2 body z Moravské Třebové

Martin Uherka – Ne, 18/02/2007 – 23:10

V neděli dohrávali dorostenci odložené zápasy 6.kola v Moravské Třebové. Byli jsme si vědomi síly domácích a výsledné dva body jsou pro nás velmi dobré, protože náš výkon na hřišti byl nepřesvědčivý. Ale nepředbíhejme...

Moravská Třebová - Prostějov 15:7 (11:5)
Na pátečním tréninku jsme si zahráli na zmenšené ploše, abychom si alespoň trochu představili, co nás čeká. Soupeř nás však předčil ve dvou herních činnostech - v nasazení a v úspěšnosti střelby. Zatímco my jsme jen těžce nacházeli volné spoluhráče, domácí se jednoduchou kombinací dostávali k zakončení a pohlednými střelami navyšovali náskok. Vedení jsme jim usnadnili i několika chybami v prostoru u koše, po kterých jsme lacině inkasovali. Naše vzepětí v druhé půli vydrželo jen v úvodu, kdy jsme Třebovské jasně převyšovali, nicméně nedokázali jsme ani snížit bodovou ztrátu a zaslouženě prohráli. Pozorní si všimnou, že naše koše dávaly jen holky.

Koše:
Sequensová 3, Kadlecová 2, Šťastná, Vychodilová 1

Moravská Třebová - Prostějov 7:11 (2:7)
Do odvety jsme vstoupili s úplně proházenou sestavou a tento trochu psychologický a trochu taktický tah nesl ovoce. Dovolili jsme domácím skórovat jen dvakrát za poločas, a první půle naznačovala jednoznačný průběh zápasu. Nicméně nebyli bychom to my, kdybychom nechtěli trochu dramatu. Přestali jsme hrát to, co prvních 30. minut vycházelo, domácí zvýšili své nasazení a podařilo se jim snížit na dvoukošový rozdíl. Posledních deset minut jsme však takticky zvládli i díky střídání, kdy "dlouhán" Lukáš Čížek nejen, že měl skvělý doskok, ale s chladnými nervy skóroval ve chvíli největšího náporu Třebové. Krátce nato jsme přidali druhý pojišťovací koš a bylo rozhodnuto.

Koše:
Bednář 3, Kadlecová, Sequensová, Vychodilová 2, Čížek, Šťastná 1

Bohužel musím napsat, že většinu doby se na náš korfbal dívali se zalíbením jen prostějovští masochisté. Pouze první půle druhého utkání snesla přísnější měřítko v obraně i útoku. Vzhledem k tomu, že domácí nastoupili v sestavě se staršími žáky (byť jsou jakkoli dobří), je pro nás zisk dvou bodů jednoznačnou ztrátou. Máme ještě hodně co dohánět.

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i