První výhra seniorů!

Jana Uherková – Ne, 03/11/2013 – 19:57

Třetí kolo České korfbalové extraligy nám přisoudilo za soupeře slovenskou Prievidzu, která nám loni udělila lekci z produktivity. Náš výrazně obměněný a omlazený tým tentokrát nechtěl dovolit vykradení domácího hřiště a dobře se na nedělní souboje připravil. Vhodně zvolená taktika zafungovala na výbornou a přinesla první body v ČKE i v Lize rezerv.

SK RG Prostějov - SKK Dolphins Prievidza 28:16 (14:8)

Velmi rychlý úvodní koš a na něj rychlá odpověď daly ráz celému utkání, ve kterém se diváci mohli radovat z rychlého tempa obou stran a hlavně z povedených akcí domácích. Zejména díky trpělivě připraveným střeleckým pozicím se nám podařil trhák na 5:1. Poté pokles koncentrace a zvýšené úsilí hostů znamenalo snížení na 7:5, protože v obraně jsme si začali až moc věřit a dělali jsme laciné chyby. Ale to byl na dlouho dobu poslední těžší úsek hry. Hned nato jsme opět navýšili vedení na čtyři koše a udržovali jej až do závěru prvního poločasu. A protože jsme se nespokojili s malým náskokem, do přestávky jsme vedení navýšili na 14:8.
Pokyny pro druhou půli byly jasné - vydržet v obraně znepříjěmňovat Prievidzi stavbu asistenta a v útoku se co nejvíc blížit totálnímu korfbalu. Když se skóre celků lišilo o deset, neměl už nikdo o výsledku utkání pochyby. Výkon všech hráčů byl na hranici jejich možností a tomu odpovídalo dvacet osm vstřelených košů.

Sestava a koše:
Lešanská 3, Marek T. 3, Matyášová 2, Vyroubal 7
Galíček 6, Lužný 3, Nasadilová 4, Šťastná
střídající Snášelová

SK RG Prostějov - SKK Dolphins Prievidza 17:12 (12:2)

V rezervách dostali klasicky příležitost hráči širších kádrů. Kdo čekal vyrovnaný souboj, ten se zmýlil - soupeři jsme dovolili jen dva zásahy za první poločas a z tohoto zmaru už se hosté nezvedli. I když v druhé půli snížili šňůrou čtyř zásahů v řadě, když se našemu útoku příliš nedařilo, na každý zásah se nadřeli a náš náskok byl přece jen příliš vysoký.

Sestava a koše:
Vyroubal 5, Galíček 3, Lešanská 2, Nasadilová 2, Lužný 1, Marek M. 1, Marek T. 1, Schönfeldová 1, Šnévajs 1, Snášelová - Šťastná, Matyášová

parádní výkon!

podali jste vážně výborný výkon a diváky to muselo bavit!

Z11 (bez ověření) – Ne, 03/11/2013 – 23:33

Velká gratulace ... podle

Velká gratulace ... podle článku to muselo být náramné :)

Miňa

Jan Mynařík – Ne, 03/11/2013 – 23:37

Poznámka k článku

.... "Když se skóre celků lišilo o deset, neměl už nikdo o výsledku utkání pochyby." ... asi jsem byl jediný, kdo furt neměl jistotu ani při takovém náskoku, ale to jsem celý já mám jistotu až 5 sekund před koncem :-)
Jinak super výkon - udělalo mi to velkou radost a Prievidza dostala zatím největší výprask v sezóně, a to od nás!

David Konečný – Po, 04/11/2013 – 09:50

Divácky to byla opravdu

Divácky to byla opravdu podívaná. Zvlášť pro naši Leňu, která dopoledne za minižáky odehrála svůj první turnaj.

Jana B. (bez ověření) – Po, 04/11/2013 – 10:44

Já se moc bavil... bylo to

Já se moc bavil... bylo to moc pěkné utkání a líbí se mi "mladí", jak hrají a nebojí se v seniorské kategorii...
Super a fandím...

Petr M. (bez ověření) – Pá, 08/11/2013 – 09:29
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i