Big Ill Pig Zoo9

Martin Uherka – Po, 13/07/2009 – 17:12

Vážení a milí, účastnící si mohou vzpomínat na to, co jim v paměti nezůstalo, nepřítomní mohou jen tiše závidět, o co že tentokrát přišli. Ano, je tu článek o decentní společenské párty našeho korfbalového oddílu. Račte vstoupit a nechte na sebe dýchnout nezapomenutelnou atmosféru víkendového dění...a už se to roztáčí...jako každou středu, jako každý pátek...co to vidí oko mé modravé..ahoj kotě...
English version included!

Please scroll down for English version.

Po několika týdnech usilovných příprav, koordinace, shánění materiálu a účastníků se konečně zúročila snaha akční skupiny a vše bylo připraveno. I když v předvečer akce ještě někteří málem podlehli hluboké depresi a totálnímu psychickému vyčerpání, když zjistili, že v areálu není plazmová televize, masážní vana a vodní postel, zvládli jsme to. Zachránilo nás několik hltů ptenské koly a Žertovná věštba.

Noc v chatkách, které jistě navrhoval pan Kaplický (když mu bylo tak deset let), proběhla bez potíží. Již o půl osmé, jak dopředu oznámila, přijela Prasečí hlídka s hlavní součástí sobotní akce - nebohým pašíkem - a hned se dala do příprav. Po chvíli už vesele praskal oheň a záhy poté se pašík, už v alobalovém brnění, samou radostí otáčel dokola.

Po ranní hygieně v koupelně s nadčasovým vybavením z národního podniku Dřevoplech (nositele Řádu práce a Řádu Vítězného února) jsme dokončovali nezbytné přípravy, abychom mohli všechny vzácné hosty přivítat s náležitou poctou. Ještě vyznačení trasy, aby nikdo nezabloudil, oběd v Běleckém mlýně a můžeme začít.

Jako první dorazil předseda s holandskými hosty. A už se přidávali další, včetně tří rodinných skupin našich žáků - Markovi, Karafiátovi a Hrobárovi. Chvilku potom jsme si mysleli, že máme vidiny, ale to byla Marca :). Tak přece dorazila!
Odpoledne bylo celé proložené popíjením připravených nápojů, nenucenou konverzací a hlavně Souborem dobrovolných soutěží. Zájemci se utkali v běhu v pytli, pojídání citronu na čas, zvedání prokleté tužky, skoku s klokaním batohem, pojídání tyčinek na čas a skupinové štafetě s pivním sudem (prázdným). Bonusovou soutěží bylo motání velmi, ale velmi chlupatého provázku, na jehož konci čekala čokoláda (hořká), za použití rtů a jazyka. Musím říct, že výkony všech byly vynikající.
Takřka všichni si vyzkoušeli střelbu na korfbalový koš, bembinton (upravená verze známého sportu) a někteří i rotační houpačku.

S postupující tmou jsme na pódiu připravili promítací plochu, na které bylo k vidění video z loňského soustředění v Enschede. Kritik by patrně řekl: "Něco takového jsem v životě neviděl!!!" Prostě paráda :).

Následoval pokus o karaoke, ze kterého se postupně vyklubal něco jako koncert účastníků. Většina lidí sice šla spát, ale brzo zjistili, že si vlastně šli jen lehnout. Nikdo totiž nepřeslechl jediný song :). Koncert skončil někdy po čtvrté hodině, těžko říct, takhle z hlavy...

Ráno mimořádně nebylo moudřejší večera. Nevím, kam na ty
pranostiky dřív chodili... Nejlepší část celé akce je vždy úklid, a i tentokrát se nám opravdu povedl. Všichni, kdo zůstali přes noc (dvacet statečných), si to užili stejně jako sobotu. V táboře nezůstalo skoro nic. Ale ne, v poledne jsme zavřeli areál, projeli mírně bahnitou cestou a odevzdali provoznímu klíče, vše v naprostém pořádku.
A příští rok zase, přátelé...

