřů. Doufám, že jim jejich elán vydrží i na tréninku a jejich výkony půjdou stále nahoru.

AKTUALIZOVÁNO: Fotky!

AKTUALIZOVÁNO: Fotky!

Miňa

Jan Mynařík – Po, 22/10/2007 – 20:35

Decka, jen tak dal! Vysledky

Decka, jen tak dal! Vysledky prijdou!!! ....staci poctive trenovat ;-) Fandim vam!

Miňa

Jan Mynařík – Po, 22/10/2007 – 20:37
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i