Co dodat? Na akci bylo moře lidí - Anet, Sekva, Zdenda, Zdenda, Dava, Šnef, Michal, Renča, Adámek, Janča s rodiči, bráchou, jeho přítelkyní Marcelou a psem, Šuk, Liborek, Miňa, Hennie, Marcel, Bram, Marca, Koža, Lenka, Pavel, Peťa, Šura s přítelkyní, Vařa s přítelkyní, Míša s přítelem, Malenka, Romi, Leňa s Petrem a se psem, Franta s Denisou a dvěma dětmi, Marťa Kulich se synem, nejvěrnější fanoušek paní Mynaříková, naši skvělí žáci - Láďa Hrobár s rodiči, Barča Karafiátová s rodinou, bratři Markovi s maminkou a babičkou, pan a paní Šnévajsovi, Anička, Eva, velevážený sponzor pan Sequens s chotí...nezapomněl jsem na někoho? Jména těch dvou turistů, co se brášku ve dvě v noci ptali, jestli ještě točíme pivo, bohužel neznáme...takže 59 a dva psi. Já se nechci chlubit, ale ptám se ostatních klubů, kdo z vás na to má?

Vidět některé naše spoluhráče po tolika letech bylo super, stejně tak jako rodiče našich úžasných kamarádů. Snad se budeme vídat minimálně jednou za rok a ideálně víckrát, třeba i na venkovních turnajích...Vážení a milí přátelé, rodičové, kamarádi, bratři a sestry. Dovolím si tvrdit (a doufám, že nejen za sebe), že přítomnost každého z vás udělala celé víkendové dění nejlepší společenskou záležitostí v mé korfbalové kariéře.
Příště opět na viděnou!!!

Za realizační výbor vás zdraví

Ten-který-se-nechtěl-pustit-mikrofonu

Dear korfball friends, last week took place the best party we have ever made. It is great that we are able to organize such event, especially with the participation of many former players and club members. Let me describe you some key points of the weekend.

On Wednesday we invited our dear friends from Netherlands - Hennie, Marcel and Bram (I hope I write it good). They could visit some places of interest of our region with Jan (our double president :)). Hennie also made a training session for Martin, who is now in Taiwan as a member of Czech national team for The World Games.

On Friday the first group of five arrived to camp near Belecky mlyn to prepare all necessary details for easy running of the party. Early on Saturday morning was brought poor big ill pig, which gave the name to this event. The so called "Piggy group" started with roasting and the Strong Five finished preparation.

Sun was shining, weather was sweet...especially after the rainy week we really appreciated it. All participants came in turn within two hours - as the first arrived Jan with our Dutch guests at quarter to two pm. In total we were more than happy to invite 59 active and former players, their babies, families and relatives and even two dogs. Most of them joined afternoon program - tournament in unconventional games. Let me say that all the games ran with smile on the competitors' faces (including time-trial in eating lemons) and the spectators supported everyone.

Well, B.I.P., R.I.P. You tasted good, old friend... The dark slowly introduced itself and Zdenek (Sid) prepared night cinemascope. All could recall last year's great stay in Enschede - uncut and untamed version. Right after it started night music show. Although many people went to bed intending to sleep they very early realized that they could enjoy every single song. But everything what has a beginning has also an end and last fell asleep with dawn.

Honestly, this was the best party in my korfball life (and it is quite long time). I can say that everything went the right way and if you ask "Will you organize such event next year?" I say: "Yes, we camp!!"

That's all, folks...see you next...month :)

P.S.: Feel free to draw my attention to any grammar error :)

cizojazyčná verze s

cizojazyčná verze s mírnými odchylkami bude snad zítra...

Martin Uherka – Po, 13/07/2009 – 17:15

:-)

máme radost...
byla to opravdu vydařená akce a k článku není co dodat...snad jen - prase bylo vynikající a vypilo se 160piv za 1 den což je řekněme si upřímně, slušná práce...
díky všem za účast.

Z11 (bez ověření) – Po, 13/07/2009 – 18:56

čistá jeba!! :)

Předmět tohoto komentáře myslím plně vystihuje to, co si o této akci myslím - sice slovensky, ale žádný lepší český ekvivalent mě nenapadá! :)
Jako kuko a jeden ze spoluorganizátorů se jen chci připojit k tomuto chvalozpěvu na B.I.P. ZOO9. Možná tomu nebudete věřit, ale bavilo mě to chystat, ovšem mnohem víc mě bavilo tam být - bylo to fakt úplně boží a když jsem tam odtud jela domů (tady se chci ještě omluvit, že jsme prchli tak brzo a nedotáhli jsme to úplně dokonce, ale odpo jsme vyjeli na dovču a dopo jsme ještě povraceli co jsme měli rozpůjčované...) :), takže když jsme jeli domů, tak mi fakt bylo líto, že už je to za náma a opravdu se těším na příští rok - soutěže už asi začnu vymýšlet teď!! :)))
Takže ještě jednou: "čistá jeba"!!! a díky všem! :)

kuko (bez ověření) – Po, 13/07/2009 – 19:12

Poděkování

Chci všem, kteří se o akci zasloužili, poděkovat za sebe i holandskou návštěvu!

Miňa

Jan Mynařík – Po, 13/07/2009 – 20:20

the long and the short of it

unbelievable, fantastic, wonderful, excellent, flawless

Jana Uherková – Út, 14/07/2009 – 07:33

Musím se připojit a též

Musím se připojit a též ocenit skvělou práci organizátorů, bylo vidět, že jste si s přípravami dali hodně práce - klobouk dolů, máte mé uznání! Velice vydařená akce!

Zdeněk Uherka – Út, 14/07/2009 – 09:26

1* ;-)

Akce byla super! Uděluji 1* naprosto všem ;-).

Jana m.

XiaoXin (bez ověření) – Út, 14/07/2009 – 10:55

Mám radoooost!! bylo to moc

Mám radoooost!! bylo to moc moc fajn..prokletá nedělní směna, taky bych něco zakrákorala...mám radost ze Šuka, jakou z toho má radost a ze Zdendy,bráškoslava, že nelitoval, že nakonec přijel..a navíc, video bylo úúúžasnýýý!! .. jste šikulovéé, parádní organizace..jen...z toho provázku jsem se mále poblila!
..btw, myslíte, že zahraniční štace pochopila Story about the hole which hurts..? :-)
a taky mám radost, že mi nehrozí již zmiňovaný titul-ikona nedůvěryhodnosti ;)
....teda!písmenka na opsání v rámečku mám dam pig :-D

Marcóš (bez ověření) – Út, 14/07/2009 – 12:46

the long and the short of it - number two

= shrnutí číslo 2:-)

i přesto, že slova jako neuvěřitelné, úžasné, báječné, skvělé a bezchybné v mém přechozím příspěvku vystihují víkendovou akci naprosto výstižně ... musím dodat pár slov:-)

1. jsem moc ráda, že se to povedlo, maximálně jsem si to užila a to i včetně pátečního večera:-)

2. jsem ráda, že jste všichni dorazili, protože bez vás by to rozhodně nebylo ono!:-)

3. opět se ukázalo, že když pracujeme jako tým, zvládneme cokoliv [takže doufám, že když mákneme, tak playoff nás v letošní sezóně nemůže minout - ale to jsem trochu odbočila:-)]

a nakonec (jak se pomalu blížím ke třicítce začínám být asi trochu sentimentální) - jsem šťastná, že jsem součástí prostějovské korfbalové party - přátelé, kamarádi, mám vás ráda:-)

díky za úžasný víkend

Jana Uherková – Út, 14/07/2009 – 17:49

To není

To není sentimentalita...mě to těší, že Vás to těší a že Vás znám :-) nebo jsem taky tamto??? :-O

Marcóš (bez ověření) – St, 15/07/2009 – 16:06

To bude něco jiného :)

Trpím naprosto stejnými pocity jako Janča :)

... i když k mému věku by sentimentalita seděla, domívám se, že do mé trvalé výbavy zatím nepatří ... nebo že by už?, ještě před "alzhajmrem" a "parkinsonem"?? ;-)

Jana m.

XiaoXin (bez ověření) – St, 22/07/2009 – 08:51

Poděkování

Ahojte,
děkuji ještě jednou za pozvání (Janča ví ;-)
Ráda jsem vás všecky viděla na této úžasné akci!!!
... a že jsem se i trefila na koš ;-)
Eva R.

Efik (bez ověření) – Út, 28/07/2009 – 23:00
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i